Diyarbakır Avukatlar Silvan İçin Oturma Eylemi Yaptı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Avukatlar Silvan İçin Oturma Eylemi Yaptı

Diyarbakır Avukatlar Silvan İçin Oturma Eylemi Yaptı

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi: Silvan'da 48 saatliğine operasyon durdurulsun (EK) AVUKATLAR SİLVAN İÇİN OTURMA EYLEMİ YAPTI Diyarbakır'da Mezopotamya Hukukçular Derneği üyesi avukatlar Silvan'da 10 günden bu yana devam eden operasyonu protesto etmek için Diyarbakır Adliyesi önünde oturma eylemi yaptı.

12.11.2015 17:41

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi: Silvan'da 48 saatliğine operasyon durdurulsun (EK)

AVUKATLAR SİLVAN İÇİN OTURMA EYLEMİ YAPTI

Diyarbakır'da Mezopotamya Hukukçular Derneği üyesi avukatlar Silvan'da 10 günden bu yana devam eden operasyonu protesto etmek için Diyarbakır Adliyesi önünde oturma eylemi yaptı.

Mezopotamya Hukukçular Derneği üyesi yaklaşık 100 avukat Silvan'da 10 günden bu yana devam eden operasyonu protesto etmek amacıyla Diyarbakır Adliyesi önünde oturma eylemi yaptı. Alkışlar ve sloganlar arasında yapılan oturma eylemi öncesinde bir basın açıklaması yapan Mezopotamya Hukukçular Derneği Başkanı Serhat Eren Silvan'da meydana gelen olayları değerlendirerek, "Silvan kuşatması bugün 10'uncu gününe girdi. Bu kuşatmanın başladığı tarihten itibaren 6 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Bir çok kişinin de katledildiğine ilişkin çok sayıda haber duyuyoruz. Bir çok insanın yaralandığı konusunda bilgiler geliyor. Bu kuşatmadan sonra özel harekatçılar gördükleri bütün canlıları vuruyor. Çocuk, yaşlı, kadın demeden gördükleri bütün canlılara ateş ediyorlar. Aynı zamanda evler basılıyor. Çocuklar, gençler, kadınlar gözaltına alınıyor. Oradaki insanların temel gıda ihtiyaçlarına ve temel sağlık hizmetlerine erişimleri engelleniyor. Orada yaşam hakkı ihlali çok açık bir şekilde işleniyor. Dolayısıyla biz daha önce Cizre, Nusaybin ve Sur'da sessiz kalmadığımız gibi, bundan sonra da sessiz kalmayacağız. Bu savaşın sonlandırılması, ölümlerin olmaması için başta yaşam hakkı ihlali olmak üzere tüm hak ihlallerine karşı mücadele edeceğimizi ifade ediyoruz"dedi.

Açıklamanın ardından Adliye binası önünde oturan avukatlar sık sık alkış çalarak Türkçe ve Kürtçe slogan attı. Polisin güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisi olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Avukatlar Silvan İçin Oturma Eylemi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement