Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Paris?te Konferansa Katıldı -2 - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Paris?te Konferansa Katıldı -2

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Paris?te Konferansa Katıldı -2

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Paris'te konferansa katıldı Dışişleri bakanı Sinirlioğlu Fransa'nın başkenti Paris'te Ortadoğu'da dini ve etnik şiddet kurbanları konulu Uluslararası Konferansa katıldı.

08.09.2015 12:51

Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Paris'te konferansa katıldı

Dışişleri bakanı Sinirlioğlu Fransa'nın başkenti Paris'te Ortadoğu'da dini ve etnik şiddet kurbanları konulu Uluslararası Konferansa katıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından açılan 'Ortadoğu'da etnik ve dini zulüm mağdurları' konulu konferansa Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Ürdünlü mevkidaşı ile başkanlık etti.

Konferansta etnik şiddet mağdurlarının durumun tüm yönleriyle ele alınıp somut adımlar belirlenmesi amacı ile, BM temsilcileri, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlar bir araya getirildi. Ortadoğu'da dini, insani, hukuki ve politik eylem için önerileri içeren bir yol haritası kabul edilecek.

Konferans Sabah 8: 30'da Cumhurbaşkanı Hollande, Fransa Dışişleri bakanı Laurent Fabius, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh, konferansın eşbaşkanı BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson'un açılış konuşmaları ile başladı.

Toplantıya Avrupa Birliği Güvenlik ve dış Politikalar Yüksek Temsilcisi Federico Mogherini, UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova da katıldı.

Toplantı esnasında Dışişleri Bakanı Ferudun Sinirlioğluna bir bilgi notu iletildi. Bilgi notu sonrası toplantı süresince Sinirlioğlu'nun sıkıntılı hali gözlendi.

Görüntü Döküm

Dışişleri bakanı Sinirlioğlu toplantıda

Genel görüntüler

Dışişleri bakanı Sinirlioğlu bilgi notu iletimi sonrası

detaylar

Haber- Kamera: Gülten ÖZBEY PARİS (DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu Paris?te Konferansa Katıldı -2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement