'Disko Kraliçesi' lakaplı Donna Summer, kanser hastalığıyla mücadelesini kaybetti.
Ailesi tarafından yapılan açıklamada, ünlü şarkıcının, 63 yaşında Florida'da hayatını kaybettiği belirtilerek "Yetenek dolu Donna Summer Sudano'yu kaybettik" denildi.
Donna Summer, 1970'li yıların başından itibaren, "Last Dance" ya da "Hot Stuff" gibi hit şarkılarla disko müzikte tarih yazmıştı.
Şarkıcının prodüktörlüğünü ise yine disko müziğin bir başka büyük ismi olan Giorgio Moroder yapıyordu.
EN SON, DUAYA SIĞINMIŞTI
"Love to love you baby", "Last Dance", "Hot Stuff" ya da "On the Radio" gibi hit şarkılarıyla 5 Grammy ödülü alan yıldız, daha sonraki yıllarda bir televizyona "Böyle bir başarı yakaladıktan sonra ne yapacağımı bilmiyordum. Ne yapacağım konusunda hiçbir işaret yoktu. Kendimi umutsuz ve depresyonda hissettim. İlaçlar almaya başladım" demişti. Summer,
"Sonunda dua ederek yaşam sevincini yeniden yakaladım" şeklinde devam etmişti.
Ünlü şarkıcının ölümü sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da büyük yankı buldu. Şarkıcı Mary J. Blige, "Huzur içinde yat. Her şeyi gerçekten sen değiştirdin" diye yazarken La Toya Jackson da "Donna Summer'ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Onu çok özleyeceğiz. O gerçekten disko kraliçesiydi" diye tweet attı.
Summer'ın ölümü, ünlülerin yaşamı konusunda uzman internet sitesi TMZ tarafından ailesinin açıklamasından kısa bir süre önce bildirilmişti.
Son Dakika › Güncel › Disko Müziğin Kraliçesi Öldü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?