Dice Kayek Tasarımı Bebek UNICEF Gecesine Damga Vurdu - Son Dakika
Güncel

Dice Kayek Tasarımı Bebek UNICEF Gecesine Damga Vurdu

Dice Kayek Tasarımı Bebek UNICEF Gecesine Damga Vurdu

Paris'teki Petit Palais Güzel Sanatlar Müzesi, UNICEF tarafından Darfurlu çocuklar için moda devlerinin hazırladıkları tasarım bebeklere ev sahipliği yapıyor.

27.11.2012 13:39  Güncelleme: 13:48

Fransa'nın başkenti Paris'teki Petit Palais Güzel Sanatlar Müzesi, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından Darfurlu çocuklar için moda devlerinin hazırladıkları tasarım bebeklere ev sahipliği yapıyor.

UNICEF'in, 'Sürdürülebilir Yaşam Planı' kapsamında Batı Sudan'ın Darfur bölgesinde aşı ile önlenebilir hastalıklar nedeniyle bebek ölümlerinin azaltılmasına katkı sağlayacak yardım için ünlü moda evleri, uluslararası ünlü tasarımcılar, sanatçılar bir araya geldi. Projenin 10'uncu yıldönümünde UNICEF ve ortakları ModaTasarımcıları Yenilikçilik ve yaratıcı çalışmalarıyla yarının dünyasının kalbinde bir çocuk temaıyla Darfur çocuklarına bir fırsat yaratmak, daha iyi sağlık ve refahı sağlamak için, Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton, Chantal Thomass Chloe ve Jean-Paul Gaultier ,Gucci,Dice Kayek gibi büyük isimler 'Rüya bebekler' tasarlayarak, 'Gelecek Evet!' sloganı ile Darfur çocuklarının gönüllü büyükelçileri oldu.

UNICEF gelecek temalı tasarım bebeklerde Dice Kayek'in tasarladığı 'Işık Bebek' bu yılın resmi olarak kullandığı bebek oldu. Davetiyeler ve tanıtım broşürlerinde 'Dice Kayek' tasarımı için 'Işık Bebek' resimleri kullanıldı. Ece Ege konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"UNICEF'in düzenlediği bu gecede moda tasarımcıları, çağdaş sanatçıların dizayn ettiği bebekler sunuluyor. Bu bebekler 3 Aralık'ta açık artırma ile satışa sunulacak. Gelecek olan gelir Darfurlu çocukların aşı kampanyasında kullanılacak onun için çok önemli. Bu yıl onuncusu yapılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Dice Kayek Bebeği' ile katılıyoruz. Bu yılki afiş ve reklamlarda bizim bebeğimiz kullanıldı. Yanımızda Christian Dior, onun yanında Louis Vuitton ve bebeğimizin hemen arkasında Gucci var onun için çok gururluyuz bizim tasarımımız da böyle büyük markalarla aynı yerde teşhir ediliyor."

Ayşe Ege de UNICEF sayesinde de Afrika'daki çocuklara yardım eli uzattıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Moda dünyasının en önemli markaları, dizaynırları burada. Özellikle son tasarımlarından birer tasarımlarını giydirdiler bebeklerine. Bizim bebeğimiz 'Işık Bebek' üzerinde 2000'nin üstünde elle tek tek dikilmiş kristal var. Bu yıl çok sükse yaptı. Elde edilecek gelir Afrika'daki çocukların aşılanmasında tekrar hayata döndürülmesinde kullanılacak. Bebeklerin satışı Alain Delon'un himayesinde Açık artırma ile 3 Aralık'ta gerçekleşek. 3 Aralığı sabırsızlıkla bekliyoruz.İsteyenler açık artırmaya telefon yolu ile katıla bilecekler. Le Figaro'da bu açık artırma için açmış olduğu sayfadan katılabilecek.Böylelikle bu çok güzel bebeklerden birine sahip olabiliyorsunuz. UNICEF'in sayesinde de Afrika'daki çocuklara yardım eli uzatmış oluyoruz."

'Gelecek' temalı Darfur çocukları Fonları yararına UNICEF ve Sudan ortakları tarafından yürütülen aşılama programlarına doğrudan katkıda bulunuluyor. Darfur'daki insanların büyük çoğunluğu sağlık merkezlerine erişimi olmayan uzak bölgelerde yaşıyor. Fonlar Darfur bölgesinde her çocuk ve kadına ulaşılmasına yardımcı olması açısından önem taşıyor.

Halkın ücretsiz gezdiği bu sergi 27 Kasım -2 Aralık tarihleri arasında açık olacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dice Kayek Tasarımı Bebek UNICEF Gecesine Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement