Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Tarım işçilerini taşıyan otobüs devrildi: 25 yaralı BURSA'nın Karacabey ilçesi yakınlarında tarım işçilerini taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 25 işçi yaralandı.

21.06.2017 17:01

Tarım işçilerini taşıyan otobüs devrildi: 25 yaralı

BURSA'nın Karacabey ilçesi yakınlarında tarım işçilerini taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 25 işçi yaralandı.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Karacabey İlçesi Karakoca Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Ramazan ayı dolayısıyla 06.00-13.00 saatleri arasında çalışan tarım işçilerini Karacabey'e götüren Mahmut Temel yönetimindeki 16 HCZ 08 plakalı otobüs, sürücünün karşı yönden gelen traktöre çarpmamak için direksiyonu çevmesiyle şarampole devrildi. Kazada, 25 işçi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Karacabey Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Yasin KESKİN/KARACABEY(Bursa), -

=====================================================================

Denizli'de 6 işadamı FETÖ'den gözaltına alındı (2)

SERBEST BIRAKILDILAR

Denizli'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Denizli İhracaatçılar Birliği (DENİB) Başkanı ve Türkiye İhracaatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Süleyman Kocasert ile işadamları M.G. (Mehmet Gören), H.K. (Halil Karakaya), A.T. (Ahmet Tokat), F.T. (Fatih Turgut), Z.E. (Zeki Erdemir) emniyetteki ifadelerinin ardından Denizli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilip, savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Kocasert ve diğer işadamlarının, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınıp, emniyette dosya ile ilgili ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi.

HABER: DENİZLİ,

=====================================================

Evin bahçesine giren yılan yakalandı

ERZİNCAN'da öğle saatlerinde bir evin bahçesine giren 1,5 metre uzunluğundaki yılan, itfaiyecilerin uzun çabaları sonucu yakalandı.

Merkez Yoğurtlu Beldesi Barış Mahallesi'nde yaşayan İmoş Aydaş, evinin bahçesinde yılan görünce durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri, evin bahçesinde uzun süre yılan aradı. Yaklaşık yarım saat süren arayışın ardından 1.5 metre uzunluğundaki yılan bahçedeki kömürlüğün çatısının altında görüldü ve yakalandı.

Erzincan Belediyesi İtfaiye Amiri Binali Şimşek, ihbarın ardından yılanın bulunduğu yerde bir süre aradıklarını ve sonunda kömürlüğün çatısında yakaladıklarını söyledi. Geçen hafta da kent merkezinde bir yılan ihbarı aldıklarını ifade eden Şimşek, yılanların dışarıdan gelen ağaç yüklü kamyonlardan kent merkezine geldiklerini tahmin ettiklerini söyledi. Yakalanan yılan itfaiye ekipleri tarafından doğaya bırakılmak üzere bölgeden uzaklaştırıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-İtfaiyecilerin elindeki yılandan genel ve detay görüntü

-İtfayicinin açıklaması

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

========================================================

Çevrecilerden tersane tepkisi

MERSİN'in Silifke İlçesi Seka Liman Sahası'nda yapılması planlanan tersane projesinin Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında bulunan bölgeye büyük zarar vereceğini dile getiren çevre örgütleri, bunun için hukuksal ve demokratik alanda mücadele edeceğini söyledi.

Silifke İlçesinde önceki gün Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı yapılan tersane projesi nedeni ile çevre örgütleri temsilcileri Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya geldi. Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan, dünyanın terk ettiği teknoloji özel sektörün ile bölgeye yatırımlar yapılmaya çalıştığını söyledi. Aslan, Seka Limanı bölgesinin 1990 yılında özel çevre koruma alanı, 1994 yılında da Ramsar A sınıfı sulak, alanı, 1996 yılında ise bölgenin tamamının 1'nci derece doğal SİT alanı olarak ilan edildiğini belirterek, "Söz konusu bölge sulak alanlar yönetmenliğine göre tampon bölgedir. Alanda hiçbir işletmecilik faaliyeti yapılamaz. Dolayısıyla burada tersane faaliyeti de hukuka aykırı olacaktır. 2005 yılında Danıştay'a açılan davada, Seka Liman sahasına yapımı planlanan tersaneni Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınmış Göksu Deltası'na, 1'nci derece tarımsal alan niteliğini korunacak alanlara, çevre ekosistem dengesine çevresel faktörler açısından olumsuz etki yaratacağı gerekçesiyle kurulmasına izin verilmemiştir" dedi.

Aslan, konuşmasının devamında, tersane de, proje kapsamında piyasanın arz ve talepleri üretimin yapılacağını kaydederek, "Tersanede ahşap, çelik, alüminyum ve polyester olmak üzere değişik hammaddeler kullanılarak değişik boylarda yat, tekne ve her türlü gemi inşası, bakım ve onarım işlemleri planlanmaktır. Ayrıca dış ülkelerde ömrünü dolduran gemilerin de sökümü yapılacak. Tersanenin inşaat ve işletme sırasında kullanılacak malzemeler sonunda meydana gelecek kimyasal ve fiziksel işlemlerde açığa çıkacak zehirli gazların, ağır metallerin yaratacağı hava, toprak ve deniz suyu kirliliği Göksu Deltasına, bölgenin turizmine, 1'nci derece tarımsal niteliği olan topraklara, insan sağlığına çok zarar verecektir. Göksu Deltası'na zarar verecek olan tersane yapımına karşıyız. Seka arazisinin sanayi çöplüğüne dönüşmesini istemiyoruz. Bunun içinde mücadelemizi hukuksal ve demokratik alanda sürdüreceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Seka Liman alanı fotoğrafları

Toplantıya katılanlardan genel ve detay görüntü

Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan'ın açıklaması

SÜRE: 03'56"      BOYUT: 312,98 MB

Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement