Diyarbakır'da 4 Günlük Bebeğe Anjiyo Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 4 Günlük Bebeğe Anjiyo Yapıldı

Diyarbakır\'da 4 Günlük Bebeğe Anjiyo Yapıldı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 4 gün önce dünyaya gelen ve henüz adı konulmayan bebek Adıgüzel'a doğuştan ters olan şah damarı ile akciğerine giden damarına müdahale edildi Doç. Dr. Bilici: "Bebeğin kalbindeki küçük bir delik balonla genişletilerek, kanındaki oksijen içeriğini artırdık.

13.02.2014 13:35

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 4 gün önce dünyaya gelen ve henüz adı konulmayan bebek Adıgüzel'a doğuştan ters olan şah damarı ve akciğerine giden damarına müdahale edildi.

Ceylanpınar'da doğan bebek Adıgüzel'e yapılan muayenede şah damarı ile akciğerine giden damarının doğuştan ters olduğunu tespit eden uzmanlar, ailesine bunun hayati tehlikeye yol açabileceği bildirdi.

Bunun üzerine Dicle Üniversitesi (DÜ) Kalp Hastanesine getirilen bebek Adıgüzel'e toplardamara iyot içeren, suda çözünen ve böbreklerden hızla atılan radyo opak bir kontrast madde verilerek, kalp boşluklarının ve büyük damarların radyolojik olarak incelenmesi yöntemi olan anjiyokardiyografi işlemi yapıldı.

Anjiyo işlemini yapan Doç. Dr. Meki Bilici,  hayati tehlikesi olan bebek Adıgüzel'in uyguladıkları işlem sayesinde söz konusu tehlikeyi atlattığını söyledi.

Bilici, "Bebeğin kalbindeki küçük bir delik balonla genişletilerek, kanındaki oksijen içeriğini artırdık. Böylece bebek Adıgüzel hayati tehlikeyi atlattı. Bu işlemden sonra yapılacak olan başarılı bir damar düzeltme ameliyatı sonrası hastamız normal şekilde yaşamını sürdürecek" dedi.

Hastanın babası Mehmet Adıgüzel ise, Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesinde yapılan işlem sayesinde bebeklerinin hayata yeniden tutunduğunu belirterek, "Bebeğimiz yenidoğan ünitesinde cerrahi müdahalenin yapılacağı günü bekliyor. Bu başarılı müdahaleyi gerçekleştiren doktorlara çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Uzmanlar da bu hastalığın esas tedavisinin cerrahi işlem olduğunu ifade ederek, hastaların ameliyata kadar olan süreçte iyi bir yenidoğan izlemi ve ilaç tedavisi ile takip edildiklerini, bunun yeterli olmadığı hastalarda ise balon atriyal septostomi işlemi sayesinde hastaların hayata tutunabildiğini ifade etti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 4 Günlük Bebeğe Anjiyo Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement