Doç. Dr. Çerağ Esra Çuhadar, BM'ye Üst Düzey Arabulucu Danışmanı Olarak Seçilen İlk Türk Akademisyen Oldu - Son Dakika
Güncel

Doç. Dr. Çerağ Esra Çuhadar, BM'ye Üst Düzey Arabulucu Danışmanı Olarak Seçilen İlk Türk Akademisyen Oldu

Doç. Dr. Çerağ Esra Çuhadar, BM\'ye Üst Düzey Arabulucu Danışmanı Olarak Seçilen İlk Türk Akademisyen Oldu

Akademisyen Doç. Dr. Çerağ Esra Çuhadar, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, BM üst düzey arabulucu danışmanı olarak seçildi. Çuhadar, bu pozisyona gelen ilk Türk akademisyen oldu.

20.03.2023 17:08  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MELİS YILDIRIM

Akademisyen Doç. Dr. Çerağ Esra Çuhadar, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, BM üst düzey arabulucu danışmanı olarak seçildi. Çuhadar, bu pozisyona gelen ilk Türk akademisyen oldu.

Akademisyen Doç. Dr. Çerağ Esra Çuhadar, BM tarafından BM üst düzey arabulucu danışmanı seçilen ilk Türk akademisyen oldu.

Başlıca çalışma alanı uyuşmazlık çözümü, barış inşası, arabuluculuk ve müzakere olan Çuhadar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki lisans eğitiminin ardından Syracuse Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora programlarını tamamladı. 2006 yılından bu yana Bilkent Üniversitesi'nde çalışan Çuhadar, Dünya Bankası'nda arabulucu olarak görev yaptı.  Çuhadar Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, ABD Barış Enstitüsü ve Kapsayıcı Barış Araştırmaları gibi kurumlarda da çeşitli görevler aldı. 2008-2011 yılları arasında Avrupa Arabuluculuk Ağı'nın Yönetim Kurulu'nda yer alan Çuhadar, halihazırda Akdeniz Kadın Arabulucular Ağı Türkiye Grubu'nun üyesidir.

Kapsayıcı müzakere ve barış süreçleri, çatışma çözme yöntemlerinin başarılarının ölçme ve değerlendirmesi, arabulucuların çatışmalara müdahil olma yöntemleri, çatışma çözümlerinin arkasında yatan psikolojik dinamikler ve siyasi liderlik üzerine çeşitli araştırmalar yürüten Çuhadar, alanının önde gelen dergilerinde pek çok bilimsel yayına imza attı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Doç. Dr. Çerağ Esra Çuhadar, BM'ye Üst Düzey Arabulucu Danışmanı Olarak Seçilen İlk Türk Akademisyen Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement