Dha Yurt Bülteni - 23 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 23

TEM Otoyolu'nda TIR'a arkadan çarpan TIR'daki 2 kişi yanarak öldü - (2) Yeniden SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde, TEM Otoyolu'nda emniyet şeridinde duran TIR'a arkadan çarpan ve kazanın ardından alev topuna dönen Kıbrıs plakalı TIR'daki iki kişi yanarak can verdi.

20.07.2017 02:24

TEM Otoyolu'nda TIR'a arkadan çarpan TIR'daki 2 kişi yanarak öldü - (2) Yeniden

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde, TEM Otoyolu'nda emniyet şeridinde duran TIR'a arkadan çarpan ve kazanın ardından alev topuna dönen Kıbrıs plakalı TIR'daki iki kişi yanarak can verdi. Kaza nedeniyle Ankara istikameti ulaşıma kapanırken yaklaşık 5 kilometrelik araç konvoyu oluştu

Kaza, saat 22.10 sıralarında TEM Otoyolu'nun Akyazı mevkiinde meydana geldi. Ankara istikametinde otoyolda emniyet şeridinde duran 18 BC 839 plakalı sunta yüklü TIR'a, direksiyonu sağda olan Kıbrıs plakalı yağ filtresi yüklü TIR arkadan çarptı. Kıbrıs plakalı TIR'ın sürücü ve araçta bulunan bir kişi hasar gören araçta sıkıştı. Kazanın hemen ardından çarpan TIR'ın motor kısmı alev aldı.Kıbrıs plakalı TIR bir anda alev topuna dönüşürken, sürücülerin ihbarı üzerine itfaiye ekipleri bölgeye geldi. Kaza nedeniyle TEM Otoyolu Ankara istikameti ulaşıma kapatıldı. İtfaiye ekipleri güçlükle yangını kontrol altına alırken, kimlikleri belirlenemeyen TIR sürücü ile araçta bulunan bir kişi sıkıştıkları araçta yanarak can verdi. İtfaiye ekipleri iki kişinin cesetlerini araçtan çıkardı. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen bir itfaiyeciye ambulansta müdahalede bulunuldu.

OTOYOLDA 5 KİLOMETRE ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Kaza nedeniyle Ankara istikameti ulaşıma kapanırken yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Otoyol, söndürme çalışmalarının ardından tek şeritten ulaşıma açıldı. Ölen 2 kişinin kimlikleri belirlenmeye çalışılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yanan TIR'dan görüntü

-Olay yeri genel

-Röp.

-Yoldan ve trafikten detaylar

Haber-Kamera: Alaattin ONUR-Azim ÇELİK/ SAKARYA,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

================================================

Bodrum'da iki katlı evde çıkan yangın korkuttu

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde iki katlı bir evde çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevler, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yeniköy Mahallesi Metin Yanık Sokak'ta, iki katlı bir evin üst katında, prizde takılı unutulan vantilatör nedeniyle yangın çıktı. Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, evin üst katındaki demir kapıyı kırarak alevlere müdahale etti. Yoğun duman nedeniyle zorlanan ekipler, alevleri söndürdü. Olayı haber alıp gelen ev sahibi Sayın Burkun ve ailesi büyük şaşkınlık yaşadı. Evin mutfağının ve yatak odasındaki eşyaların zarar gördüğü belirtildi.

Haber: Hülya ELTEŞ/ BODRUM(Muğla),

====================================

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

KONYA'da kontrolden çıkan otomobilin karşı şeride geçerek hafif ticari araçla çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 1'i ağır 7 kişi yaralandı.

Kaza, saat 21.15 sıralarında Konya-Ankara karayolu KONSAN Sanayi sitesi önünde meydana geldi. Ankara istikametine giden Emre Büyükdemir (29) idaresindeki 42 CVP 74 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek şehir merkezi istikametine seyreden Gökhan Çetiner (34) idaresindeki 42 EBR 54 plakalı hafif ticari araçla kafa kafaya çarpıştı. Can pazarının yaşandığı kazada her iki araç de demir yığınına dönüştü.

Çarpışma sonrası her iki sürücünün yanısıra araçlarda bulunan Hürü Çetiner (30), Ayşe Ebrar Çetiner (5), Mevlüt Emrah Çetiner (2), Yusuf Kapucu (53), Zahide Şevval Kapucu (13) ve ismi henüz belirlenemeyen bir kadın yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda, polis, iftaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Araçlarda sıkışan yaralılar itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sıkıştıkları yerden kurtarıldı. İlk müdahaleler olay yerinde yapılan yaralılar ardından ambulanslarla kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldıralarak tedavi altına alındı.

Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Emre Büyükdemir yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

-------------------------

Kaza yeri detay

Yaralıların sıkıştıkları yerden kurtarılması

Yaralıların ambulanslara alınması

Yaralıların ağlaması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA

===================================

Cengiz Kurtoğlu, Yalova'da iki sepet dut karşılığı konser verdi

YALOVA'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü kutlamaları kapsamında Sanatçı Cengiz Kurtoğlu, kent meydanında konser verdi. CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise yaptığı konuşmada Sanatçı Kurtoğlu'nun konser için para almadığını espriyle anlatarak, "Buraya gelirken kendisi için bir kuruş para almadı. Öpücük de vermedim. İki sepet dut istedi, onu verdimö dedi.

Yalova'nın düşman işgalinden kurtuuşının 96'ncı yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen kutlamalarda ilk olarak Edirne Belediye Bandosu ile bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik gerçekleştirildi. Yalova Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen ile Sanatçı Çılgın Sedat'ın da izleyici olarak katıldığı programda konuşan Başkan Vefa Salman, Yalova'nın "Atatürk'ün kentiö olduğunu vurguladı. Salman, "Dünyanın en güzel kenti, bu dünyadaki cennet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kentinin 96'inci düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümüne hepiniz hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Bu kentin kaderindeki iki önemli tarihe dikkati çekmek istiyorum. Yalova kentinin birinci önemli dönüm noktası, 19 Temmuz 1921'dir. Yani bundan 96 yıl önce Yalova'nın kurtuluşudur. İkincisi de 19 Ağustos 1929'dür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi kentini ilk ziyaretidir. Kentin kaderini değiştirdiği günlerden en önemlisidirö dedi.

İKİ SEPET DUTA KONSER

Ardından Başkan Vefa Salman, fantezi müziğin sevilen sesi Cengiz Kurtoğlu'nu sahneye davet etti. Başkan Salman, sanatçı Kurtoğlu'nun tek kuruş para almadığını espriyle belirterek, "Benim sevgili ağabeyim, sevgili büyüğüm, örnek insan. Şunu bilmenizi istiyorum; Buraya gelirken kendisi için bir kuruş para almadı. Öpücük de vermedim. İki sepet dut istedi, onu verdim. Dut çok seviyormuş. Bir sepet kara dut bir sepet de beyaz dut verdikö diye konuştu.

Başkan Salman, Kurtoğlu'na 'Atatürk' tablosu hediye etti. Sanatçı Kurtoğlu ise verdiği konserde sevenlerine keyif dolu zaman geçirtti. Zaman zaman seyircilerin eşlik ettiği sanatçı Kurtoğlu,  büyük alkış aldı.

GÖRÜNTÜLÜ HABER:

--------------------------------

-Alandan detaylar

-Belediye başkanının konuşması

-Cengiz Kurtoğlu'na hediye takdimi

-Cengiz Kurtoğlu'nun konseri

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA,

Dha Yurt Bülteni - 23
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 23 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement