DİYANET VAKFI TRABZON ŞUBESİ'NDEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM - Son Dakika
Güncel

DİYANET VAKFI TRABZON ŞUBESİ'NDEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

KAHRAMANMARAŞ'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Diyanet Vakfı Trabzon İl Şubesi tarafından bölgeye yardım malzemeleri ulaştırıldı.

10.02.2023 16:58  Güncelleme: 17:10

KAHRAMANMARAŞ'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Diyanet Vakfı Trabzon İl Şubesi tarafından bölgeye yardım malzemeleri ulaştırıldı.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen yardım çerçevesinde Trabzon'dan çıkarılan yardım ürünleri karayolu aracılığıyla Kahramanmaraş kent merkezinden Dulkadiroğlu İlçesi Bulanık Mahalle sakinlerine ulaştırıldı. Yardım kampanyasına Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın ve ekibi de katıldı. Yardım malzemeleri koordineli bir şekilde kamyonetlerle ilçelere ve köylere ulaştırıldı. Diyanet Vakfı tarafından oluşturulan yardım kamyonetlerini gören mahalle muhtarları koordinesinde depremzedelere ulaştırıldı.

'DEPREMİN İLK GÜNÜNDEN BERİ DEPREMZEDELERİMİZİN YANINDAYIZ'

Trabzon Hayrat Müftüsü Ahmet Cebeci, depremin ilk gününden yola çıktıklarını ve Kahramanmaraş'a ulaşarak yardım malzemelerini depremzedelere ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Diyanet Vakfı olarak yapılan yardımlarda kentin ücra noktalarına gitmeyi önemseyerek yardımların her yere ulaşmalarını sağladıklarını belirten Cebeci, 'Türkiye Diyanet Vakfı Trabzon Şubesi olarak afetzede kardeşlerimize yardım ulaştırmak için buradayız. Depremin ilk gününde Kahramanmaraş'a geldik. İlk gün kurtarma çalışmalarına devam ettik. Daha sonra cenaze hizmetlerinde bulunduk. Daha sonra yine yemekleri vatandaşlarımıza ulaştırmak için çalıştık. Yardımların köylere, uzak yerlere ulaşması için yeni araçlar temin edip yardım ürünlerimizi yardımın ulaşmakta zorlandığı noktalara kadar ulaştırmaya çalıştık. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak kardeşlerimizin bu acılı günlerinde yanındayız. Türkiye'nin dört bir yanında kardeşlerimiz de depremden zarar gören şehirlerimiz için dua ediyor. Hep birlikte el ele verip yaralarımızı saracağız' diye konuştu.

Yardımlardan dolayı mahalle sakinlerinin mutlu olduğunu ve acılarının hafiflediğini söyleyen Dulkadiroğlu İlçesi Bulanık Mahalle Muhtarı Ökkeş Kaya, 'Mahallemize köyümüze gıda yardımı yapıldı. Battaniye yardımı oldu. Çocuklarımız için bez ve mama destekleri sağlandı. Büyük bir afet atlattık. İnsanlarımız öldü. Yaralılarımız var. Diyanetimize çok teşekkür ediyoruz hem acımızı paylaştılar hem ekmeklerini paylaştılar' ifadelerinde bulundu.

DİYANET VAKFI TRABZON ŞUBESİ\'NDEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DİYANET VAKFI TRABZON ŞUBESİ'NDEN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement