Diyarbakır Soma'nın Acısına Ortak Oldu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Soma'nın Acısına Ortak Oldu

Diyarbakır Soma\'nın Acısına Ortak Oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları, Soma'daki olayla ilgili olarak, belediyenin tüm imkanlarıyla yardıma hazır olduğu mesajını verdi.

14.05.2014 17:23

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Fırat Anlı ile Gültan Kışanak, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları, sendikacıların katıldığı bir açıklamayla Diyarbakır'ın Soma'nın acısına ortak olduğunu söyledi. Eşbaşkanlar ve çalışanlar bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ile Gültan Kışanak, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ile DİSK Bölge Temsilcisi DİSK Bölge Temsilcisi Serdar Ekingen, Genel İş Sendikası Diyarbakır 1 No'lu Şube Başkanı M. Salih Doğrul, Dev Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tayfun Görgün'ün de katıldığı bir açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi binasındaki bayraklar yarıya indirilirken yası ifade eden siyah bayrak asıldı.

ANLI: TÜM YÜREĞİMİZİ SOMAYA YOLLUYORUZ

Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamada Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, Diyarbakır'ın Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan dramı anlayan kentlerden biri olduğunu söyledi. Anlı, "Yüreğimizdeki acıyı, dramı, trajediyi paylaşmak için onların yaşadığı acıyı aynı duygularla hissettiğimizi ifade etmek için ve belki acılarını bir nebzede olsa paylaştığımızı bilerek teselli olmaları için bugün buradan tüm yüreğimizi Somaya yolluyoruz. Bugün bizler Somayız, bugün bizler o madenin altında göçükte kalan, yangında yaşamını yitiren maden işçileriyiz" dedi.

UMUDUMUZU İNANCIMIZI KORUMAYA DEVAM EDİYORUZ

Diyarbakır olarak ellerinden gelenin arayışı içerisinde olduklarını ve yetkililere oradaki yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Anlı, "Ancak oradaki koordinasyonun henüz buna cevap verecek durumda olmamasından kaynaklı, iletişim yeteri ölçüde kurulamadı. Ama kendilerine mesajımızı yolladık" dedi. Diyarbakır'daki Arama Kurtarma dahil tüm ekiplerini Soma'daki çalışmalara katmaya hazır olduklarını kaydeden Anlı, "Ancak görülen tablo odur ki bu saatten sonra arama kurtarma çalışmalarının bizi umutlandıracak bir sonuçla neticelenmesi son derece zor görülüyor. Ama biz umudumuzu, inancımızı korumaya devam ediyoruz" dedi. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı şöyle devam etti:

"Tüm Diyarbakır adına yaşanan acılara ortak olduğumuzu, orada yaşamını yitiren emekçilerin, madencilerin aileleriyle, yakınlarıyla, dostlarıyla, onların mesai arkadaşlarıyla üzüntülerimizi, acılarımızı belirtmek için bugün buradayız. Dayanışma duygularımızı ifade etmek için bugün buradayız. İnşallah bundan sonra her gün alışmaya çalıştırıldığımız işçi cinayetleri demek lazım bir kader olmaktan çıkar. Türkiye'de çok fazla üzerinde durulmayan her gün tersanelerde, fabrikalarda, madenlerde farklı çalışma alanlarında yaşamını yitiren ve artık binlerce ifade edilen işçi cinayetlerine son verilir, buda bunun bir vesilesi olsun." Anlı, aynı konuşmayı Kürtçe de yaparak Soma halkının acısını paylaştı.

KIŞANAK: BU HEPİMİZİN ACISIDIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da, "Dün Manisa Soma'dan yerin en derinliklerinden gelen acı bir haberle sarsıldık" dedi. Türkiye iş kazalarına çokça tanık olan bir ülke olduğunu ancak Soma'da yaşananların iş kazası kelimesi ile tanımlanamayacak kadar büyük bir felaket olduğunun altını çizen Kışanak, "Bizler Diyarbakır'dan, Amed'ten bu acıyı yüreğimizde hissettiğimizi ifade etmek için buradayız. Bu hepimizin acısıdır, hepimizin üzüntüsüdür" dedi. "Soma'da yaşanan bu trajedi bu büyük kayıp hepimizin yüreğini dağladı" diyen Kışanak, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, tüm Türkiye halkına ve Türkiye iş sınıfına baş sağlığı diledi. Yaralılara da acil şifa dileyen Kışanak, "Maden ocağında olan kardeşlerimizi umutla, sabırla oradan sağ salim kurtulmalarını bekliyoruz, umut ediyoruz" dedi.

Kışanak, olayın boyutları ile ilgili bir değerlendirme yapmak istemediklerini bunu ilgili kurumlar, ilgili sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, bu ülkede sorumluluğun altında olan bütün kurumların yapacağına inandıklarını ifade ederek şöyle dedi:

"Bu kadar sarsıcı, bu kadar büyük acıyı yaşamamıza neden olan bu olayın sorumlularının, nedenlerinin açığa çıkartılması, tartışılması ve gerekli süreklerin yaşanması olması gerekendir. Biz böyle olacağını umut ediyoruz. Buradan sadece Diyarbakır halkı adına, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına tüm Türkiye'nin, işçi kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz."

Olayın duyulmasından itibaren yerel yöneticilere ulaşmak için büyük gayret ve çaba içinde olduklarını belirten Kışanak, "Kendilerine destek, dayanışma duygularımızı ve hazır olduğumuzu ifade eden mesajlarımızı ilettik" dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır halkı olarak ellerindeki bütün imkanları seferber etmeye hazır olduklarının altını çizen Kışanak, "Sadece arama kurtarma faaliyetleri için değil, yürütülebilecek her sosyal dayanışma faaliyetlerinin içerisinde yer almak, katkı sunmak, oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmak istiyoruz" diye konuştu. Soma'da yaşanan elim olayı tıpkı Diyarbakır'da yaşanmış gibi hissettiklerini vurgulayan Kışanak, "Dün akşamdan beri bütün birimlerimiz hazırlıklarını yapmış, hazır bir vaziyette bekliyorlar" dedi.

Kışanak yaşamını yitirenlerin anısına herkesi bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır Soma'nın Acısına Ortak Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement