Dinslaken Türk İslam Kültür Ocağı'ndan Açık Hava İftarı - Son Dakika
Güncel

Dinslaken Türk İslam Kültür Ocağı'ndan Açık Hava İftarı

Dinslaken Türk İslam Kültür Ocağı\'ndan Açık Hava İftarı

Dinslaken Türk İslam Kültür Ocağı'ndan açık hava iftarıTemel ElcivanDinslaken, 19 Haziran, (DHA)- Almanya Türk Federasyon'a bağlı olarak faaliyet gösteren Dinslaken Türk İslam Kültür Ocağı'nın düzenlediği açık hava iftarına katılım yoğun oldu.

19.06.2016 13:03

Dinslaken Türk İslam Kültür Ocağı'ndan açık hava iftarı

Temel ElcivanDinslaken, 19 Haziran, (DHA)- Almanya Türk Federasyon'a bağlı olarak faaliyet gösteren Dinslaken Türk İslam Kültür Ocağı'nın düzenlediği açık hava iftarına katılım yoğun oldu.

Almanya'nın Dinslaken kentinde faaliyet gösteren Dinslaken Türk İslam Kültür Ocağı, derneğe ait bahçede düzenlediği programla kalabalık bir davetli grubuna iftar yemeği verdi.

Kuzey Ren Vestfalye Eyaleti(KRV) Parlamentosu eski başkanı Regina van Dinther'in de davetli olarak katıldığı iftar programında, Almanya Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz, Türk Federasyon 2. Bölge Başkanı Ahmet Şahin, Dinslaken Türk İslam Kültür Ocağı Başkanı Engin Yaşar ve çok sayıda teşkilat başkanı da hazır bulundu.

Açık alanda ve çadır altında kurulan iftar sofrasını yoğun katılım sağlayan vatandaşlar, iftar öncesi okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi ve yapılan duaya hep birlikte eşlik etti. Okunan ezanla oruçlarını açan davetliler, dernek mutfağından hazırlanan yemekleri yedi. Davetliler, daha sonra tatlı yiyip Türk çayı içerek, açık havada ramazan sohbetleri yapma imkanı buldu.

Tüm teşkilatlarımızda iftar sofrası kuruluyor

İftara katılan Almanya Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz habercilerle yaptığı sohbette, 'Dinslaken Türk İslam Kültür Ocağı'mızın düzenlediği açık hava iftarına katıldık. Açık alanda doğanın ortasında vatandaşlarımızla iftar sofrasında bulunmak, bizleri mutlu etti. Almanya Türk Federasyon'umuzun tüm teşkilatlarında iftar programları düzenlenmektedir. Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiğimiz iftar etkinlikleri ile hem vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz, hem de ramazan geleneklerimizi yaşama ve yaşatmaya gayret ediyoruz' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dinslaken Türk İslam Kültür Ocağı'ndan Açık Hava İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement