Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan: 60 Yılı Hep Başı Dik Olarak Geçirdik - Son Dakika
Güncel

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan: 60 Yılı Hep Başı Dik Olarak Geçirdik

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan: 60 Yılı Hep Başı Dik Olarak Geçirdik

Ceren KARASU-Tahsin LALE-Murat DELİKLİTAŞ-Uğur CAN/İSTANBUL,(DHA) MİLLİYET Gazetesi'nin 60'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Bağcılar'daki Doğan Medya Center'da düzenlenen törende konuşan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, "60 yılı hep başı dik olarak geçirdik" dedi.

01.06.2010 19:47

Ceren KARASU-Tahsin LALE-Murat DELİKLİTAŞ-Uğur CAN/İSTANBUL,(DHA)

MİLLİYET Gazetesi'nin 60'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Bağcılar'daki Doğan Medya Center'da düzenlenen törende konuşan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, "60 yılı hep başı dik olarak geçirdik" dedi. İskenderun'da yaşanan saldırı sonucu 7 askerimizin şehit olması ve İsrailli askerlerin Gazze'ye insani yardım götüren gemiye saldırması sonucu can kayıpları yaşanması nedeniyle eğlence yapılmayan törende, Mor ve Ötesi'nin konseri de iptal edildi. 2009 Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü" ve "2009 Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülleri'nin verildiği gecede, Milliyet'te 55, 45, 35, 30, 25, 20 ve 10 yıllık hizmet sürelerini dolduran çalışanlar da onurlandırıldı.

Milliyet Gazetesi'nin 60'ıncı yaşının kutlandığı geceye Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Dogan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, gazeteciler Mehmet Y. Yılmaz, Taha Akyol, Ertuğrul Özkök, Nail Güreli, Derya Sazak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, törenin çok üzücü bir güne denk geldiğini, bu nedenle gecenin devamındaki konser ve eğlence etkinliklerini iptal ettiklerini söyleyerek, Milliyet'in, 87 yıllık Cumhuriyet'in 60 yılına tanıklık ettiğini anlattı. Devecioğlu, gazetenin bu tanıklıkta saygınlık ve güven gibi çok önemli iki kavramı sabitlemeyi başardığını ifade etti.

Devecioğlu, konuşmasında gazetenin yaz aylarında yeniden nasıl şekillendirileceğine ve okur yelpazesinin nasıl genişletileceğine yönelik çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

HALKIN GAZETESİ SLOGANI İLE YAYIN HAYATINA BAŞLADI

Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner de, gazetenin çok partili sistemin hayata geçirilmesinin arifesinde, 'halkın gazetesi' sloganıyla yayın hayatına başladığını ve aynı çizgiyi sürdürdüğünü söyledi. Gazetenin 60 yıllık tarihi boyunca toplumsal meselelere duyarlı olduğunu dile getiren Boyner, "Bu başarının arkasında bana göre ilkelerine bağlı olmak, 'Basında Güven' sloganının hakkını vermek, hata yaptığı yerde okurlardan özür dilemesini bilmek var. Ama tüm bunların yanında, yenilikçilik, ilerici olmak var" dedi.

Boyner, bu yenilikçi anlayış çerçevesinde yazılı basının internet medyasına yenik düştüğü tartışmaları yaşanırken, Milliyet Gazetesi'nin internet sitesinin, tüm gelirinin yüzde 20'sini kazanır hale geldiğini, bunun az rastlanan bir örnek olduğunu ifade etti.

Türkiye'de zor bir süreçten geçildiğini belirterek, gruba verilen vergi cezasını hatırlatan Boyner, "Burada içimden gelen tepkimi haykıramıyorum. Mahkeme süreci devam ediyor. Yapılan maddi ve manevi baskılara rağmen 60 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Milliyet ilkeli yayıncılığına devam edecektir" şeklinde konuştu.

ABDİ İPEKÇİ YILIN GAZETECİLİK ÖDÜLÜ" NEDİM ŞENER'E...

Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde, "2009 Abdi İpekçi Yılın Gazetecilik Ödülü" , "haber" dalında " Hrant Dink Cinayeti Dosyası" haberleriyle Milliyet Gazetesi'nden Nedim Şener'e, "fotoğraf" dalında ise "İpekçi'de Göz Yaşartan Direniş" konulu çalışmasıyla Hürriyet Daily News'tan Selahattin Sönmez'e verildi. "2009 Örsan Öymen Yılın İnceleme Ödülü"nü ise "Kadına Yönelik Aile içi Şiddet" başlıklı çalışmasından dolayı Ankara 8. Aile Mahkemesi Hakimi Eray Karınca aldı.

Gecede ayrıca gazetede 10, 20, 25, 30, 35, 45 ve 55 yılını doldurmuş çalışanlara da birer plaket sunuldu.

60 YILI HEP BAŞI DİK OLARAK GEÇİRDİK

Gazetede 35 yılını dolduran Arzu Karakadıoğlu ve Mustafa Akköse'ye, 45 yılını dolduran Milliyet Gazetesi köşe yazarları Doğan Heper ve 55 yılını dolduran Sami Kohen'e plaketlerini Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan verdi.

Aydın Doğan, plaket sunumundan sonra yaptığı konuşmada, Milliyet Gazetesi'nin hayatında çok önemli bir yeri olduğunu, genç yaşında gazete sahibi olduğunu hatırlatarak "Çok fırtınalı günler yaşadık. Siyasetçilerle, iş adamlarıyla, mafyayla kavgalarımız oldu. Ama hepsinden bugüne kadar başımız dik çıktık. Şimdi dönüp arkaya baktığımızda bizim de öz eleştiri yapmamız gerektiği kanaatine varıyorum. Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Basının tamamının hataları var. Yine de bunlardan en az hata yapanlardan biridir Milliyet. 60 yılı hep başı dik olarak geçirdik. İnşallah daha uzun yıllar Milliyet'in sahibi olmaya devam ederiz" dedi.

Gecenin sonunda düzenlenen yemeğin ardından 60. yıl pastası Milliyet yöneticileri tarafından kesildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan: 60 Yılı Hep Başı Dik Olarak Geçirdik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement