Dışişleri Bakanı Davutoğlu Ukrayna'da - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Ukrayna'da

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Ukrayna\'da

Davutoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov ile görüştü Memmedyarov'un Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan ile bir araya gelmesinin sonrasında yapılan görüşmede, Azeri Ermeni ihtil...

05.12.2013 12:27

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi toplantısı için geldiği Kiev'de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi.

İki bakan, NATO toplantısı vesilesiyle dün Brüksel'de de görüşmüştü. Bugünkü görüşmenin dünkünün devamı niteliğinde olduğu belirtildi. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov, dün akşam Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ile de bir araya gelmişti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmede ağırlıklı olarak bölgesel barış ve istikrar çabaları çerçevesinde Azeri-Ermeni ihtilafı ve bu konuda önümüzdeki dönemde atılabilecek adımlar ele alındı. İki bakan, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki yakın eşgüdümün devamı üzerinde mutabakata vardı.

Görüşmede ayrıca, ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye ile Azerbaycan'ın Gürcistan ve İran'la sürdürdükleri iki ayrı üçlü işbirliği süreci de ele alındı. Türkiye-Azerbaycan-İran üçlü işbirliği toplantısının Aralık, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan toplantısının ise Ocak ayında yapılması üzerinde duruldu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu bu sabah ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de kısa bir ikili görüşme yaptı. Görüşmede ağırlıklı olarak Kafkaslardaki durum ve bölgesel barış çabaları konuları konuşuldu. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu Ukrayna'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement