Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

Çankırı'dan sınıra askeri personel sevkiyatı devam ediyorÇANKIRI'da bulunan 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait zırhlı araç ve askeri personelin Suriye sınırına sevkiyatı devam ediyor.

05.11.2016 13:55

Çankırı'dan sınıra askeri personel sevkiyatı devam ediyor

ÇANKIRI'da bulunan 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na ait zırhlı araç ve askeri personelin Suriye sınırına sevkiyatı devam ediyor.

28. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcılığına ait Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) ve Zırhlı Personel Taşıyıcılar (ZPT) ile çok sayıda askeri araç Çankırı Tren Garı'ndan vagonlara yüklenmeye devam ediliyor. Dün saat 22.00 sıralarında, zırhlı araçlar tren vagonlarına yerleştirildikten sonra, bölgeye sevk edilecek askeri personel de tren garına geldi. Askerlerin özel eşyaları ile poşetlere doldurulmuş ekmekler yolcu trenine yerleştirilirken vedalaşma sırasında bazı askeri personelin selfie yaparak anı ölümsüzleştirmesi de dikkat çekti. Duygusal anların yaşandığı vedalaşmadan sonra 35 vagon zırhlı aracı ve askerleri taşıyan tren Çankırı Garı'ndan hareket etti. Askeri konvoyu uğurlamaya gelen Çankırı Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Abdullah Dede, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş ve komutanlar askerlerle tek tek vedalaştı. Trenin hareketi ile birlikte askeri personelin eş ve çocukları ile mesai arkadaşları el sallayarak konvoyu uğurladı.

görüntü dökümü

zırhlı araçların tren vagonlarına yüklenmiş görüntüleri

tren garından askerlerin aileleri ve arkadaşları ile vedalaşma görüntüleri

komutanların askeri personelle vedalaşması

ekmek poşetlerinin trene yüklenmesi

selfie yapan askeri personelden görüntü

askeri konvoyun uğurlanma görüntüleri

Haber-Kamera: Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, -

==============================================

Şırnak Belediyesi'ne kayyum atandı (2)

AK PARTİ'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINA BAŞVURMUŞTU

Şırnak Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Şırnak Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu'nun, geçen yıl yapılan seçimler öncesi AK Parti'den Bitlis Milletvekilliği olmak için aday adaylığı başvurusu yaptığı, başvurusu kabul edilmeyince de vali yardımcılığı görevine döndüğü belirtildi.

Haber: ŞIRNAK

=================================================

Iğdır'da kepenkler açılmadı

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ve 7 milletvekilinin tutuklanmasına tepki amacıyla Iğdır'da bazı iş yerlerinde kepenk açılmadı.

Demirtaş ve Yüksekdağ ile 7 milletvekilinin 'Terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, silahlı terör örgütüne üye olmak' ve devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs' gibi suçlardan tutuklanması ardından Iğdır'da belirli bölgelerde iş yerleri kepenk kapattı. Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Basın ve Kapan sokaklardaki iş yerleri bugün kepenk açmadı. İşyerlerinin kepenk kapattığı bölgede polis, olası meydana gelebilecek olaylara karşı geniş güvenlik önlekleri alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kapalı iş yerleri

-Polisin aldığı önlem

Haber-Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

========================================

Doğum yolunda kaza: Anne ve kızı karnındaki ikizlerle öldü

GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobil, karşı şeride geçip doğuma giden Hatice Kübra Karalı'nın bulunduğu otomobile, ardından demir bariyerlere çarptı. Kazada 37 yaşındaki Asuman Marangoz ile hamilekızı 20 yaşındaki Hatice Kübra Karalı, karnındaki ikiz bebeklerle birlikte yaşamını yitirirken, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Gaziantep-Nizip karayolunun 40'ncı kilometresinde meydana geldi. Nizip yönünde giden Oğuz Albayındır yönetimindeki 01 AFE 61 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp karşı şeride geçti ve 9 aylık hamile eşi Hatice Kübra Karalı'yı Gaziantep'e doğuma götüren 26 yaşındaki Halil Karalı'nın kullandığı 27 TH 472 plakalı otomobile, ardından da demir bariyerlere çarptıktan sonra durdu. Kazada sürücüler Oğuz Albayındır ve Halil Karalı ile araçta bulunan ikizlere hamile olan Hatice Kübra Karalı ve annesi Asuman Marangoz yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından yaralılardan Oğuz Albayındır Gaziantep'e, diğerleri ise ambulanslarla Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nizip'te Mehmet Cankesen Acil Servisi'nde tedaviye alınan yaralılardan Asuman Marangoz ve hamile kızı Hatice Kübra Karalı yapılan müdahaleye karşın, karnındaki ikiz bebeklerle birlikte kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kazada ölen anne ve kızının cesetleri otopsi için morga konulurken, sürücüler Halil Karalı ve Oğuz Albayındır'ın tedavileri devam ediyor.

Hurda yığınına dönen araçlar çekici yardımıyla otoparka çekilirken, kazayla başlatılan soruşturma devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------

Olay yeri

Kaza yapan araçlar

Araçtan ayrılan lastik

Ekiplerin çalışması

Hastane acili

Cesetlerin morga götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

6 aylık hamile uyuştucu ticaretinden serbest kaldı, 3 kişi tutuklandı

BURSA'da narkotik polisinin gerçekleştirdiği operasyonda 4 kişiyi gözaltına alındı. Adliyeye çıkartılan zanlılardan 6 aylık hamile Y.D.K. serbest bırakılırken, 3 kişi ise tutuklanarak cezaevine kondu.

Bir ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, Merkez Osmangazi ilçesi Muradiye Mahallesi'nde bir evde uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisine ulaştı. Gece saatlerinde eve operasyon düzenleyen ekipler, Romanya uyruklu A.V. ile H.A., Y.D.K. ve N.K.'yi gözaltına aldı. Eve yapılan aramalarda, 10 gram metamfetamin, 2 çıkı halinde bonzai, 5 extacy hap, hassas terazi ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan Y.D.K.'nın 6 aylık hamile olduğu öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılar, 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan adliyeye çıkartıldı. Zanlılardan 3'ü tutuklanırken, hamile olan Y.D.K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Görüntü dökümü

Zanlılar adliyeye çıkartılırken

Ele geçirilen uyuştucular

Detaylar

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/ BURSA,-

=============================================

Demirlerin altında ayağı sıkışan işçi kurtarıldı

MERSİN'de traktöre yüklediği demirlerin devrilmesi sonucu ayağı sıkışan Suriyeli işçi 27 yaşındaki Aziz Muhammed'i itfaiye görevlileri ve vatandaşlar kurtardı.

Merkez Akdeniz İlçesi'ne bağlı Köselerli Mahallesi'nde Suriyeli işçiler, bu sabah saatlerinde seralardaki hurda demirleri bir traktöre yüklemeye başladı. Traktör üzerinde bulunan işçilerden Aziz Muhammed, demirlerin kayması sonucu altında kaldı. Sol ayağı sıkışan Aziz Muhammed'i çıkartamayan arkadaşları, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde görevli itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye görevlileri, devrilen demirleri mahalle sakinleri ve işçilerle birlikte kaldırıp Aziz Muhammed'i kurtardı. Ambulansla Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Suriyeli işçi tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Suriyeli genç traktörün romörkünün üstünde

Ayağı demirlere sıkışmış

Arkadaşları kurtarmaya çalışırken

İtfaiye ekipleri kurtarma çalışması

Demirler indirilirken

Suriyeli gencin bağırması

Demirlerin arasında çıkartılıp kucakta taşınarak ambulansa götürülmesi

Ambulansa konulurken

tedavisi yapılırken

Ambulans giderken

Polisler olay yerinde

(KJ: Haber : -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN

Mustafa İNSAN/ MERSİN, -

===========================================

MHP'li başkandan birlik çağrısı

MERSİN'in Anamur İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Türe, herkesin siyasi ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Her hafta ayrı bir mahalleyi ziyaret eden Mehmet Türe, Karalar Bahşiş Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu. Türkiye ve Ortadoğu'da çeşitli olaylarla karşılaşıldığını anlatan Türe "Ülkemizin, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, bayrağımızın dalgalanması, ezanımızın susmaması için artık siyasetin bir kenara itilmesi gerek. Gün ayrılık zamanı değil, gün sokakta siyaset yapma zamanı değil. Gün omuz omuza verme zamanı" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

Başkanın halkla buluşması ve gezisinden kısa görüntüler

Vatandaşlarla sohbetlerden

Başkanın hükümeti takdir eden konuşması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin),

==============================================

Karadeniz'de hamsi bolluğu

KARADENİZ'de yerli hamsinin çıkmasıyla birlikte balık tezgahlarında bolluk yaşanmaya başladı.

Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesi ardından Karadeniz'de palamutun ardından yerli hamsi de çıkmaya başladı. Hamsiyle birlikte balık tezgahlarında bolluk yaşandı.Özellikle hamside yaşanan bereket ile balıkçı tezgahları şenlendi. Hamsi bolluk yaşanacağını söyleyen balıkçı Sezgin Kocaman, "Hamside şu an bereket ve bolluk var. İnşallah daha da çok olacak. Sezon iyi geçiyor. Hamsinin bolluğu ve bereketi daha da çok olacak diye umut ediyoruz. Hamsi'nin kilosunu şu an da 5 TL'den satıyoruz. Fiyatların 5 TL'den aşağı düşeceğini tahmin etmiyorum. İyi hamsi düşmez. Ama ince hamsi olursa fiyatı düşer. Şu an fiyatlarımız dediğim gibi hamsi 5 TL, palamut 1 kilo 5 TL, sarı kanat çinekop 10 TL, mezgit 10 ile 12 TL arası değişiyor. barbun 10 TL, çupra ve levrekte aynı fiyattadır. İndirim var yukarı çıkış yok" dedi.

Görüntü dökümü

---------------

-Detaylar

-Balıkçı Sezgin Kocaman ile ropörtaj

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

==================================================

Çocukları taciz eden sanığa 136 yıl hapis istemi

AYDIN'da yaşları 8-15 arasında değişen çok sayıda çocuğu sosyal medya üzerinden taciz edip müstehcen fotoğraflarını aldıktan sonra şantaj yaptığı öne sürülen 31 yaşındaki S.A.'nın 136 yıla kadar hapsi istendi. Serbest bırakıldıktan sonra hakkında yakalama kararı çıkarılan S.A. bulunamadı.

İstanbul Kadıköy'de oturan ve çocuğunun sosyal medya yazışmalarını gören bir baba, 2011 yılında, kızını taciz eden kişiden şikayetçi oldu. Tacizcinin Aydın'da oturduğunun tespit edilmesi üzerine, 16 Şubat 2011 tarihinde, Zafer Mahallesi Doğu Gazi Bulvarı'ndaki eve baskın yapılan polis, S.A.'yı gözaltına aldı. S.A.'nın bilgisayarında yapılan incelemede, iddiaya göre, erkek ve kız çocuklarına ait çok sayıda müstehcen fotoğraf bulundu. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından bir sonraki gün savcılığa sevk edilen S.A.'nın buradaki ifadesinde, bir internet sitesi aracılığıyla görüştüğü çocukların kendi rızalarıyla fotoğrafları gönderdiğini; kimseyi tehdit etmediğini ve bunları kimseye göndermediğini öne sürdü. S.A., savcılık tarafından serbest bırakıldı.

İDDİANAME 4 YIL SONRA HAZIRLANDI

Bilgisayarda fotoğrafı bulunan çocuklardan 29'u tespit edilerek hazırlanan iddianame, 4 yıl sonra, 30 Mart 2015'te tamamlanabildi. Aydın 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, S.A. hakkında 136 yıla kadar hapis cezası istendi ve hakkında yakalama kararı çıkarılması istendi. Bu istek de mahkeme tarafından reddedildi. Davanın ilk duruşması, 30 Eylül 2015'te yapıldı. S.A. duruşmaya katılmadı. Sanık, 25 Ocak 2016'da yapılan ikinci duruşmaya da gelmedi. Mahkeme, bunun üzerine sanığın ifadesinin alınması için yakalama emri çıkarılmasına karar verdi. S.A. yakalanamadığı gibi üçüncü ve geçen salı günü yapılan dördüncü duruşmaya da katılmadı. Dava 3 Nisan 2017'ye ertelenirken, S.A.'nın arandığı belirtildi.

Haber: Cem ULUCAN/AYDIN,

=====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement