Disk: Katillerin Serbest Bırakılmaları Devlet Tarafından Korunduklarının Göstergesi - Son Dakika
Güncel

Disk: Katillerin Serbest Bırakılmaları Devlet Tarafından Korunduklarının Göstergesi

Disk: Katillerin Serbest Bırakılmaları Devlet Tarafından Korunduklarının Göstergesi

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, "Devrimci gençler pankart açtıkları, yumurta attıkları, puşi taktıkları için 8-10 yılla cezalandırılırken, geçmişte kontr-gerilla faaliyetleri yürüten bu katillerin her bir cinayetten iki yıl bile yatırılmayarak"...

11.07.2012 15:03

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, "Devrimci gençler pankart açtıkları, yumurta attıkları, puşi taktıkları için 8-10 yılla cezalandırılırken, geçmişte kontr-gerilla faaliyetleri yürüten bu katillerin her bir cinayetten iki yıl bile yatırılmayarak serbest bırakılmaları devlet tarafından korunduklarının ve "mükafatlandırıldıklarının' yeni bir göstergesidir" dedi DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, "Devrimci gençler pankart açtıkları, yumurta attıkları, puşi taktıkları için 8-10 yılla cezalandırılırken, geçmişte kontr-gerilla faaliyetleri yürüten bu katillerin her bir cinayetten iki yıl bile yatırılmayarak serbest bırakılmaları devlet tarafından korunduklarının ve "mükafatlandırıldıklarının' yeni bir göstergesidir" dedi.

Kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen düzenleme ile 7 TİP'li öğrencinin katillerinin serbest bırakılmasına Devrimci İşçi Sendikaları Konfedenasyonu'ndan (DİSK) tepki geldi. Yazılı bir açıklama yapan DİSK Genel Baykanı Erol Ekici, "Eli kanlı faşistlerin özel yasalarla serbest bırakılmaları, devlet tarafından korunup kollandıklarını bir kez daha göstermiştir" sözleriyle değerlendirdi.

1978 yılında Bahçelievler'de telle boğularak öldürülen Efraim Ezgin, Faruk Ersan, Hürcan Gürses, Latif Can, Osman Nuri Uzunlar, Salih Gevenci, Serdar Alten'in 20-25 yaşlarında öğrenci olduğunu belirten Ekici, 7 öğrenciyi öldüren ekipte yer alan Ünal Osmanağaoğlu'nun DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler'in 22 Temmuz 1980'de katledilmesi olayında da yer aldığını kaydetti. Katillerin uzun süre aranmadıkları için yakalanmadığını savunan Ekici, yakalananların da firar etmelerine ya da yanlışlıkla tahliye edilmesine göz yumulduğunu öne sürdü. Ekici, "Kemal Türkler'in katillerinden firari Ünal Osmanağaoğlu'nun Avrupa'da eroin ticaretinden yakalanmış ve cezaevinden çıktıktan sonra da Türkiye'ye iade edilmişti. Yargılanacağı yerde, Kuşadası'nda devlet çiftliği işletmeciliği yaptığı ortaya çıkmış ve Türkler Ailesi avukatlarının uzun çabaları ve girişimleriyle açtığı dava sonucunda 19 yıl sonra yeniden yargılama başlatılmıştı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bu dava 1 Aralık 2010 tarihindeki duruşmada, zamanaşımı nedeniyle ortadan kaldırıldı" dedi.

GÜN GELECEK, DEVRAN DÖNECEK, AKP HALKA HESAP VERECEK-

Yedi TİP'li öğrenciyi öldürenlerin arasında yer alanların serbest bırakılması ile darbecilerle, çetelerle mücadele ettiğini söyleyenlerin katilleri nasıl koruduklarının göstergesi olduğunu öne süren Ekici, sözlerine şöyle devam etti:

"Devrimci gençler pankart açtıkları, yumurta attıkları, puşi taktıkları için 8-10 yılla cezalandırılırken, geçmişte kontr-gerilla faaliyetleri yürüten bu katillerin her bir cinayetten iki yıl bile yatırılmayarak serbest bırakılmaları devlet tarafından korunduklarının ve "mükafatlandırıldıklarının' yeni bir göstergesidir. 12 Eylül askeri darbesi öncesinde Genel Başkanı Kemal Türkler öldürülmüş, örgütü kapatılmış, 600 bin üyesi dağıtılmış, 2 bin 500 üyesi işkenceden geçirilmiş, yıllarca hapishanelerde kalarak yöneticileri idamla yargılanmış ama tek "suçu' emeğin hakkını savunmak olduğu için devletin "hışmına' uğrayan bir işçi konfederasyonu olarak bu gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. İktidar olduğu günden bu yana adaletsizlikte, hukuksuzlukta, vicdansızlıkta sınır tanımayan, insan haklarını, demokrasiyi ve hukuk devleti ilkelerini ayaklar altına almakta hiçbir çekince görmeyen AKP'nin "katliamcılar, katiller dışarı, demokrasi güçleri içeri' diyen uygulamaları karşısında söyleyeceğimiz tek söz, gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek olacaktır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Disk: Katillerin Serbest Bırakılmaları Devlet Tarafından Korunduklarının Göstergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement