Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

Erciş'te PKK'nın 7 sığınağında çok sayıda mühimmat bulunduVAN'ın Erciş İlçesi Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda kırsal alanda yapılan arama-tarama faliyetleri sırasında PKK terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

29.11.2016 15:03

Erciş'te PKK'nın 7 sığınağında çok sayıda mühimmat bulundu

VAN'ın Erciş İlçesi Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda kırsal alanda yapılan arama-tarama faliyetleri sırasında PKK terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kırsal alanda yapılan arama-tarama faliyetleri sırasında PKK törör örgütüne ait 7 sığınak ortaya çıkarıldı. Sığınaklarda yapılan aramalarda Biksi makineli tüfek, 2 mavzer, 4 av tüfeği, 1 Kalaşnikof, 1 kuru sıkı tabanca, 180 Biksi fişeği, 12 adet M16 fişeği, 5 tüp, 1 kasatura, 2 telsiz, 1 fotoğraf makinesi, 11 el yapımı patyalıcı ateşleme anahtarı ve 17 adet devresi, 6 pil, 1 ses kayıt cihazı, çok miktarda örgütsel döküman gıde ve giyim malzemesi ele geçirildi. Yine 17 Kasım tarihinde Erciş İlçesi'nde çeşitli adreslere eş zamanlı yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 32'si çıkarıldıkları mahkemece terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık suçlarından tutuklandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Orhan AŞAN/VAN, DHA)-

=====================================

Silvan'da şehit olan korucusu Bekler'e uğurlama töreni (2)

ŞEHİT KORUCU KÜRTÇE AĞITLAR EŞLİĞİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

7'inci Kolordu Komutanlığı'nda düzenlenen uğurlama töreninin ardından şehit korucu Abdulkadir Bekler'in naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Silvan İlçesi'ne bağlı Çardak Mahallesi'ne getirildi. Çardak Mahallesi'ne giden yol ve köy çevresi ile içinde alınan sıkı güvenlik önlemleri altında konvoy eşliğinde köye getirilen şehit korucu Bekler'in naaşı, dini vecibeleri yerine getirildikten sonra Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi.

Çardak Mahallesi'nde düzenlenen cenaze törenine Silvan Kaymakamı Murat Kütük, Cumhuriyet Savcısı Burak Başdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, şehidin yakınları, asker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Korucu Abdulkadir Bekler için köy meydanında düzenlenen törende şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından, İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir tarafından dua okundu. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, bir süre askerler ardından da vatandaşların omuzlarında taşınarak köy mezarlığına getirildi. Şehit yakınları Kürtçe ağıt yakarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Güvenlik Korucusu Abdulkadir Bekler'in evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenilirken, tören sonrası şehit yakınlarına Türk Bayrağı verildikten sonra köy evinde taziye kuruldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Cenaze konvoyundan görüntü

Köy tabelasında görüntü

Cenazenin omuzlara alınması

Şehidin yakınlarının kürtçe ağıt yakması

Müftünün dua okunması

Güvenlik önlemleri

Mezarlıkta duaların okunması

Cumhurbaşkanı ve Başbakan çelenkleri

Şehidin yakınlarının şehidin fotoğrafını taşıması

Kaymakam Murat Kütük, Bayrak teslim etmesi

Genel ev detay görüntüler

Haber-Kamera: İhsan YILMAZ/SİLVAN ( Diyarbakır,

==========================

Kırklareli'de kar yağışı başladı (2)

DEREKÖY'DE KAR KALINLIĞI 6 SANTİME ULAŞTI

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Kırklareli'nin Bulgaristan sınırındaki ilçe ve köylerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Dereköy İlçesi'nde kar kalınlığı 6 santime ulaşırken, Kofçaz da 5, Demirköy'ün yüksek kesimlerinde ise 15 santimi geçti. Hava sıcaklığının 1 derece olduğu ilçelerde kar yağışı her yeri beyaza bürüdü. Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nda Karayolları ekipleri, yolun kapanmaması için kar küreme araçlarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji verilerine göre kar yağışı akşam saatlerine kadar devam edecek.

EDİRNE'DE DE KAR BAŞLADI

Bulgaristan'a sınır olan Edirne'de balkan köylerinde kar yağışı başladı. Kısa sürede etkisini gösteren yağış nedeniyle kar kalınlığı 3 santime ulaştı. Edirne'de beklenen kar yağışı Bulgaristan'a sınır yerleşim yerlerinde etkili olmaya başladı. Bulgaristan'a açılan gümrük kapısına ismini veren Hamzabeyli Köyü'nde kar yağışı etkili oldu. Edirne'de dün hava sıcaklığı 9 derece ölçülürken bugün kar yağışıyla birlikte eksi 4 dereceye kadar düştü. Olumsuz hava koşularının hafta boyunca devam edeceğini belirtildi. Kar yağışı kent merkezinde ise etkili olmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

(KIRKLARELİ)

-Dereköy sınır kapısı

-Yol genel durum

-Karlı yollar ve ağaçlar

-Araç temizleyen Sürücü

-Kar küreme aracı

(EDİRNE)

-Karlı Edirne yazısı

-Aç kalan köpek karda yemek bulması

-Kardan genel detay

-Hamzabeyli tabelası

-Köyden genel

-Bahçesini kardan temisleyen kadın

-Köylü kadın ile röp

-Odun kıran adam

-Odun kıran adam ile röp

-Köy yukardan

-Muhabir Ali Can ZERAY anons

-Karda tavuklar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY- Selçuk VURUCU/EDİRNE,KIRKLARELİ,-

=========================================

Mermer ocağında kaza: 1 ölü, 1 yaralı

BURDUR'da bir mermer ocağında meydana gelen iş kazasında 55 yaşındaki Bekir Murat öldü, 1 kişi de yaralandı.

Burdur merkeze bağlı Aşağı Müslümler Köyü'nde özel şirkete ait mermer ocağında şiddetli yağış nedeniyle çalışmalar durduruldu. Ocakta şoför olarak çalışan Bekir Murat, yönetimindeki kamyonu park etmeye çalışırken, araç kaymaya başladı. Araçtaki Harun Uğur Torgut atlayıp kurtulurken, Bekir Murat durduramadığı kamyonla daha önce çalışma yapıldığı için tıraşlanmış birkaç metre aşağıdaki alana çakıldı.

Kazanın bildirilmesi üzerine ocağa sağlık ekipleri yönlendirildi. Sıkıştığı yerden kurtarılan Bekir Murat ile diğer yaralı Harun Uğur Torgut ambulanslarla hastaneye götürülürken, Bekir Murat yolda öldü. Diğer yaralının hastanede tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haber : Mesut MADAN/BURDUR, -

===========================================

Polis memuru, kardeşi ve yengesini öldürdü (3)

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

Polisa ağabeyi İsmail Demir tarafından öldürülen Hüseyin Demir ve eşi Seyide Demir'in cenazeleri Adana Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Ceyhan'ın Çataklı Mahallesi'ne getirildi. Mahalle mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından Hüseyin Demir ve eşi Seyide Demir gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Tabutların cenaze aracına konulması

Mezarların üzerine toprak atılması

Gözyaşı döken cenaze yakınları

Defin işlemlerinden detay görüntüler

Mezar etrafına briket döşenmesi

Kuran okuyan din görevlisi

Cenaze törenine katılan kalabalıktan pan görüntü

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/CEYHAN(Adana),

============================================

İnegöl'de kaza: 3 yaralı

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde çöp kamyonu ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında araçta sıkışan iki yaralıyı itfaiye ekipleri kurtardı.

Topladıkları çöpleri Yeniyörük Mahallesindeki çöp alalına götüren İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Ahmet Eren'in kullandığı (37) 16 FK 693 plakalı çöp kamyonu ile Kozluca Mahallesi istikametinden İnegöl'e gelen Mehmet Ali Mete yönetimindeki 16 KKA 21 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kaza sonrası çöp kamyonundaki temizlik işçisi Cengiz Kayacık ile ticari aracın sürücüsü Mehmet Ali Mete araçlarda sıkıştı. Sıkışan yaralıları İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri kurtardı. Çöp kamyonu sürücüsü Ahmet Eren ise kazayı yara almadan atlattı.

Kurtarılan iki yaralı İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Görüntü dökümü

Yaralıların itfaiye tarafından sıkıştığı yerden kurtarılmaları, araçların görüntüleri, kaza yeri görüntü, sağlık ekipleri müdahaleleri

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

==========================================

Sıfat, tamlama ve zamirleri şarkılarla öğrendiler

AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin İlçesi'ndeki bir köy ortaokulunda Türkçe öğretmeni Süleyman Sakcı, sıfat, tamlama ve zamirleri öğrencilerin daha kolay öğrenebilmesi için 'şarkılı' eğitim yolunu seçti. Çeşitli şarkılarla ders konularını işlenirken, bu sırada çekilen videolardan oluşturulan klibi ise yaklaşık 100 bin kişi izledi.

Bolvadin'e bağlı Derekarabağ Köyü Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni Süleyman Sakcı'nın, öğrencilere eğlenceli şekilde ders anlatmak amacıyla yaptığı çalışma ilgi çekti. Öğretmen Sakcı öğrencilere sıfat, tamlama ve zamir konularını şarkılarla öğretme yolunu seçerken, öğrencilerin sıfatlar konusunda öğretmenlerinin yazdığı rap şarkı sözlerini okuduğu bir de video klip çekildi.

'BENİM ADIM SIFAT, ADIN ÖNÜNE GELİRİM'

Sosyal paylaşım sitesi facebook'ta oluşturulan 'Süleyman hoca ile yeni nesil Türkçe dersi' sayfasında paylaşılan ve yaklaşık 98 bin kez izlenen dersin videosunda okulu, sınıfı ve öğretmenini tanıtan bir öğrenci, "Benim adım sıfat, diğer adım önad. Adın önüne gelirim, nitelendiririm, belirtirim" sözlerini söylüyor. Klip erkek öğrencinin yerini ellerinde 'niteleme' ve 'belirtme' yazan kız öğrencilere bırakmasıyla devam ediyor.

Farklı konuları da bu şekilde işleyen öğrenciler tamlamalar konusunu da böyle öğrendi. Tamlamaları Ayna Grubu'nun 'Çayımın Şekeri' şarkısıyla öğrenen öğrenciler bu videoda ise şarkı içinde geçen tamlamaları sırayla tekrarlıyor. Candan Erçetin'in 'Onlar Yanlış Biliyor' şarkısıyla ise zamirler konusunu öğrenen öğrenciler, eğlenirken öğrenme fırsatı buluyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

Öğrencilerden toplu görüntü

Öğrencilerin şarkılı öğrenme tekniği

Haber: Onur BAYRAM- Kamera: AFYONKARAHİSAR,

========================================

1071 Malazgirt Bulvarı'ndaki gecekondu kaldırıldı

1071 Malazgirt Bulvarı ortasında 9 yıldır hukuk mücadelesi verilerek kaldırılmaya çalışılan gecekondu, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yaklaşık 2 saatlik gece çalışmasıyla kaldırıldı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri gecekondunun kaldırılmasıyla 1071 Malazgirt Bulvarı'ndan Sokullu'ya direk ulaşımın sağlanabileceğini belirterek "Gecekondunun kaldırılması sonrasında bir aylık çalışmayla menfez yapacağız. Bir ay sonra da çalışmaları tamamlayıp bölgeyi birbirine bağlayan yolu açmış olacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ANKARA, -

=========================================

Öğrencilerine tacizle suçlanan öğretmene 108 yıl hapis cezası istemi

ADANA'da bir ortaokulda 11 ve 12 yaşlarındaki 10 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan matematik öğretmeni 61 yaşındaki Z.G. hakkında 108 yıl hapis cezası istendi.

Merkez Çukurova İlçesi'ndeki bir devlet ortaokulunda eğitim gören 10 kız öğrencinin ailesi, çocuklarının okula gitmek istememesi nedeniyle ayrı ayrı rehberlik öğretmenleriyle görüştü. Durumdan şüphelenen rehber öğretmen ve okul yöneticileri, öğrencileriyle özel görüşmeler yaptı. Uzman gözetiminde bilgisine başvurulan çocuklar, öğretmenlerinin kendilerini öpüp kucağına oturttuğunu ve vücutlarını okşadığını anlattı. Geçen 3 Mart'ta yakalanan Z.G. ise tutuklandı.

'İFTİRA ATMA DURUMU YOK'

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Z.G. hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla toplamda 220 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, "Mağdur çocukların birbirlerini doğrular nitelikteki beyanları, okulda tutulan tutanaklar ve mağdurların iftira atmalarını gerektirir bir durumun bulunmaması nedeniyle şüphelinin atılı suçu işlediği anlaşıldı" denildi.

'ÇİÇEKLERİM DİYE SEVERDİM'

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla mahkemede kendini savunan Z.G., suçsuz olduğunu söyledi. Sınavlarda yüksek not alamayan çocukların ailelerince kendisine kumpas kurulduğunu ileri süren Z.G., şunları kaydetti: "Ben 35 yıllık öğretmenim. Çocuğumu nasıl seviyorsam öğrencilerime de öyle davrandım. Bugüne kadar hiç soruşturma geçirmedim. Veliler ve öğrenciler beni seviyordu. Amacım matematiği çocuklara sevdirmekti. Öğretmenini sevmeyen çocuk matematiği sevmez. Çocuklar bana gelip sarılırdı. Ben de onları, 'çiçeklerim' diye severdim. Alınlarından, saçlarından öperdim. Onlar benim evladım gibi. Kendi çocuklarım gibi sevip alınlarından öptüm. İğrenç iftiraları duyunca şok oldum. Benim cinsel sorunlarım var. Ereksiyon sorunum var. Şehvet sorunu olan biri çocukları kucağına oturtur mu? Bana kumpas kuruldu. Onlar benim evladım. Bu çocuklar mutlaka yönlendiriliyor. İftiraya kurban gidiyorum."

SAVCI MÜTAALASINI SUNDU

Duruşmalarda psikolog eşliğinde yaşadıklarını anlatan kız öğrencilerden biri, öğretmeni Z.G.'nin kendisini dizlerine oturttuğunu söylerken, diğer öğrenci ise sadece her öğretmen gibi sevdiğini anlattı. Toplam 10 mağdur öğrencinin bulunduğu davada 9 veli, öğretmenden şikayetçi olurken yalnızca 1'i şikayetçi olmadı. Esas hakkında mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanığın kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve öğrenci H.K.'ye yönelik cinsel istismar suçlamasından beraat etmesini istedi. Savcı, diğer 9 öğrenciye yönelik cinsel istismar suçlamasından sanığın 12'şer yıldan toplamda 108 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, karar için duruşmayı erteledi.

Haber: Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, -

==========================================

İmranlı'da trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı

SİVAS'ın İmranlı ilçesinde hafif ticari aracın şarampole yuvarlanması sonucu 1 kişi öldü, biri bebek 6 kişi yaralandı.

Kaza, bu sabah Sivas-Ercincan karayolu üzerindeki Kızıldağ Geçidi, Ortaköy Mevkii'nde meydana geldi. Bursa'dan Erzincan'a giden Coşkun Keskin yönetimindeki 24 FE 442 plakalı hafif ticari araç, sürücünün kontrolünden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada araç içerisinde sıkışan ve AFAD ekiplerince çıkarılan 14 yaşındaki Hatice Keskin yapılan müdahalelere rağgmen kurtarılamayarak öldü. Kazada sürücü Coşkun Keskin, 34 yaşındaki Zübeyde, 18 yaşındaki Eda, 18 yaşındaki Semanur ve 1 yaşındaki Muhammed Emin Keskin ile Songül Akbudak yaralandı. Yaralılar, olay yerine gönderilen ambulanslarla İmranlı ve Sivas'ta bulunan hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Hatice Keskin'in cesedi ise otopsi için İmranlı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Haber: SİVAS

============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement