Diyarbakır'da Lice Yürüyüşünde Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Lice Yürüyüşünde Olaylar Çıktı

Diyarbakır\'da Lice Yürüyüşünde Olaylar Çıktı

Diyarbakır’da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bağlar İlçe Başkanlığı öncülüğünde Lice ilçesinde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek için yapılan yürüyüşe polisin izin vermemesi üzerine olaylar çıktı.

09.06.2014 21:23

Diyarbakır'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bağlar İlçe Başkanlığı öncülüğünde Lice ilçesinde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek için yapılan yürüyüşe polisin izin vermemesi üzerine olaylar çıktı. Yüzü maskeli göstericiler, polise ses bombası, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.

BDP Bağlar İlçe Başkanlığı önünde toplanan bir grup, Lice'de 2 kişinin hayatını kaybettiği olayları protesto etmek için yürüyüşe geçti. Yenişehir ilçesi Ofis semtine kadar yürüyüş yapmak isteyen aralarında BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt ve Sur İlçe Belediye Eş Başkanı Seyit Narin'nin de bulunduğu grubun önü Medine Bulvarı'nda polis tarafından kesildi. Polis ekipleri grubun içerisinde bulunan yüzü maskeli kişilerin yüzlerini açmasını ve PKK ile Abdullah Öcalan'ı simgeleyen bez parçalarını kaldırmalarını istedi. Bunun üzerine BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt duruma tepki gösterdi. Yapılan görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine BDP'li grup sessizce dağılırken, içlerinde bulunan yüzü maskeli grup sloganlar atarak Bağlar ilçesi Sento Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup, burada güvenlik önlemi alan polis zırhlı araçlarına ses bombası, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Molotof kokteyli nedeniyle bir polis zırhlı aracı alev alırken, atılan bir ses bombası ise gruba müdahalede bulunan polis memurunun ayağının önünde patladı. Patlama anı İHA kameramanı tarafından saniye saniye kaydedilirken, polis ekipleri toplanan gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ederek dağıttı. Yaşanan gerginlik polisin müdahalesi sonrası son buldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Lice Yürüyüşünde Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement