Dikkat Gelengi Çıkabilir" - Son Dakika
Güncel

Dikkat Gelengi Çıkabilir"

Dikkat Gelengi Çıkabilir"

ERÜ Rektörlüğü, yerleşkedeki gelengilerin araçların altında kalmasının önlemek için yol güzergahlarına "Dikkat gelengi çıkabilir" yazılı tabelalar yerleştirdi Rektör Prof. Dr. Keleştemur: "Amacımız insanların dikkatini çekmek ve bu konuda duyarlılık oluşturabilmek"

18.02.2014 16:40

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlüğü, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında üniversite yerleşkesinde sıkça karşılaşılan gelengilerin araçların altında ezilmesini önleyebilmek için yol güzergahlarına tabelalar yerleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, yaptığı açıklamada, Anadolu topraklarında, başka yerde olmayan veya çok nadir görülen bazı hayvan türlerinin yaşadığını söyledi.

Halk arasında "geleni ya da gelengi" olarak bilinen Anadolu yer sincabının da bu türlerden birisi olduğunu ifade eden Keleştemur, Talas ilçesi ile üniversite yerleşkesinde çok fazla gelenginin görüldüğünü kaydetti.

Keleştemur, bu hayvanların zaman zaman yoldan geçerken araçların altında kalarak telef olduğunu ifade ederek, "Bu olumsuz durumun önüne geçebilmek için trafik levhası hazırlatarak muhtelif yerlere koyduk. Tabelalara 'Dikkat gelengi çıkabilir' yazdırdık. Üniversite yerleşkesinde gelengilerin yoğun olarak görüldüğü bölgelere bu tabelaları yerleştirdik. Amacımız insanların dikkatini çekmek ve bu konuda duyarlılık oluşturabilmek" diye konuştu.

Gelengilerin iki ayakları üzerinde durarak etrafı seyreden, sevimli, zararsız hayvanlar olduğunu belirten Keleştemur, "Üniversitemizdeki bazı bilim insanları da bunlarla ilgileniyor, sayılarının korunması ve yaşamlarını tehdit eden unsurları inceliyor. Üniversite olarak böyle bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Toplumun bu konudaki duyarlılığını artırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dikkat Gelengi Çıkabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement