Dha Yurt Bülteni- 20 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni- 20

Dha Yurt Bülteni- 20

Çay'da otomobille minibüs çarpıştı: 4 ölü, 3 yaralıAFYONKARAHİSAR'ın Çay İlçesi'nde nişan töreninden dönenlerin bulunduğu otomobille minibüsün çarpıştığı kazada 3'ü aynı aileden 4 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi de yaralandı.

29.06.2017 02:08

Çay'da otomobille minibüs çarpıştı: 4 ölü, 3 yaralı

AFYONKARAHİSAR'ın Çay İlçesi'nde nişan töreninden dönenlerin bulunduğu otomobille minibüsün çarpıştığı kazada 3'ü aynı aileden 4 kişi yaşamını yitirirken, 3 kişi de yaralandı. Kaza sırasında minibüsteki bir büyükbaş hayvan da telef oldu.

Kaza, saat 23.00 sıralarında Afyonkarahisar- Konya Karayolu'nun 48'inci kilometresinde Çay İlçesi'ne bağlı Ali Kaleli kavşağında meydana geldi. İlçeden kavşağa girmekte olan Adil Eke'nin kullandığı 07 V 2780 plakalı otomobille Mehmet Çağlar yönetimindeki 03 KP 111 minibüs çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle refüje savrulan otomobil iki aydınlatma direğini devirdikten sonra durabildi.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Kazada yakınlarının nişan töreninden dönenlerin bulunduğu otomobildeki 6 kişiden sürücü Adil Eke ile Ayşe, Nuran ve Emine Kiraz olay yerinde yaşamını yitirdi. Ramazan ve Fatma Kiraz ağır yaralanırken, minibüs sürücüsü Mehmet Çağlar ise hafif yaralandı. Ramazan ve Fatma Kiraz sağlık ekipleri tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne, Mehmet Çağlar ise Çay Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Yaşamını yitirenlerin cenazesi güçlükle araçtan çıkarıldıktan sonra Çay Devlet Hastanesi morguna konuldu. Kaza sırasında minibüsteki bir büyükbaş hayvan da telef oldu. Karayolunda trafik akışının bir süre güçlükle sağlandığı kaza ile igili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Olay yerinden görüntüler

Kaza yapan araçların görüntüleri

Haber-Kamera: Muzaffer NAL/AFYON,

==============================

Motosiklet, hafif ticari araca çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

ADANA'da hafif ticari araca arkadan çarpan motosiklettin sürücüsü yaralandı, yolcu 26 yaşındaki Ercan Kurt ise öldü.

Kaza, saat 22.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Ziyapaşa Bulvarı ile Ramazanoğlu Caddesi'nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. İddiaya göre, 27 yaşındaki Çetin Bingöl'ün kullandığı 34 VMR 75 plakalı motosiklet, kontrolden çıkarak kavşakta Halit Sönmez yönetimindeki 34 BU 0749 plakalı hafif ticari aracın arka tamponuna çarptı. Kazada, motosiklet sürücüsü Bingöl ile yolcu konumundaki Ercan Kurt, yola savrulurken, motosiklet ise yaklaşık 100 metre sürüklendikten sonra durabildi. Ağır yaralanan Kurt, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulans ile Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çok kan kaybeden ve başından ağır darbe aldığı belirtilen Kurt, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

BİLİNCİNİ AÇIK TUTMAK İÇİN YARDIM İSTEDİ

Ambulansın beklendiği sırada kendisinin de sağlık çalışanı olduğunu belirten motosiklet sürücüsü Bingöl, bilincini kaybetmemek için vatandaşların kendisiyle konuşmasını istedi. Şans eseri kaza yerinden geçmekte olan emekli bir doktor da Bingöl'ün elinden tutup, sorularak sorarak sakinleştirmeye çalıştı. Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan Bingöl, olay yerine sevk edilen ambulans ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavisi devam eden Bingöl'ün durumunun iyi olduğu bildirildi. Polis, kazayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kazaya karışan motosikletten görüntü

Kazaya karışan hafif ticari araçtan görüntü

Yaralı Ercan Kurt'un başınrda toplanan kalabalıktan görüntü

Yerde yaralı olarak yatan Kurt'tan görüntü

Ambulansın olay yerine gelişi

Sağlık ekibinin Kurt'u sedyeye alarak ambulansa taşıması

Sağlık çalışanının ambulansta Kurt'a kalp masajı yapması

Ambulansın gidişi

Yerde hafif şekilde yaralı olarak yatan motosiklet sürücüsü Çetin Bingöl

Bingöl, çevredeki vatandaşlarla konuşması

Emekli doktor olduğu öğrenilen bir kişinin Bingöl'ün elini tutup sakinleştirmeye çalışması

Bingöl'ün emekli doktora kendisinin de sağlıkço olduğunu söylemesi

Sağlık ekibinin Bingöl'e müdühele etmesi

Bingöl'ün ambulansa taşınması

Ambulansın gidişi ve motosikletten görüntü

Kaza yerindeki polislerden görüntü

Haber - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

============================================

Özel Kuvvetler Komutanı Aksakallı, Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti

ÖZEL Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, emriyle darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen koruma astsubayı Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti.

El Bab'a geçmeden önce karayoluyla Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'ne gelen Korgeneral Zekai Aksakallı, Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret etti. 'Bunun sonunda şahadet var. Hakkını helal et' diyerek darbeci generali öldürme emrini verdiği 20 yıllık askeri Ömer'in kabri başında dua eden Aksakallı, mezarlıkta şehidin Babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve kardeşi Soner Halisdemir'le de bir araya geldi. Ziyaretin ardından Korgeneral Aksakallı, karayoluyla kentten ayrıldı.

Şehidin kardeşi Soner Halisdemir, facebook hesabından fotoğraflarla birlikte "Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Paşa El Bab'a geçmeden önce ağabeyim Ömer Halisdemir'le hasret gidermeye kasabamıza geldi. Allah kendilerinden razı olsun" notunu paylaştı.

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===========================================

'56. Uluslararası Bursa Festivali' başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 56'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali' başladı. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) ve Anjelika Akbar'ın konuk olduğu Kültürpark Açıhava Tiyatrosu'ndaki festivalin açılış konserini bürokratlar ile sanatseverler ilgiyle izledi. Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olma özelliği taşıyan ve dünyaca ünlü sanatçıların katılımıyla farklı kültürlerin harmanlanacağı festival, kentte sanat rüzgarı estirecek.

'56. Uluslararası Bursa Festivali'nin açılış töreninde konuşan Bursa Kültür-Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik, "Bizler birçok değeri bir arada bulunduran Bursa'da yaşayan şanslı insanlarız. Kültürel mirasımızı gelişmiş sanayi ve endüstri ile birleştirip sizlerin kültür ve sanata verdiği destekle her yıl daha iyiye ulaşmaya çalışıyoruz. Bu yıl festivalimizi iki sergi ile zenginleştirmeye çalıştık. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nı destekleyen ve Bursa'ya sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Bursa Kültür, Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik konuşma

-Konserden görüntüler

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA,

==========================================

HATAY'da Azizler Petrus ve Pavlus Bayramı'nın kutlamaları başladı.

Hristiyan vatandaşlar, çanların çalınması ile Antakya Ortodoks Kilisesi'nde buluştu. Kilisedeki ayini Aziz İlyas Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantine Kayyel yönetti. İlahiler, İncil'den bölümler ve duaların okunduğu ayinde Hıristiyan vatandaşlar mum yakarak dilekte bulundu.

Ayinde ayrıca, Aziz İlyas Manastırı Baş Rahibi Kayyel, papaz Bayram Ordulu'yu diyakonluk görevine atadı. Antakya Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen ayin sonrasında kilise salonunda Aziz İlyas Manastırı Baş Rahibi Kayyel tebrikleri kabul etti.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Kilise bahçesinde düzenlenen kokteyl ile son bulan kutlamalar sırasında Hatay Emniyet Müdürlüğü, kilise ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kilisenin bulunduğu sokakların girişleri polis tarafından kapatıldı. Sokağa giren vatandaşlar tek tek arandı. Çevik kuvvet ve özel harekat timleri tarafından alınan geniş güvenlik önlemler dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Kiliseden görüntü

Kiliseye gelenlere üst araması yapılması

Pisin aldığı üvenlik önlemleri

Kilise içinde mum yakanlar

Ayinden görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni- 20 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement