Din Öğretmeni Atatürk Posterini Yırtmakla Suçlanıyor - Son Dakika
Güncel

Din Öğretmeni Atatürk Posterini Yırtmakla Suçlanıyor

Din Öğretmeni Atatürk Posterini Yırtmakla Suçlanıyor

Muğla'da Turgutreis Anadolu Lisesi öğrencilerinin okul koridoruna astıkları Atatürk posterlerinin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni A.D.tarafından yırtıldığı iddiası ortalığı karıştırdı.

06.06.2013 18:52

Muğla'da Turgutreis Anadolu Lisesi öğrencilerinin okul koridoruna astıkları Atatürk posterlerinin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni A.D. tarafından yırtıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Milli Eğitim'den Sorumlu Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt "Olayla ilgili gerekli soruşturma başlatılmıştır" dedi.

Muğla kent merkezindeki Emir Beyazıt Mahallesi'nde bulunan Turgutreis Anadolu Lisesi'nde dün ders saatinde 11. sınıf öğrencilerinin sınıftan çıkarak okul duvarına Atatürk posteri asmak istemesi gerginliğe neden oldu. Nöbetçi öğretmen A.D.'nin duruma izin vermemesi üzerine ise öğrencilerin çıktığı sınıfta ders veren Edebiyat öğretmeni İ.A. aralarında tartışma çıktı. Bazı öğrencilerin A.D.'nin Atatürk posterlerini yırttığını iddia etmesi ise ortalığı karıştırdı. Tarafların birbirine girmesini, gürültüyü duyarak sınıflardan çıkan diğer öğretmenler engellerken, öğrenciler 'Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı.

Okul yöneticileri, öğrencilerin büyük tepkisini çeken Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni A.D.'yi dışarı çıkarttı. Bu olayın ardından öğrenciler okulun ve yatakhanenin tüm camlarına Atatürk posterleri astı. A.D. ise bir hafta rapor aldı.

DOĞRU DEĞİL

Atatürk posterlerini yırttığı ileri sürülen Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni A.D., ders saatinde bazı öğrencilerin poster asmak istediklerini, kendisinin de duruma müdahale ederek, "Poster asılması için okul idaresinden izin alınması gerekiyor" dediğini söyledi. Bunun üzerine öğrencilerin tekrar sınıflarına döndüğünü öne süren A.D., "Durumu Edebiyat öğretmenlerine anlatmışlar. Edebiyat öğretmeni benim yanıma gelerek 'Atatürk posterini nasıl astırmazsın' dedi. Ben de 'ders saatinde buna izin vermem' dedim. Bunun üzerine dört beş öğrenci 'Öğretmenimiz Atatürk posterini yırttı' diyerek bana tepki gösterdiler. Tartışma büyüdü. Diğer öğretmenlerin araya girmesiyle ortam yumuşatıldı. Tamamen bir yanlış anlaşılma söz konusu. Ben Müslüman bir öğretmenim. Böyle bir şey yapmadım" dedi.

Öğretmen A.D., kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde ise "Hakkımda yazılan posteri yırttı lafı doğru değil. Arkadaşlar herkese duyurulur. Sadece bir uydurma. Hakkımda bu şekilde haber yapıp orda burada yayanlara ben ne diyeyim. Tüm sevdiklerim üzerine yemin ederim yalan. Allah yırtanın ve yırttı diyenlerin en sevdiğini yanına alsın" diye yazdı.

"SİZLER TERÖRİSTSİNİZ" DİYE BAĞIRDI

Edebiyat Öğretmeni İ.A. ise olayı şöyle anlattı:

"Bir kız öğrencim bana 'Hocam okullarda Atatürk posterleri asmak suç mu?' diye sordu. Ben de kendisine okullarda Atatürk poster ve resimlerinin asılmasının suç olmadığını söyledim. Öğrencilerin not ortalamalarını yazarken bazı öğrencilerim tuvalete gitmek için izin istedi. Bu arada okulun koridorlarına Atatürk posterleri asmışlar. Öğrenciler Atatürk posterlerine asarken A.D., asılan posterleri yırtıp çocukları azarlayıp sınıfa göndermiş. Bir süre sonra A.D. ders sırasında sınıfa geldi. Elinde yırtılmış Atatürk posterleri vardı. 'İzinsiz afiş asmışlar' dedi. Ben de 'Atatürk posterinin asılması için izin alınması gerekmiyor' dedim. Daha sonra posterleri asan öğrencilere bağırarak 'Sizler teröristsiniz. Hepiniz siyah giyinmişsiniz' diye bağırdı. Ben de kendisine 'Sınıftan dışarı çıkalım öğrencilerin önünde tartışma olmasın' dedim. Sınıftan çıkınca koridorda tartışmaya ve bağırmaya başladı."

Milli Eğitimden Sorumlu Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, tatsız bir olay yaşandığını belirterek, "Konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Yaşanan olayın detayları soruşturma sırasında ortaya çıkacak" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Din Öğretmeni Atatürk Posterini Yırtmakla Suçlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement