Dikili'de, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü - Son Dakika
Güncel

Dikili'de, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü

Dikili\'de, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü

Dikili Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü 'Su Hayattır' ve 'Adalet' temalarını ön plana çıkararak etkinliklerle kutladı.

29.03.2013 09:11

'Sanat Dikili'de hayatın yanında taraf tutuyor'

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organize ettiği etkinlikte Dikili Belediyesi'nin su politikasını ve Belediye Başkanı Osman Özgüven'in mücadelesini anlatan kitap tanıtımı, Türkiye Tiyatrolar Birliği Dönem Sözcüsü Haluk Işık ile Tiyatro Platformu eş Sözcüsü Orçun Masatçı'nın katıldığı söyleşi ve İzmir Yenikapı Tiyatrosu'nun 'Film gibi' adlı tiyatro oyunu oynandı.

Türkiye Tiyatrolar Birliği Dönem Sözcüsü Haluk Işık ile Tiyatro Platformu eş Sözcüsü Orçun Masatçı'nın katıldığı söyleşide 'Su hayattır! ve Osman Özgüven' adlı kitap basına tanıtıldı. Kitabın tanıtımı ile ilgili konuşan Orçun Masatçı; "Biz bu kitapta 'Su hayattır satılamaz!' diyen insanların yolculuğunu ve Dikili halkına suyu ücretsiz dağıtmak için direnen, Osman Özgüven'le ilgili yazılara yer verdik" dedi.

Kitap ile ilgili yapılan açıklamada, Bolivya'dan Sonia Davila Pobleta'nın, tüm dünya'da su mücadelesinin nasıl geçtiğini ve ülkesinin deneyimlerini aktardığı anlatıldı. Kitapta sanatçıların, aydınların bir kez daha 'su hayattır' dediği ve bunu savunanlara karşı kurulan komploların boşa çıkarılacağı yazılarla tarihe bir not düştüğü vurgulandı.

Dikili Belediyesi Kültürevi'nde yapılan söyleşiye Dikili Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Dikili İlçe Örgütü, ADD, Dikili Kent Konseyi ve vatandaşlar katıldı.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organize ettiği etkinlikte 'Sanat Dikili'de hayatın yanında taraf tutuyor' sloganı kullanılırken akşam İzmir Yenikapı Tiyatrosu'nun 'Film gibi' adlı oyunu yine Dikili Belediyesi Kültürevi'nde oynandı. Oyunun sonunda Dikili Belediyesi Meclis Üyeleri Hüseyin Çelik ve Erdoğan Doğan katılım ve emeklerinden dolayı Orçun Masatçı'ya bir plaket vererek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülay Demir; "Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizi ve yapacağımız tüm etkinliklerimizi 'Adalet isteğimiz yaşamda karşılığını bulana dek' Bergama ve Şakran'da bulunan arkadaşlarımıza ve Dikili Belediye Başkanımız Osman Özgüven'e ithaf ediyoruz ve 'Adalet' istemimizi bir kez daha yineliyoruz" dedi. Dikili'de ki Dünya Tiyatrolar Günü genç yaşta hayatını kaybeden Dikili Belediye Tiyatrosu oyuncusu Mehmet Mutlu Kandemir'e de ithaf edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili'de, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement