Diyarbakır Türkiye'nin Tur Operatörleri Diyarbakır'a Davet Edildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Türkiye'nin Tur Operatörleri Diyarbakır'a Davet Edildi

Türkiye'nin Tur Operatörleri Diyarbakır'a davet edildiDİYARBAKIR Turizm Platformu, kentin turizm potansiyelini canlandırmak amacıyla Türkiye'deki tur operatörlerini kentte davet etti.

16.02.2017 10:00

Türkiye'nin Tur Operatörleri Diyarbakır'a davet edildi

DİYARBAKIR Turizm Platformu, kentin turizm potansiyelini canlandırmak amacıyla Türkiye'deki tur operatörlerini kentte davet etti. Platformun bileşenlerinden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, son dönemlerde yaşanan olaylarda kent turizminin etkilendiğini ifade ederek, Diyarbakır'da normalleşmenin yaşandığını göstermek için tur operatörlerini davet ettiklerini söyledi. Sayar, "Yine UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmiş olan sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli değerlerinden biri olan surlarımız var. Amacımız aynı zamanda bu değerlerimizi bu tur operatörlerine anlatmak. Bununla beraber tur operatörleri buradaki normalleşmeyi ve tarihi zenginlikleri gördükten sonra çok rahat bir şekilde tur düzenlene bileceğini görecekler"dedi.

Aralarında Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın yanı sıra çok sayıda sivil toplum ve kamu kurum kuruluşlarının yer aldığı Diyarbakır Turizm Platformu, Türkiye'deki tur operatörlerini kentte davet etti. Platform birleşenlerinden TSO Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır'a davet ettikleri, Tur operatörlerinin Diyarbakır'daki normalleşmeyi ve tarihi zenginlikleri gördükten sonra çok rahat bir şekilde tur düzenleyeceklerini ifade etti. Bölgede yaşanan terör olaylarının turizmi etkilediğini dile getiren Sayar, "Diyarbakır'da daha önceden kurulmuş olan turizm platformu var. Bu turizm platformu içerisinde kamu kurumları var. Turizm ile ilgili kuruluşlar ve meslekler bulunuyor. Şuan da Turizm Platformuna DTSO olarak öncülük yapıyoruz. Biz mevcut platform olarak, Türkiye'deki büyük Tur operatörlerini Diyarbakır'a davet ediyoruz. Özellikle çözüm sürecinin bozulmasından sonra kentimizde yaşanan çatışmalardan dolayı turizm ve algı açısından sıkıntılı bir durum oldu. Turizm de bundan etkilendi. Bu Tur operatörlerini buraya davet ederek Diyarbakır'da yaşanan normalleşmeyi görmelerini istiyoruz. Onun dışında Diyarbakır ülkemizin değil dünyanın en eski yerleşim yerlerinden ve kentlerinden biridir. 12 bin yıllık yaşam serüveninden bahsediyoruz. İnsan oğlunun ilk yaşama başladığı ve ilk buğdayın ekildiği ayrıca hayvanın ilk olarak evcilleştiği bir kenttir. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, inanç ve kültür değerleri açısından çok zengin bir kentiz. Yine UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmiş olan sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli değerlerinden biri olan surlarımız var. Amacımız aynı zamanda bu değerlerimizi bu tur operatörlerine anlatmak. Bununla beraber tur operatörleri buradaki normalleşmeyi ve tarihi zenginlikleri gördükten sonra çok rahat bir şekilde tur düzenlene bileceğini görecekler"dedi. Diyarbakır'da turizm alanında önemli yatırımların devam ettiğini aktaran TSO Başkanı Sayar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BİR ANDA HER ŞEYİN NORMALLEŞMESİNİ BEKLEMİYORUZ"

"Burada turizm alt yapısı da gelişiyor. Diyarbakır'da yeni yeni açılan zincir oteller var. İnşaatı devam edenler de mevcut. Bunların kısa sürede tamamlanmasıyla beraber turizm konaklanması açısından da uygun bir alt yapıya kavuşmuş oluyoruz. Bunun dışında Diyarbakır'da fuar yapamıyorduk. 18-22 Nisan arasında Diyarbakır'da 8. Ortadoğu Tarım ve Hayvancılık Fuarı yapılacak. Firmaların ilgisinden memnunuz. Özellikle kendi ürünlerini orada sergilemek üzere ulusal düzeydeki firmaların stant açma ilgilerinden memnunuz. Amacımız, Diyarbakır'da konferansların, sempozyumların ve heyetlerin rahat bir şekilde organizasyonlar düzenlemesidir. Şuan görüştüğümüz bu platform arasında TÜRSAB bölge temsilciliği de var. EMİT fuarında bu projeyi başlattık. Ön görüşmeler EMİT fuarında yapıldı. Şuan da Tur operatörlerinden almış olduğumuz geri bildirim olumlu. Şuan sayı belli değil. İçerisinde önemli ve büyük firmalar var. Bir yandan her şeyin normalleşmesini beklemiyoruz. Biran önce her şey eski haline dönecek beklentimiz tabi ki yok. Ama biz Türkiye'nin büyük şehirlerindeki yaşam koşulları ve güvenlik boyutu neyse Diyarbakır'ında onların gerisinde olmadığını göstermek istiyoruz. Tekrardan yapacağımız bu organizasyonlarla önümüzdeki süreçte tekrardan turizm açısından burada canlılığın yaşanacağını inanıyoruz. Amacımız bu yönde."

Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği Başkan Yardımcı, Edip Paçal ise, Tur operatörlerini Diyarbakır'da ağırlama amaçlarını anlatırken, "Son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle, özellikle güvenlik açısından bir ön yargı oluşmuş durumda, bizzat gelerek bu ön yargıyı gidermelerini sağlamak istiyoruz. Surların ve Hevsel Bahçesi'nin UNESCO Kültür Mirası Listesine girmesi nedeniyle, tarihi ve kültürel değerlerimizi yerinde görmelerini sağlamak diğer bir amacımız. Gastronomi konusundaki zenginliğimizi bizzat tattırarak, eşsiz mutfak kültürümüzü tanıtmak gibi konular doğrultusunda tur operatörleri vasıtası ile Diyarbakır'a gelecek turist sayısının artışına katkı sağlayacaktır"diye konuştu.

Diyarbakır Türkiye\'nin Tur Operatörleri Diyarbakır\'a Davet Edildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Türkiye'nin Tur Operatörleri Diyarbakır'a Davet Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement