Dogünsifed Cevahir Konuk Evinde Toplandı - Son Dakika
Güncel

Dogünsifed Cevahir Konuk Evinde Toplandı

Dogünsifed Cevahir Konuk Evinde Toplandı

oğu Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu'nun (DOGÜNSİFED) yönetim kurulu toplantısı, Şanlıurfa'da gerçekleşti.

21.10.2012 11:50

oğu Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu'nun (DOGÜNSİFED) yönetim kurulu toplantısı, Şanlıurfa'da gerçekleşti.

DOGÜNSİFED yönetim kurulu toplantısı, bu kez Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği (ŞUGİŞKAD) ev sahipliğinde yapıldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge'sinin çeşitli illerinden 22 iş adamı ve iş kadını dernekleri başkanlarının katıldığı toplantıda, bölgesel konular, teşvik yasasının bölgeye yansımaları ve Suriye'de yaşanan gelişmelerin bölgeye etkileri gündeme alındı. Toplantıya Şanlıurfa'nın mülki ve idari amirleri de büyük ilgi gösterdi. Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Cem Göncü DOGÜNSİFED yönetim kurulu ile öğle yemeğinde bir araya gelen isimlerdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, "Suriye'de yaşanan olaylar insani bir dram içeriyor ve bu durum hepimizin vicdanında büyük bir yara yaratıyor. Umuyoruz ki komşumuz Suriye'de yaşanan iç savaş bir an önce sona erer. Üzülerek görüyoruz ki Suriye'de yaşananların etkilerini hiç hak etmediği halde sınır komşusu Şanlıurfa yaşıyor. Açıkçası bölgenin en güvenli şehirlerinden biri olan Şanlıurfa'da sanki bir savaş yaşanıyormuş imajı hepimizi son derece rahatsız etmiştir. Özellikle Akçakale olayında Şanlıurfa, kendisiyle hiç ilgisi olmayan bir imajın kurbanı olmaya itiliyor. Bu durum hem yatırımları hem de turizmi olumsuz etkiliyor. Halbuki, Şanlıurfa, bugün güvenlik açısından Türkiye'nin herhangi bir ilinden farklı değildir. DOGÜNSİFED olarak herkesi Şanlıurfa'ya bir kez daha davet ediyoruz" dedi.

Teşvik sisteminin Doğu ve Güneydoğu bölgeleri için önemli olduğunu ve yeni bir umut dalgası başlattığının altını çizen Kadooğlu, "Ancak henüz istenilen düzeyde bir değişim yaşanamamıştır. Finansman konusu, limanlara uzaklık, güvenlik anlamındaki olumsuz imaj ve Suriye'de yaşanan durum bu teşviklerin yeterli etkiyi yapmasına engel olan noktalardır" dedi.

Kürt meselesinde son günlerde yaşanan gelişmelerin kendilerini de heyecanlandırdığını söyleyen Kadooğlu, "Özellikle Cumhurbaşkanı'nın bu konuda inisiyatif alması sorunun çözümü açısından umut vericidir. Aynı şekilde Başbakan'ın da son söylemleri umut tohumlarının ekilmesine yol açmıştır. Birarada huzur içerisinde bir Türkiye hepimizin gelecek nesillere olan borcudur. Konu sadece siyasilerin sorumluluğuna bırakılamayacak kadar ağır bir sorundur. Dolayısıyla bizler sivil toplum kuruluşları olarak da üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız. Başbakan'ın deyimiyle yeter ki akan kan dursun" şeklinde konuştu.

Toplantıya ev sahipliği yapan ŞUGİŞKAD Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı da Şanlıurfa'nın son zamanlardaki imajının haksız bir bakışın eseri olduğunu, bu imajın düzeltilmesi için herkese görevler düştüğünü söyledi. Yazmacı ayrıca, Şanlıurfa'da yer alan Göbeklitepe Höyüğü'nün Cilalı Taş Devri'nden kalma, dünyanın bilinen en eski dini yapılar topluluğu ve dünyadaki uzmanlarca arkeoloji dünyasının en büyük keşiflerinden biri olduğunu söyleyerek, bu devrim niteliğindeki keşif için tüm dünyanın bölgeye olan ilgisinin önemli bir şekilde arttığını sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dogünsifed Cevahir Konuk Evinde Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement