Didim'de Okul Öncesi Kuran Kursu - Son Dakika
Güncel

Didim'de Okul Öncesi Kuran Kursu

Didim\'de Okul Öncesi Kuran Kursu

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 'Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi' çerçevesinde, yaklaşık 20 öğrencinin eğitim göreceği '4-6 yaş grubu Kuran Kursu' açıldı.

09.09.2016 18:51

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 'Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi' çerçevesinde, yaklaşık 20 öğrencinin eğitim göreceği '4-6 yaş grubu Kuran Kursu' açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir süredir 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik olarak uyguladığı 'Kuran Kursu' (sübyan okulu) projesi, Didim'de de hayata geçti. 20 aile, çocuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu eğitiminden yararlandırabilmek için Didim Müftülüğü'ne başvurdu. Didim İlçe Müftülüğü de bu talepler doğrultusunda bu yıl bir sınıf oluşturdu. Talebe göre sınıf sayısının arttırılacağı bildirildi. 26 Eylül 2016 Pazartesi günü Didim Merkez Camisi'nde başlayacak olan 4-6 yaş grubu Kuran Kursu'nda 20 öğrenciye 09.00 ile 12.00 saatleri arasında Kuran Kursu eğitimi verilecek.

Didim İlçe Müftülüğü'nün halkın katkılarıyla oluşturduğu 4-6 yaş grubu Kuran Kursu sınıfı, törenle açıldı. Didim Merkez Camisi'ndeki törene Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Didim İlçe Müftüsü Ahat Taşçı, Didim Merkez Camisi imamı Mehmet Beyaz ve aileler katıldı. İslam'da çocuk eğitiminin ana karnındayken başladığını söyleyen Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, çocuğun ana karnındayken anne ve babanın davranışlarının çok önemli olduğunu belirterek, "Çocuğun eğitimi ana karnındayken başlar. Osmanlı'da 4 yaşına gelen bir çocuk, 4 yaş, 4 ay ve 4 günlükken okula, medreseye götürülüp teslim edilir ve dualarla eğitime başlarlar. Diyanet İşleri Başkanlığımız da yeni bir Kuran Kursu metodu ortaya koydu. 4-6 yaş arası çocukların günde 3 saat dini eğitim ve öğrenimlerini almaları için '4-6 yaş arası Kuran Kursu' açtı" dedi.

Bu projenin Türkiye'nin genelinde yayıldığını, Didim'de de ilk sınıfı açtıklarını kaydeden Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Aydın'ın her ilçesinde birer tane sınıf açılacağını söyledi. Aydın İl Müftü Yardımcısı Mehmet Aslankaya'nın yaptığı dua sonrası, Didim Merkez Camisi'ndeki '4-6 yaş grubu Kuran Kursu' sınıfının açılış kurdelesi kesildi.

- Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Didim'de Okul Öncesi Kuran Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement