Diyarbakır'da Barzani Protestosu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Barzani Protestosu

Diyarbakır\'da Barzani Protestosu

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin bazı kuruluşlara önceki gün yaptığı operasyon Diyarbakır'da 116 STK temsilci ve üyeleri tarafından protesto edildi.

21.05.2014 14:05  Güncelleme: 14:09

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bazı kuruluşlara önceki gün yaptığı operasyon Diyarbakır'da 116 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilci ve üyeleri tarafından protesto edildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) öncülüğünde biraya gelen 116 STK temsilci ve üyeleri Kürt Bölgesel Yönetimi'nde KNK, DİHA, PÇDK gibi bir çok kuruma yapılan operasyona tepki gösterildi. DTK önünde biraya gelen STK temsilcileri Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve partisi olan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Toplananlar adına açıklamayı okuyan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, KDP'nin son dönemlerde Irak - Suriye sınırında yapılan hendek başta olmak üzere geçtiğimiz günlerde Erbil ve Zaho'da yapılan operasyonlarına dikkat çekti. Yapılan operasyonu KCK operasyonlarına benzeten Zümrüt, "Kürt halkının kazanımlarının kalıcı hale gelmesi aynı zamanda Ortadoğu'nun demokratikleşmesine ve barışına ivme kazandıracaktır. Bunun için de Kürt halkının ulusal birliğini güçlendirmesi tarihi bir önem arz etmektedir. Bu tarihi süreçte Kürtlerin kazanımlarına yönelik saldırıları boşa çıkarmak için Kürt ulusal kongresini gerçekleştirmek gerekirken, KDP'nin son süreçte Rojava'ya yönelik ambargo, hendek gibi politikaları, Hevler, Duhok ve Zaho'da birçok Kürt kurumuna baskın düzenlemesi, baskında çok sayıda kişinin gözaltına alınması ve Mahmur Mampı'nın kuşatılması kabul edilemezdir. Bu baskınlar aslında tüm Kürt halkına ve Kürt kurumlarına yönelik yapılan baskın ve gözaltılardır. Bu baskın ve gözaltılar Türkiye'de Kürt kurumlarına ve siyasetçilerine yönelik KCK adı altında yapılan siyasi soykırım operasyonlarından farklı değildir" dedi.

"BARZANİ KÜRTLERDEN ÖZÜR DİLESİN"

Zümrüt, Mesud Barzani'nin son yıllarda Türkiye ile kurduğu ilişkiye de değinerek, bu operasyonun gerçekleşmesinin manidar olduğunu öne sürdü. Barzani'nin Kürtlerden özür dilemesini isteyen Zümrüt, "Son dönemde AK Parti ve Güney Kürdistan yönetimi arasında ekonomik, diplomatik ve siyasal ilişkilerin gelişmesi sonrası bu operasyonların gelişmesi manidardır. Ulusal birliğe en çok ihtiyaç duyulan bu süreçte, Kürt halkının demokratik ve özgürlük mücadelesine büyük zarar veren bu politikalar gafletin ve akıl tutulmasının dışa yansımasıdır. Bu politika ve duruşuyla Ortadoğu'nun demokratik geleceğine Kürt halkının özgür yarınlarına ciddi zararlar veren KDP, ulusal birliği zedeleyici yanlış politikalarından bir an önce vazgeçmeli gözaltına alınanlar serbest bırakılmalıdır. Bu yanlış ve karşıtlaştıran politikalarından dolayı da Kürt halkından özür dilenmelidir. Bizler Kürt kurumlar olarak halkımızın kazanımlarını yok sayan, ulusal birliğe zarar veren, ulusal çıkarları grupsal çıkarlara feda eden her siyasal yapıya karşı duracağımızı da herkesin bilmesini istiyoruz. KDP'nin ulusal birliğe hizmet etmeyen yanlış politikalarını kınıyor, Tüm Kürt ulusal, siyasal ve toplumsal yapıları, Kürdistan ulusal birliğine zarar veren bu politikalara karşı da tutum almaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Barzani Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement