DİSKİ Planlama ve Önceliklerini Paylaştı - Son Dakika
Güncel

DİSKİ Planlama ve Önceliklerini Paylaştı

DİSKİ Planlama ve Önceliklerini Paylaştı

Meclis Üyeleri, DİSKİ'nin 5 yılda planladıkları çalışmaları, öncelikleri bütün ilçe belediye ve ilçe dinamikleri ile paylaştı.

27.08.2014 16:38

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olan ilçelerde yaptığı ihtiyaç analizinden sonra bu bölgelerde şube müdürlükleri oluşturdu. Bilgi akışını sağlamak için otomasyon sistemi oluşturan DİSKİ, malzeme, araç ve ekipmanlar konusunda da takviyeler yaptı.

DİSKİ Meclis Üyeleri Nadir Bingöl, Eşref Mametoğlu ve Azize Değer Kutlu çevre ilçe belediyeleri, mahalle meclisleriyle yaptığı toplantıda kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini paylaştı. DİSKİ Meclis Üyeleri son olarak Sur Belediyesi'nde toplantı yaptı. Toplantıya DİSKİ'nin ilgili birim sorumlularının yanı sıra Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, DBP Sur İlçe yöneticileri, mahalle meclisleri de katıldı. Sur'un önceliklerini dinleyen Meclis Üyeleri, yaptıkları ihtiyaç analizi ve planlamaları konusunda bilgi vererek ortaklaştı.

Toplantıda bir konuşma yapan Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyit Narin, seçimlerden sonra Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ ve ilçe belediyeleri olarak halkın sorunlarını çözmek için bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Verdikleri sözler ile yaşam felsefelerinin aynı olduğunu belirten Narin, köy ve mahalle komisyonları ile ortaklaşarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Sorunların bir yıl içinde çözülemeyeceğine de dikkat çeken Narin, öncelikleri belirlediklerini ve gerçekçi bir planlama yaptıklarını anlattı. Yapılan çalışmaların Ortadoğu'da gelişen olaylardan bağımsız olarak ele alınamayacağının da altını çizen Narin, "Bugün Şengal'de 2 bin kişi Diyarbakır'a geliyor. Sabah 7'den bu yana bütün yerel yönetimler olarak neler yapılacağını, kamp yeri gibi konularda çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

Aynı anda birden fazla işi yapma kabiliyetini geliştirmek zorunda olduklarını da anlatan Narin, "Ortadoğu'da, bölgemizde gelişen olaylara kayıtsız kalamayız, ama aynı zamanda belediyelerimiz halka olan hizmetimize aksama ve bunlardan dolayı mazeret üretme şansına sahip değildir" şeklinde konuştu. Narin, Rojava ve Şengal'de yaşananlar ile bölgede yaşananlara kayıtsız kalmayacaklarını ama aynı zamanda halka hizmette de eksik kalmayacaklarının altını çizdi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Azize Değer Kutlu da, toplanmalarının nedeninin çalışmaları kolektif olarak yürütmek olduğunu söyledi. "80 yıldır hizmet gitmeyen köylerimiz var" diyen Değer Kutlu, tüm bunlara Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ ve ilçe belediyeleri olarak hizmet götürmek zorunda olduklarını bildirdi. Değer Kutlu, "En büyük önceliğimiz sudur. Ondan sonra kanaldır, yoldur, park, bahçedir" dedi.

DİSKİ Meclis Üyesi Nadir Bingöl de çevre ilçelerde DİSKİ şubeleri oluşturduklarını, araç ve gereç takviyeleri yaptıklarını belirtti. Bingöl, yaptıkları takviyelerden sonra öncelikleri belirlemek için ilçe belediyeleri, köy ve mahalle meclisleri ile bir araya geldiklerini söyledi. Bingöl, 1 Eylül'den sonra kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalara başlanacağını kaydetti.

Daha sonra toplantıya katılanlar öncelikler hakkında görüş ve önerileri dile getirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DİSKİ Planlama ve Önceliklerini Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement