Diyarbakır Karıştı! Valilik Ablukaya Alındı, Polise Ateş Açıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Karıştı! Valilik Ablukaya Alındı, Polise Ateş Açıldı

Diyarbakır valilik binası yoğun güvenlik önlemiyle korumaya alındı. Bağlar'da eylem yapan grup polise ateş açtı, Sur'da ise polis panzerinin geçişi sırasında bomba patladı.

15.12.2015 15:14  Güncelleme: 16:12

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan valilik binası yoğun güvenlik önlemiyle korumaya alındı. Valilik binasına çıkan tüm yollara barikat kuran polis, binayı ablukaya alarak giriş ve çıkışları kapattı.

VALİLİK BİNASI ABLUKAYA ALINDI

Diyarbakır'da dünden itibaren yaşanan olaylardan dolayı valilik binası polis barikatları ile ablukaya alınırken, bina önünde ise 24 saat özel harekat ve çevik kuvvet polisleri hazır bekliyor. Polislerin nöbet tuttuğu valilik önünde olası durumlara karşı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı da (TOMA) hazır bekletiliyor. Çok sayıda zırhlı araçla bina etrafında görevlendirilen polis ekipleri bölgede kuş uçurtmuyor.


DÜN HAYATINI KAYBEDENLER DEFNEDİLİRKEN ÇATIŞMA ÇIKTI

Diyarbakır'da dün yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazelerinin defnedilmesinin ardından polis ile bir grup arasında silahlı çatışma yaşandı. Polis, çatışmanın ardından HDP grup toplantısının yapıldığı Büyükşehir Belediyesi'ne yürümek isteyen gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.


POLİSE ATEŞ AÇILDI

Diyarbakır'da dün Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi Yeniköy Mezarlığı'nda kalabalık bir grubun katılımıyla defnedildi. Cenazenin ardından mezarlıktan çıkan ve aralarında maskeli şahısların da bulunduğu grup, 2 kişinin hayatını kaybettiği yere yürüdü. Polis, burada gruba dağılması yönünde uyarı yaptı. Ancak grup içerisinde bulunan bazı şahıslar polise ateş açtı. Bunun üzerine çatışma çıkarken, çatışma polisin geri çekilmesiyle sona erdi.


POLİS MÜDAHALE ETTİ

Aynı grup, daha sonra ise HDP grup toplantısının yapıldığı Büyükşehir Belediyesi'ne yürümek istedi. Yenişehir ilçesi Gevran Caddesi'ne gelen grup, burada polise taşlarla saldırdı. Bunun üzerine polis, grubu tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek dağıttı.

POLİS PANZERİ GEÇERKEN BOMBA PATLADI

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis panzerinin geçişi sırasında bomba patladı. Patlamada, ölen ya da yaralanan olmadı.


Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde, teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı bomba, zırhlı polis aracının geçişi sırasında patladı. Patlamada, şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, panzer hasar gördü.


DÜN ÇIKAN OLAYLARDA İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

HDP'nin Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için Diyarbakır Yenişehir ilçesi Esma Ocak önünde açıklama yapmak istemesine kanunsuz olduğu gerekçesiyle valilik tarafından izin verilmemesi üzerine olaylar çıkmış, çıkan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise yaralanmıştı. Gün boyu devam eden olaylarda göstericiler şehrin değişik bölgelerinde yolları kapatıp, ateş yakarak güvenlik kuvvetlerine taş, molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırmış ve olaylar gece geç saatlere kadar devam etmişti.

Diyarbakır Karıştı! Valilik Ablukaya Alındı, Polise Ateş Açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Karıştı! Valilik Ablukaya Alındı, Polise Ateş Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (98)

  • ERGANILI21: Eskiden olumlere karsiydim simdu bir polis asker oldugunde hosuma gidiyor olumleri 52 118 Yanıtla
  • yorumsuz : Vatan hainleri temizlenene kadar Milliyetçiler olarak sonuna kadar Asker ve polisimizin yanındayız.. 75 64 Yanıtla
  • gülbeyaz turan: yeter artık ya barış istiyoruzzzz 127 9 Yanıtla
  • Niğdeli: Beslersen Tilkiyi yapacağı belli. 36 88 Yanıtla
    Biz siz degiliz makarnacilar: Doru seni beslemisler sonuc ortada 0 1
  • amed: Sizinde geberdiginizi gorecez inşallah kim bu savaştan mutlu oluyorsa insanların gençlerin ölmesiyle mutlu oluyorsa onların da başına gelsin burası yanarsa her yer yanar 57 29 Yanıtla
  • MMMMMMMMMMMMM: PKK... KAFİRDİRRR 35 45 Yanıtla
  • HDP : Yüce Allah'ım kürt halkını korusun 57 18 Yanıtla
  • Putinist: Panzerin haline bak, türkün gücünü görüyoruz :) 25 40 Yanıtla
  • BordoKlavyeli: Yarın başlıyacak büyük temizliği kendilerince engelleyecekler 44 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement