'dianisos' Ödülleri Nihat Behram ve Rutkay Aziz'e Gitti - Son Dakika
Güncel

'dianisos' Ödülleri Nihat Behram ve Rutkay Aziz'e Gitti

\'dianisos\' Ödülleri Nihat Behram ve Rutkay Aziz\'e Gitti

Türkiye'nin en uzun soluklu organizasyonlarından olan Salihli Şiir İkindileri 46'ncı Güz etkinliği'nde 'Dianisos' ödülleri sahiplerini buldu.

26.11.2011 19:43

Türkiye'nin en uzun soluklu organizasyonlarından olan Salihli Şiir İkindileri 46'ncı Güz etkinliği'nde 'Dianisos' ödülleri sahiplerini buldu. Şiir ödülü şair Nihat Behram'a, sanat emek ödülü ise sinema ve tiyatro oyuncusu Rutkay Aziz'e verildi.

Sanatın çok özel alanında, uzun soluklu tek etkinlik olma özelliğine sahip olan 46'ncı Salihli Şiir İkindileri, Belediye Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, şairler Altay Ömer Erdoğan, Arife Kalender, Aslıhan Tüylüoğlu, Leyla Şahin, Muzaffer Kale, Tozan Alkan, Turgay Fişekçi, Mehmet Girgin katıldı. Özgün yorum ve tarzıyla dikkati çeken Haluk Çetin'de sesi ve gitarı ile şairlere eşlik etti. 46 yılı geride bırakan etkinliğin sunuculuğunu şair Tuğrul Keskin yaptı. Etkinliğin yayın organı niteliğini taşıyan 'İZ' dergisi, katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı. Etkinliğe katılan şairler, tek tek şiirlerini okudu. Etkinliğin Oscar'ı sayılan 'Dianisos' ödülleri dağıtıldı. Dianisos Şiir Ödülü, bu yıl şair Nihat Behram'a verildi. Bu yıl ilk kez verilen 'Dianisos Sanat Emek Ödülü' ise ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Rutkay Aziz layık görüldü.

Behram ve Aziz'e ödüllerini veren Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, "Şiir İkindileri'nin 46'ncısına ulaşmaktan duyduğumuz sevinci, ne yazık ki ülkemizin içine düştüğü kimi olumsuz durumlar hüzne boğdu bu güz. Ardı ardına gelen Şehit haberleri, Van'daki deprem ve kimi siyasilerimizin Cumhuriyetimiz'i içine çekmeye çalıştıkları nahoş durumlar, bizleri, Salihli'deki Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk sevdalılarını derinden yaraladı. Fakat inancımız şudur ki, acılar ve felaket ne kadar büyük olursa olsun, bu ulus üstesinden gelecektir. Acılarımızı şiirle azaltmak için, bütün sanat sevdalılarıyla bir aradayız" dedi.

Şiir İkindileri'nde, 1999'da vefat eden Can Yücel de unutulmadı. 'Can Yücel Özel Bölümü'nü şairin kızı Güzel Yücel ve Prof. Dr. Kemal Koç birlikte sundu. Şiir İkindileri, etkinliğe katılan konuk şairlere onur plaketi verilmesiyle etkinlik sona erdi. - Manisa/ Salihli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'dianisos' Ödülleri Nihat Behram ve Rutkay Aziz'e Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement