Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da Eşbaşkanlık Dönemi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da Eşbaşkanlık Dönemi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor\'da Eşbaşkanlık Dönemi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da, 17 Haziran'da yapılan Genel Kurul ile birlikte eşbaşkanlık sistemi hayata geçirildi.

20.06.2014 16:07  Güncelleme: 16:05

Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor'da (DBB), 17 Haziran'da yapılan Genel Kurul ile birlikte eşbaşkanlık sistemi hayata geçirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, 17 Haziran'da yeni yönetimini seçti. Genel Kurul'da oyların çoğunu alan İhsan Avcı ile Amine Demir, kulübün eşbaşkanları oldu. Seçimin ardından bugün basın mensuplarının karşısına geçen eşbaşkanlar, icraatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Eşbaşkanı İhsan Avcı, Türkiye'de profesyonel kulüpler açısından bir ilke imza attıklarını söyledi. Kulüp yönetimlerinde eşbaşkanlık sistemini oluşturduklarını kaydeden Avcı, "Kuşkusuz Türkiye genelinde tüm kulüplerde kadın sporcular var ama kadının spor yönetiminde etkin aktif katılımı çok sınırlıdır. Biz bu açığı gidermek adına genel kurulda, görev bölümünde spor yönetimlerindeki bu eril yaklaşımı yıkmak spor yönetimindeki kadının da erkeğin gibi aktif katılımını sağlamak için eşbaşkanlık sistemini kulüp bünyesinde oluşturduk ve bunu zamanla kurumsallaştırarak birlikte yürüteceğiz" dedi.

"ÇOK HIZLI ŞEKİLDE TEKNİK DİREKTÖR ARAYIŞLARINI SONUÇLANDIRACAĞIZ"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün bölge düzeyinde şu anda 2. Lig'de olan tek profesyonel takım olduğunu hatırlatan Avcı, "Biz önümüzdeki dönem bu pozisyonu daha da büyüterek gidebileceği kadar büyük hedefleri olan iddiaları olan güçlü bir kulüp yaratma konusunda yeni yönetim olarak bir tartışma, bir görev bölümü yaptık. Geçen dönem arkadaşların başlattığı bir çalışma bu dönem daha da büyütülerek devamı konusunda yeni bir planlamaya girdik. Sportif başarıların gelip geçici olduğunu, bunların kalcı hale gelmesi için öncelikle çok kapsamlı bir tesisleşme ve buradan kendi iç dinamiklerimizde, alt yapıdan çıkardığımız futbolcularımızla, aynı zamanda bir kent ve bölge takımı olma misyonunu da önümüzdeki dönem ikinci bir hedef olarak koyuyoruz. Biz şunu açık ve net belirtiyoruz. İki gün önce genel kurulu yaptık. Hemen çok hızlı bir transfer komitemizi oluşturduk. Önceliğimiz hoca sorunu olmak üzere çok hızlı bir şekilde teknik direktör arayışlarımızı sonuçlandıracağız. Güçlü bir takım devraldık. Önemli oranda takımımızı koruyoruz. İç transferde bu oyuncularımızla çok hızlı bir trafikle bu süreci sonlandıracağız. Hocamızın sistemi ve önereceği yeni futbolcularla, güçlü iddialı önümüzdeki dönem gidebileceğimiz en güçlü noktaya ulaşma konusunda, iddialı birtakım yaratma konusunda temel bir yaklaşımımız olduğunu belirtebilirim" diye konuştu.

"AMACIMIZ KADINI SADECE SİYASAL ALANDA DEĞİL, SOSYAL ALANA DA KATMAK"

Diyarbakır'da ve bütün bölgede Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nin en önemli paradigmalarından bir tanesinin, cinsiyet özgürlükçü ve eşitlikçi paradigma olduğunu kaydeden Amine Demir ise, "Biz bunu zaten seçim sürecinde eş başkanlık sistemi ile başlattık. Bunu bütün kurumlarımızda, STK'larımızda bunun ayağını oluşturmaya çalışıyoruz. DİSKİ Spor'da da bunu başlattık. Amacımız sadece siyasal alanda değil kadını sosyal alana da katmak. Daha önceki kadın tanımını feodal zihniyeti yıkmak ve kadını bütün alanlarda kadının rengini göstermektir. Bugünden sonra da biz bunu sadece sahalarda alanlarda değil bütün kurumlardan bütün alanlarda kadının, daha önceki kadına mal edilmiş o tanımı yıkıp kadını sporda da etkin edeceğiz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da Eşbaşkanlık Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement