Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da Şampiyonluk Sevinci - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da Şampiyonluk Sevinci

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor\'da Şampiyonluk Sevinci

Spor Toto 3'üncü Lig 1'nci Grup'ta şampiyonluğunu haftalar öncesinde garantileyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, bugün Atatürk Stadyumu'nda oynadığı ve 1- 0 mağlup olduğu Bergama Belediyespor maçından sonra şampiyonluk turu attı.

05.05.2013 21:51

Spor Toto 3'üncü Lig 1'nci Grup'ta şampiyonluğunu haftalar öncesinde garantileyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor, bugün Atatürk Stadyumu'nda oynadığı ve 1- 0 mağlup olduğu Bergama Belediyespor maçından sonra şampiyonluk turu attı. Diyarbakır ekibine kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Üyesi Edip Eren verdi. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği maçta Diyarbakır ekibini destekleyen taraftarlar arasında çok sayıda kadın taraftarın olduğu görüldü. Stadyumda bulunan sarı-kırmızı giysili kadınlar, ellerinde erbanelerle takımlarına maç boyunca destek vererek tezahürat yaptı.

Maç sonunda Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Üyesi Edip Eren, şampiyonluk kupasını futbolculara verdi. Kupayı alan futbolcular, bütün tribünleri koşarak taşıdıkları kupayı ve sevinçlerini taraftarlarıyla paylaştı.

Şampiyonluk töreni öncesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor bünyesinde tüm alanlarda faaliyet gösteren 2 bin sporcu, Demokratik Çözüm sürecini destekliyoruz yazılı pankartla sahaya çıktı.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Metin Klavuz, Eylül ayı içerisinde bölgenin en büyük spor tesisini, halkla kavuşturacakları müjdesini verdi. Her alanda olduğu ibi sporda da demokratik çözümden bahseden Klavuz, Halkımıza iki sözümüz vardı. Birincisi halkımıza verdiğimiz şampiyonluk, onu yerine getirdik. İkincisi ise her platformda ifade ediyoruz, bu kentte Amed'te 0-24 yaş arası, 450 bin genç var, spora dair sürdürülebilir bir politikanın olmazsa olmazı tesisleşmedir. Bugün de yine huzurlarınızda bölgenin en büyük tesisini Eylül ayında yine kentimize, halkımızın hizmetine kavuşturacağımızın müjdesini veriyoruz. Her alanda olduğu gibi spor alanında da demokratik çözüm sürecinde helalleşmeyi bekliyoruz. Tıpkı ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel alandaki bölgelerarasındaki kalkınmışlık farkının giderilmesi gibi, tesis alanındaki açığın da giderilmesi gerekiyor. Dünyanın gözdesi Amed'te 450 bin genç varken, onlara hizmet verebilecek tesis sayısı 6'dır. Biz şikayetçi bir dil kullanmıyoruz, sadece talep ediyoruz. Bir 5 yıl sonra, 10 yıl sonra Dünya'da Messi'ler artık Velatlar, Agitler, Serhatlar olacak dedi.

Stattaki futbolcular, taraftarlar ve diğer sporcular, stat hoparlöründen verilen kemençe ve Kürtçe müzikler eşliğinde uzun süre halay çekerek şampiyonluğu kutladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da Şampiyonluk Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement