Disk'ten "Vergide Adalet" Protestosu: "İşçilerin Gelirlerinden Ödedikleri Vergilerin Patronlarla Eşit Oranda Alınması Adaletsizliktir" - Son Dakika
Güncel

Disk'ten "Vergide Adalet" Protestosu: "İşçilerin Gelirlerinden Ödedikleri Vergilerin Patronlarla Eşit Oranda Alınması Adaletsizliktir"

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) "Gelirde Adalet, Vergide Adalet" istedi. DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, "Tuzu kuru olanlar milyonların ekmek kavgasını, geçim derdini yok sayıyor. Dünya bizi kıskanıyor diyenler Türkiye’nin Avrupa’da en düşük asgari ücrete sahip olduğu ikinci ülke olduğunu söylemiyorlar. İşçilerin gelirlerinden ödedikleri vergilerin patronlarıyla eşit oranda alınması adaletsizliktir" diye konuştu. Görgün, “Adalet olmadan demokrasi olmadan ekmek de olmaz iş de olmaz aş da olmaz mutlu bir yaşam da olmaz. İstanbul’a ve İmamoğlu’na ayrıca büyük bir selam ve alkış gönderiyoruz” sözleriyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da destek mesajı verdi.

15.12.2022 15:32  Güncelleme: 15:52

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) "Gelirde Adalet, Vergide Adalet" istedi. DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, "Tuzu kuru olanlar milyonların ekmek kavgasını, geçim derdini yok sayıyor. Dünya bizi kıskanıyor diyenler Türkiye'nin Avrupa'da en düşük asgari ücrete sahip olduğu ikinci ülke olduğunu söylemiyorlar. İşçilerin gelirlerinden ödedikleri vergilerin patronlarıyla eşit oranda alınması adaletsizliktir" diye konuştu. Görgün, "Adalet olmadan demokrasi olmadan ekmek de olmaz iş de olmaz AŞ da olmaz mutlu bir yaşam da olmaz. İstanbul'a ve İmamoğlu'na ayrıca büyük bir selam ve alkış gönderiyoruz" sözleriyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da destek mesajı verdi.

DİSK İç Anadolu yönetici ve üyeleri Ankara'da Ulus Meydanı'nda bugün toplanarak gelir vergisindeki adaletsizliği protesto etti. "Sefalet ücreti istemiyoruz" sloganı atan DİSK üyeleri, "İnsanca Ücret Vergide Adalet" pankartı açtı. Toplananlar adına açıklamayı DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün okudu. Yapılan açıklama şöyle:

"BİZLER ZAM YAĞMURU ALTINDA YAŞAM SAVAŞI VERİRKEN ENFLASYON DÜŞTÜ DİYENLER EKMEĞİMİZE EL UZATIYORLAR"

"Asgari ücret dönemindeyiz ve yine oldu bitti ile bu asgari ücret de hasıraltı edilmeye çalışılıyor. Türkiye'de milyonlarca işçi, emekçi, kamu çalışanı emekli ve dar gelirli şiddetli bir geçim kriziyle karşı karşıya bunu hepimiz biliyor ve yaşıyoruz.

Bir yandan yüksek enflasyon diğer yandan artan vergi yüküyle ücretlerimiz maalesef erimeye devam ediyor. Asgari ücretlileri enflasyonun etkilerinden koruduk diyenler bizlerin yaşadığı sıkıntıları görmezden geliyorlar.

DİSK Birleşik Metal İş Sendikası'nın metal işçileri bir işyerinde grev kararı aldı. Bütün prosedürler yerine getirildi ve bu grev Cumhurbaşkanı tarafından ertelendi. Bu erteleme aslında grev engellemek anlamına geliyor. Ulusal güvenlik gerekçesiyle grev erteleniyor. Oysaki o iş yerinin ulusal güvenlikle uzaktan yakından alakası yok. Buradan kanunları çiğneyerek kanunların arkasında dolanarak işçilerin haklarını hiç etmeye çalışanları kınıyoruz.

Bizler zam yağmurunun altında yaşam savaşı verirken enflasyon düşüyor diyenler resmi enflasyonu hesapladıkları çarşıyı pazarı marketleri açıklamıyor. Önce enflasyonu düşük göstererek sonra arkasından da bu düşük gösterdikleri enflasyona göre ücretleri çok düşük arttırarak hepimizin ekmeğine el uzatıyorlar, ekmeğimizi çalıyorlar.

"ÇALIŞANLAR SANKİ ÇOK ZENGİNMİŞ GİBİ GELİRLERİNİ DEVLETE VERGİ OLARAK ÖDÜYOR BU HAK MIDIR?"

Büyüme rekorları kırdık diyenler neden bu bizim ekmeğimizin büyümediğini aksine her sene daha da küçüldüğünü maalesef açıklayamıyorlar, açıklayamazlar. Fabrikalar, bankalar, işletmeler kar rekorları açıklarken bizim yoksullaşmamızın sorumluları Türkiye'de hesap vermemeye devam ediyor.

TÜİK'in resmi verilerinde bile enflasyon yüzde 84 gıda enflasyonu ise yüzde 103 civarında gerçekleşmiş görünüyor. Emeklilerde ve düşük gelirlilerde gıda enflasyonu ise yüzde 131-150 arasındadır. Ama bu da yetmiyor. Yüksek enflasyon nedeniyle büyük alım gücü kaybı yaşayan bizler bir de vergi yükünün altında eziliyoruz, ücretlerimiz rakamsal olarak artsa bile önemli bir bölümü ücretlerimizin maalesef vergiye gidiyor.

Vergi sistemindeki adaletsizliklere de dikkat çekiyor ve taleplerimizi bir kez daha Ankara Ulus'tan ifade etmek istiyoruz.

İşçilerin gelirlerinden ödedikleri vergilerin patronlarıyla eşit oranda alınması adaletsizliktir. Vergi gelirleri içerisindeki dolaylı vergilerin yani tükettiklerimizden alınan vergilerin yüzde 70'lere yaklaşması çok büyük bir adaletsizliktir. Böyle adalet olmaz. Çalışanlar sanki çok zenginlermiş gibi Nisan ve Mayıs aylarında yüzde 20'lik ikinci vergi dilimine, Eylül ayında ise yüzde 27'lik üçüncü vergi dilimine girerek gelirlerinin büyük bölümlerini vergi olarak devlete ödediler. Bu hak mıdır bu adalet midir?

"İMAMOĞLU'NA SELAM GÖNDERİYORUZ"

Dün İstanbul'da bir gelişme yaşandı. Gerçekten ülkemizde hukuk adına kazanılmış ne varsa bütün bunların ne kadar geriye gittiğini gösteren, insanlarda güveni tamamen yok eden bir karar daha çıktı. Biz adaleti her zaman aramaya devam edeceğiz demokratik bir biçimde, ısrarlı bir biçimde bunun peşini bırakmayacağız. Çünkü biliyoruz ki adalet olmadan demokrasi olmadan ekmek de olmaz iş de olmaz AŞ da olmaz mutlu bir yaşam da olmaz. İstanbul'a ve İmamoğlu'na ayrıca büyük bir selam ve alkış gönderiyoruz."

Disk\'ten "Vergide Adalet" Protestosu: "İşçilerin Gelirlerinden Ödedikleri Vergilerin Patronlarla Eşit Oranda Alınması Adaletsizliktir"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Disk'ten 'Vergide Adalet' Protestosu: 'İşçilerin Gelirlerinden Ödedikleri Vergilerin Patronlarla Eşit Oranda Alınması Adaletsizliktir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement