Diyarbakır Dbp Eş Genel Başkanı Tuncel, "Akp'nin Savaş Politikaları Ülkeyi Bölünme Eşine Getiriyor" - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Dbp Eş Genel Başkanı Tuncel, "Akp'nin Savaş Politikaları Ülkeyi Bölünme Eşine Getiriyor"

Diyarbakır Dbp Eş Genel Başkanı Tuncel, "Akp\'nin Savaş Politikaları Ülkeyi Bölünme Eşine Getiriyor"

Dbp Eş Genel Başkanı Tuncel, "AKP'nin savaş politikaları ülkeyi bölünme eşine getiriyor"DBP Eş Genel Başkanı Tuncel, "AKP'nin savaş politikaları ülkeyi bölünme eşine getiriyor"DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, AK Partinin savaştan ısrar eden, kıyamete kadar sürecek savaş politikası bu ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini iddia ederek, "Asıl o zaman bu ülke bölünmenin eşiğine geleceğinin uyarısını bir kez daha yapmak istiyorum" dedi.

12.06.2016 14:30

Dbp Eş Genel Başkanı Tuncel, "AKP'nin savaş politikaları ülkeyi bölünme eşine getiriyor"

DBP Eş Genel Başkanı Tuncel, "AKP'nin savaş politikaları ülkeyi bölünme eşine getiriyor"

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, AK Partinin savaştan ısrar eden, kıyamete kadar sürecek savaş politikası bu ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini iddia ederek, "Asıl o zaman bu ülke bölünmenin eşiğine geleceğinin uyarısını bir kez daha yapmak istiyorum" dedi.

DBP il başkanları toplantısı Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel'in katılımıyla Diyarbakır'da düzenlendi. DBP İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıya il başkanlarının yanı sıra MKYK üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasına yapan Tuncel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, AK Parti diye bir partinin olmadığını ifade etti ve "Ortada AKP iktidarı yok. Şu an Cumhurbaşkanı AKP'nin iradesine el koymuş durumda. Ortada AKP diye bir parti yok. Tayyip Erdoğan'ın hizmetinde olan bir yapılanmadan bahsedebiliriz, siyasi bir partiden bahsetmek çok mümkün değil. AKP'nin de buna itiraz etmesi gerekiyor ama biat kültürüyle, en son başbakan değişiminin de gördük, Cumhurbaşkanı'nın mesajının ayakta dinlenmesi, verdiği mesajda aslında ortada parti yok tek adam var" dedi.

"EĞER SAVAŞ VE ÇATIŞMALAR DERİNLEŞİRSE, ASIL O ZAMAN TÜRKİYE BÖLÜNECEK"

AK Parti hükümetinin yürüttüğü politikayı sert sözlerle eleştiren DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, savaş politikasının ülkeyi bölünmenin eşiğine götürdüğünü ileri sürdü. DBP olarak, ülkenin demokratikleşmesinin savunduklarını dile getiren Tuncel, "DBP olarak, AKP'nin faşizan politikaları karşısında direniş, mücadele durumumuzu koruyoruz. Demokratik bir Türkiye ve özerk Kürdistan için ortaya koyduğumuz siyasetin ne kadar haklı olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Eğer savaş ve çatışmalar derinleşirse, asıl o zaman Türkiye bölünecek. Bizim sunduğumuz çözüm projesi, Türkiye'nin demokratikleşmesi, Kürt sorunun çözümünü dair bir yaklaşımdır. Ama, AKP'nin savaştan ısrar eden, kıyamete kadar sürecek savaş politikası bu ülkeyi uçurumun kenarına getirmiş ve asıl o zaman bu ülke bölünmenin eşiğine geleceğinin uyarısını bir kez daha yapmak istiyorum" diye konuştu. Zor bir dönemde geçtiklerini hatırlatan DBP Eş Genel Başkanı Tuncel, şöyle konuştu:

"KÜRT HALKI, HALEN DEMOKRATİK SİYASETTEN ISRAR ETMİŞSE, BU TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR"

"Bu savaş politikaları karşısında demokrasi ve özgürlükleri savunmak çok daha hayatidir. Demokrasiye alan kapandıkça, şiddete alan açılır. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Aslında savaşa, çatışmaya, kaosa, alan açıyorsunuz demektir. AKP hükümetinin şu ana kadar yürüttüğü politika budur. HDP'yi parlamento dışına iterek, aslında savaşı, çatışmayı derinleştiren bir siyaset güttüğünü görüyoruz. Ama AKP'nin bütün savaş politikalarına rağmen demokrasi ve özgürlükleri savunmak bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Bizim 25 yıllık siyasi geleneğimizde bu var. Bir çok partimiz kapandı. Partilerimizin ömrü 4 yıldır. Buna rağmen Kürt halkı, halen demokratik siyasetten ısrar etmişse, bu Türkiye için bir şanstır. Ama yaşanan bütün bu gelişmeler, aradaki uçurumu da derinleştiriyor. Bugün barış içinde yaşama hakkını oluşturan devletin kendisidir. Devletin böyle bir sorumluluğu vardır. Eğer bugün bir savaş ve çatışma varsa bu da devletin sorumluluğundandır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Dbp Eş Genel Başkanı Tuncel, 'Akp'nin Savaş Politikaları Ülkeyi Bölünme Eşine Getiriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement