Diyarbakırlı Kuyumcular Soygunlara İsyan Etti: Mobeseler, Soygunlarda Devre Dışı mı Kalıyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlı Kuyumcular Soygunlara İsyan Etti: Mobeseler, Soygunlarda Devre Dışı mı Kalıyor

Diyarbakırlı Kuyumcular Soygunlara İsyan Etti: Mobeseler, Soygunlarda Devre Dışı mı Kalıyor

Diyarbakırlı kuyumcular soygunlara isyan etti: Mobeseler, soygunlarda devre dışı mı kalıyor DİYARBAKIR'da, son 1 ay içerisinde 7 kuyumcunun soyulması üzerine isyan eden kuyumcular, yarım gün kepenk kapatma eylemi yaptı.

08.01.2015 15:26

Diyarbakırlı kuyumcular soygunlara isyan etti: Mobeseler, soygunlarda devre dışı mı kalıyor

DİYARBAKIR'da, son 1 ay içerisinde 7 kuyumcunun soyulması üzerine isyan eden kuyumcular, yarım gün kepenk kapatma eylemi yaptı. Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, toplumsal olaylarda şahısları tespit etmede, trafik cezalarının yazılmasında mobeselerin kullanıldığını belirterek, "Kuyumcu soygunlarında mobeseler devre dışı mı bırakılıyor"diye sordu.

Diyarbakır'da son bir ay içerisinde 7 kuyumcunun soyulmasına tepki gösteren kuyumcular işyerlerini yarım gün kapatarak, basın açıklaması yaptı. 250 üyelerinin olduğunu söyleyen Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, kuyumculara yönelik artan hırsızlık ve soygunlardan tedirgin olduklarını söyledi. Kentte son 1 ayda 7 kuyumcunun gasp ve hırsızlık olaylarına maruz kaldığını ve bu işyerlerinin mobese kameralarına ve emniyet binalarına yakın olduğunu vurgulayan Akkul, şöyle dedi:

"Daha büyük tedirginliğimiz ve tüm esnafımızı rahatsız eden ise, faillerin bir türlü yakalamamasıdır. Bu tür olayların tekrar yaşanması ise kaçınılmazdır. Oda olarak gasp ve soygunlara yönelik yaptığımız araştırmalarda önemli ve ilginç sonuçlar elde ettik. Son 1 ayda kentte meydana gelen hırsızlık olaylarında aynı soyguncular aynı elbiselerle yüzleri net olarak görünüyor ve ne ilginçtir ki gözaltına alınan bu şahıslar maalesef mahkemece serbest bırakılmıştır. 2011yılında gaspa uğrayarak öldürülen kuyumcu arkadaşımızın failleri hala yakalanmamıştır. Gasp, hırsızlık ve soyguna maruz kalan kuyumcu arkadaşlarımızın iş yerleri mobese kameralarının görüş açısı içerinde olmuştur. Bu mobeseler araçların plakasını net bir şekilde görebiliyor, araç sahiplerine ceza kesilebiliyor. Toplumsal olaylarda şahısları tespit edebiliyor. Bu şahıslar bu şekilde görülebiliyorsa kuyumcular olarak bizde soruyoruz. Milyonlarca lira verilerek yapılan bu teknoloji harikası bu mobeseler kuyumcular soyulunca mı devre dışı kalıyor. Bu kafamızda büyük bir soru işaretiyle bulunmaktadır."

Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, yetkilileri uyarmak istediklerini, bir daha bu tür olayların yaşanmamsı, esnafın can ve malına zarar gelmemsi için yetkililerin gerekli önlemleri almasını istediklerini belirterek, "Faillerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Aksi taktirde bundan sonra esnafımıza yönelik bir olayda bunun sorumluları kim ise nasıl hesap vereceğini iyi düşünmelidir. Bu olan vakaların sadece mobese kameraları arasında 3-5 metre en fazla da 10 metredir. Bizim en büyük sorunumuz bu faillerin yakalanmamsıdır. Bu soyguncular bir iş yerine girmeden önce en az 5 kez keşfe gidiyor. Keşfe gittikleri sırada da maske takmaz. O mobese kameralarından nasıl yakalanmıyor o şahıslar. Şuanda kentimizde 250 esnafımız bir günlük protesto niteliğinde kepenk kapatmış durumdadır. Temennimiz bir daha olmaması ancak bir daha olursa bu 250 esnafımız bu kentte yürüyecek"dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akkul, "Ben şunu diyorum, eğer polis yetersiz delil savcıya götürüyorsa o şahıs tabiki içeri alınmaz. Şehitlik semtinde bir arkadaşımızın olayında yüzleri net görünen soyguncular aynı kıyafetle o akşam alınıyor. Savcıya götürülüyor ve serbest bırakılıyor. Bu nasıl oluyor. Açık ve net söylüyorum emniyetinde, mahkemenin de burada eksiği vardır. Herkes görevini yapması gerekir. Biz tedbirlerimizi alıyoruz. Kuyumcularımızda kamera sistemimiz var hem içerde hem de dışarıda, alarm sistemimiz ve otomatik kepeklerimiz mevcuttur. Yetkililerle görüştük ve taleplerimiz oldu. Yine talep ediyoruz. Devriye timleri istiyoruz. Bazı noktalarda kuyumcuların olduğu yoğun yerlerde buralarda da noktalarımız da biz polis devriyesi istiyoruz. Bu faillerin yakalanmamasından dolayı olayların bir daha yakalanmayan kişinin bu olayı bir daha yapmasına teşviktir. Yaklaşık 10 kilo kadar altın çalınmış ve gasp edilmiştir" diye konuştu.

Kuyumcular Odası Başkanı Akkul, elektrik kesintilerin de kuyumcular için önemli bir sorun olduğunu ifade ederek, " Elektrik kesintileri bizi çok mağdur ediyor. Net söylüyorum yüzde 60'ı asansörlü vitrin kullanıyor. Asansörlü vitrinle kalkıp iniyor. Esnaf geliyor iş yerine vitrine basınca vitrin yükselmiyor. 250 esnafın imzasıyla biz DEDAŞ'ı mahkeme veriyoruz. Son 10 yıldır bize yaptıkları zulümü mahkemeden talep edeceğiz"diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakırlı Kuyumcular Soygunlara İsyan Etti: Mobeseler, Soygunlarda Devre Dışı mı Kalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ulubatlı: O mobeseleri sizin hemserilerinizz yakıp, yıkıyor eyy sarraflar... olaylat çıktığında sesinizi cıkarmıyorsunuz o mobeseleri dagitanlara sonra da şöyle böyle diyosunuz 0 1 Yanıtla

Advertisement