Dışişleri Bakanı Davutoğlu Karadağ'a Gitti - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Karadağ'a Gitti

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Karadağ\'a Gitti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Hırvatistan ziyaretinin ardından Karadağ'a geçerek, Budva'da Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve AB Bakanı Igor Luksic'le görüştü.

07.10.2013 21:27  Güncelleme: 21:26

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Karadağ'a Budva'da Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve AB Bakanı Igor Luksic'le görüşme gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu görüşmede, Türkiye'nin ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi hususunda kararlı olduğunun altını çizerek, son dönemde karşılıklı ziyaretlerin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki ülke arasındaki ticaret ve yatırım hacminin yeterli olmadığına işaret eden Bakanlar ticaret hacminin artırılması yönünde birlikte çalışılmasını kararlaştırdılar. Karadağ'da Türk yatırımlarının artması yönündeki beklentisini ifade eden Karadağ Dışişleri ve AB Bakanı Luksic, Ziraat Bankası'nın Podgorica'da şube açacak olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Balkanlar'daki durumunda da ele alındığı görüşme Bakanlar, bölgesel işbirliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladılar. Balkanlarda tüm bölge ülkelerinin yararına geniş ölçekli projeler üretilmesinin önemine işaret ettiler.

Bakanlar ayrıca, Karadağ'ın önerisiyle başlatılan altı Batı Balkan ülkesi arasında yeni bir forum oluşturulmasına yönelik girişim hakkında görüş alışverişinde bulundular. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin bölgesel işbirliğini geliştirecek her girişime destek vereceğini belirtti. Ancak, bölgesel işbirliği bakımından Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci'nin temel alınması gerektiğini, tekrardan veya bölgede gruplaşmalar yaratılmasından kaçınılmasının yararlı olacağını kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu Karadağ'a Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement