Diyarbakır'da AK Parti Binasına Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da AK Parti Binasına Saldırı Davası

Diyarbakır\'da AK Parti Binasına Saldırı Davası

Yargıtay, Diyarbakır'da 2012 yılında Nevruz etkinliği sırasında çıkan olaylarda AK Parti İl Başkanlığı'na el bombası atarak bir polis memurunun yaralanmasına neden olan sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet ile 40 yıl 9 ay hapis cezasını onadı.

21.02.2014 15:19

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Diyarbakır'da 2012 yılında Nevruz etkinliği sırasında çıkan olaylarda AK Parti İl Başkanlığı'na a el bombası atarak bir polis memurunun yaralanmasına neden olan sanık İlyas Yıldız'a verilen ağırlaştırılmış müebbet ile 40 yıl 9 ay hapis cezasını onadı.

Yargıtay, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen AK Parti İl Başkanlığı'na el bombalı saldırı olayına ilişkin dava dosyasında incelemesini tamamladı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, oy birliğiyle aldığı kararda, mahkemenin sanığa verdiği ağırlaştırılmış müebbet ve 40 yıl 9 ay hapis cezasında "isabetsizlik görülmediğine" karar vererek, cezayı onadı.

Kararda, şu görüşe yer verildi:

"Sanığın, kasten insan öldürmeye teşebbüs ve patlayıcı madde bulundurma suçlarının sübutu kabul edilmiş, savunması inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, incelenen dosya kapsamına göre verilen hükümlerde bir isabetsizlik görülmemiştir."

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan sanık İlyas Yıldız, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kamu görevlisini kasten öldürmeye teşebbüs", "izinsiz tehlikeli madde bulundurmak", "kamu malına zarar vermek" ve "bıçak taşımak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 40 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da AK Parti Binasına Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement