Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bosna Hersek'te - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bosna Hersek'te

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bosna Hersek\'te

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bosna - Hersek Reis-ul Uleması devir teslim törenine katılmak üzere geldiği başkent Saraybosna'da Bakir İzzetbegoviç ile görüştü.

14.11.2012 15:05  Güncelleme: 15:01

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bosna-Hersek Reis-ul Uleması devir teslim törenine katılmak üzere geldiği başkent Saraybosna'da, Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç ile görüştü.

Başlangıcında görüntü alınmasına izin verilen ve Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı binasında yapılan görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, daha sonra Bosna-Hersek İslam Birliği Başkanlığı binasına geçerek, Reis-ul Ulema görevine yeni seçilen eski Tuzla Müftüsü Hüseyin Kavazoviç ve yaklaşık 20 yıldır Reis-ul Ulemalık görevini yürüten Dr. Mustafa Ceriç ile bir araya geldi.

Görüşmelere, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük de katıldı.

Osmanlı Devleti'nin Bosna'dan çekilirken Müslümanları bir arada tutması için buradaki dini lidere 130 yıl önce verdiği "menşure" (yetki), 20 yıldır Reis-ul Ulemalık görevini yürüten Dr. Mustafa Ceriç tarafından, bu göreve yeni seçilen eski Tuzla Müftüsü Hüseyin Kavazoviç'e verilecek.

Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde yarın yapılacak menşure töreninde, Bosna-Hersek'in yeni Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç'e cübbesini Diyanet İşleri Başkanı Görmez giydirecek.

Muhabir: Vesna Beşiç-Zlatan Kapiç

Yayıncı: Serkan Fidan - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bosna Hersek'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement