Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

Dha Yurt Bülteni-12

1)BAŞINA 1 MİLYON ÖDÜL KONAN TERÖRİST LİCE' DEKİ OPERASYONDA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİDiyarbakır'ın Lice İlçesi'nde etkisiz hale getirilen teröristlerden biri olan ve yeşil listede arananlar arasında bulunan Erhan Siser kod adlı Edip Yetüt olduğu ortaya çıktı.

07.03.2017 15:46

1)BAŞINA 1 MİLYON ÖDÜL KONAN TERÖRİST LİCE' DEKİ OPERASYONDA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde etkisiz hale getirilen teröristlerden biri olan ve yeşil listede arananlar arasında bulunan Erhan Siser kod adlı Edip Yetüt olduğu ortaya çıktı. 1986 Sıırt doğumlu olan PKK'lı Yetüt'ün 22 ayrı suçtan arandığı ve Diyarbakır'da 7 ayrı el yapımı patlayıcı ile yapılan saldırının faili olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR/DHA

====================================================

Kadınlar Günü'ne gidenlerin otobüsü devrildi: 7 ölü, 34 yaralı (EK)

2)KAZAZEDELERİN YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Bursa'nın İnegöl İlçesi yakınlarında, Ankara'daki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasına giden Türk Metal-Sen üyesi işçileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ölen ve yaralananların yakınları İnegöl Devlet Hastanesi'ne akın etti. İşçi yakınları ve sendika yetkilileri hastanede tedavi görenlerden gelecek haberleri bekliyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Polis ve jandarma ekiplerinden görüntüler

-Hastaneden detaylar

-Kalabalıktan görüntüler

BOYUT 28 MB

SÜRE 0,50 saniye

======================================================

3)ŞANLIURFA'DA; POLİS MÜDAHALESİNDE GÖZALTINA ALINANLAR ADLİYEDE

ŞANLIURFA'da yasağa rağmen '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü gerekçe gösteren ve engellemelere rağmen yürümekte ısrar edince müdahaleyle gözaltına alınan 21 kişi adliyeye sevk edildi. Şanlıurfa'da geçen pazar günü aralarında HDP'lilerin de bulunduğu sendika ve STK temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kent merkezine yürümek istedi. Ancak, kentte etkinlik ve yürüyüşlerin yasaklandığı gerekçesiyle polis gruba izin vermedi. Yürümekte ısrar eden kalabalıkta bulunan 19'u kadın 21 kişi polislerin biber gazlı müdahalesinin ardından gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesinde sorgulaması tamamlanan 21 şüpheli, sağlık kontörlünden geçirildikten sonra adliyeye çıkarıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Polisin adliye çevresinde önlem alması

Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer ŞULUL-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 134 MB

===================================================

4)HASTA, ACİL TIP TEKNİSYENİNE SALDIRDI

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde acil tıp teknisyeni Hamide Avcı (35) müdahale ettiği epilepsi hastası Muhammet Akıllı'nın (20) saldırısında yaralandı.

Say Mahallesi'nde oturan Muhammet Akıllı'nın kriz geçirmesi üzerine ailesi 112 Acil Servis'ten yardım istedi. Olay yerine giden ekip, Akıllı'ya müdahale etmek istedi. Ancak Akıllı, acil tıp teknisyeni Hamide Avcı'ya saldırdı. Yüzünden yaralanan Avcı, arkadaşları tarafından götürüldüğü Silifke Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi.

Avcı'nın şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Darp edilen Acil Tıp Teknisyeni Hamide Avcı'nın hastanede görüntüsü

Silifke Devlet Hastanesi'nin Acil kapısından görüntü

SÜRE: 18" BOYUT: 20,1 MB

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/ SİLİFKE, (MERSİN),

==========================

5)SURİYELİ KADINLARDAN HÜZÜNLÜ KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

BATMAN'da Suriyeli kadınlar için düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde, Suriye'de yaşanan savaşın canlandırılması sırasında salonda bulunan Suriyeli kadınlar arasında duygusalar anlar yaratırken, bazıları ise gözyaşlarını tutamadı.

Batman'da ilk kez Suriyeli sığınmacı kadın ve çocuklarının katıldığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması düzenlendi. Etkinliğe katılan Suriyeli kadınlar, hüzün ve sevinci bir arada yaşadı. Suriye'de yaşanan savaşı ve zulmü anlatan oyunun sahnelenmesi sırasında izleyiciler arasında bulunan Suriyeli kadınlar, gözyaşlarını tutumadı. Etkinliğe katılan Suriyeli çocukların dans gösterisi ve genç kızların Arapça müzik dinletisi ise izleyenler arasında coşku yarattı.

Etkinliği izleyen Batman Esnaf Odaları Birlik Başkanı Talat Kara, sadece Suriyeli değil tüm mültecilere yeteri kadar destek verilmediğini belirterek, "Aslında hepimiz ya muhaciriz, ya da muhacir adayıyız. Bu kardeşlerimiz Batman'a geldiğinden beri gereken sahiplenmeyi gösteremedik. Bunun için Suriyeli kardeşlerimize ilk gün gibi sahip çıkmalıyız" dedi.

Etkinliği düzenleyen IMPR Humanıtarıan (Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi) Bölge Koordinatörü Coşkun Algan, Suriye'de savaşın başladığı günden beri muhacirleri yanlız bırakmayarak destek olduklarını belirterek, "Bizler IMPR olarak savaşın başladığı ilk günden beri sahada muhacirlerin yanındayız, sürekli tüm kapımız sonuna kadar onlara açık. Her konuda onlara destek olmaya çalışıyoruz. Elimizde bir varsa birinin tamamını vermeye çalışıyoruz. Bugün de kadınlar günü, ülkemizde kadınların kendi yerel olarak kutladığı bir etkinlikti. Bizim de birinci amacımız tamamen muhacirlerin katıldığı, muhacirler için bir kadınlar günü kutlaması planlamaktı. İsteğimiz amacımız kadınların kendi ülkelerinde, kendi topraklarında kendi evlerinde kendi var oldukları huzurlu bir ortamda kutlamaktır. Nasip olmadı onlar için ama bu güzel günde onlarla beraber kutlamak nasip oldu. Bunun için mutluyuz. Onları bir saatlik bile olsa mutlu edebilmişsek, bu bizim için yeterlidir. Amacımız muhacirlere yardım etmek ve her alanda imkan sağlamaktır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Suriyeli genç kızların müzik dinletisi

Suriyede yaşanan dramı sahnelenen tiyatro

Suriyeli kadınlar ağlarken

Coşkun Algan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

========================================

6)HÜKÜMLÜLER FİDAN DİKTİ

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi'nde Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, hükümlülerin cezalarını çekerken topluma yararlı işlerde çalıştırılmaları amacıyla 'hükümlüler hatıra ormanı' oluşturdu.

Köyceğiz İlçesi Döğüşbelen Mahallesi'ndeki 50 dönümlük alanda 'Hükümlüler hatıra ormanı' için fidan dikim töreni düzenlendi. "Tüm insanlığın bir dikili ağacı olsun" sloganı ile kurulan hatıra ormanı için düzenlenen fidan dikim etkinliğine Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Partili Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Savcı Arif Uluçay, Denetimli Serbestlik Müdürü Can Özdemir, Köyceğiz Cumhuriyet Savcıları, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Şahin, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Mehtem İşli ve denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler katıldı. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Denetimli Serbestlik Yasası'nın amacının hükümlüleri topluma kazandırmak olduğunu belirterek, "Amacımız hükümlülerin topluma kazandırılması, sosyal bir aktivite içerisinde yer almaları ve meslek edinmeleridir. Ekonomik bütçelerine katkı da sağlıyorlar. Bu yasadan faydalanan denetimli serbestlik hükümlülerinde aranan şartlar infazın tamamlanmasına 1 yıl kalmış olması ve iyi halli hükümlüler olmalarıdır" dedi.

Konuşmanın ardından etkinliğe katılanlar hatıra ormanına fidan dikti.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz'un konuşması,

-Fidan dikiminden görüntü.

Haber - Kamera: Cihan KAYA/ KÖYCEĞİZ (Muğla),

==================================================

7)HAVALAR ISINDI, ŞERBETE İLGİ ARTTI

GAZİANTEP'te hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle sokaklarda satışa sunulan meyan şerbetine talep arttı. Son günlerde hava sıcaklıklarını hissedilebilir derecede arttığı Gaziantep' te yazın özlenen lezzetlerinden meyan şerbetine vatandaşlar rağbet göstermeye başladı. 200 yıllık geçmişe sahip meyan şerbetinin yatıştırıcı ve rahatlatıcı özelliğinin yanı sıra karın ağrılarına, iştahsızlığa, ülser, gastrit gibi hastalıklara da iyi geldiğine inanılıyor.

Kentte 16 yıldır seyyar olarak şerbet satışı yapan Mustafa Büyükkılıç, hava sıcaklıklarının artmasıyla satışlara başladıklarını belirterek şöyle dedi:

"Akşamdan sallara koyduğumuz meyan kökünün üstüne buz koyuyoruz. Meyan kökünü buz koyduğumuz sallarda 9 saat bekletiyoruz. Bu süre içerisinde salın altındaki kaplara şerbet damıtılıyor ardından tuluklara doldurup satışa sunuyoruz. Kışın soğuk havada içilmediği için yaz ayları meyan şerbeti zamanıdır. Gaziantep halkı yaz mevsiminde şerbet içer ve şu an satışlar güzel."

Görüntü Dökümü

----------------------------

Şerbet içen vatandaşlar

Mustafa Büyükkılıç ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 83 MB

==================================================

8)POLİSE MOLOTOFKOKTEYLİ ATAN GENCE 11 YIL HAPİS

ADANA'da katıldığı korsan gösteriler sırasında polise molotofkokteyli atmak suçundan 11 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan 19 yaşındaki Ergün Acar, yakalanarak cezaevine teslim edildi.

Merkez Seyhan İlçesi Barbaros Mahallesi'nde bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının düzenlediği korsan gösterilere polis ekipleri müdahale etti. Müdahale sırasında ara sokaktan çıkan Ergün Acar, zırhlı ekip aracına molotofkokteyli attı. Saldırgan, ekiplerin takibi sonrasında yakalanarak gözaltına alındı. Yasadışı eylemlere katılmak, terörle mücadele eden güvenlik güçlerine bombalı saldırı düzenlemek suçlarından yargılanan Acar, 10 yıl 11 ay 1 gün hapis cezası aldı. Cezası onaylanan Acar, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Acar, yapılan işlemlerin ardından cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Gözaltına alınan şahsın adliyeden çıkarılması

Küfür etmesi

Adliye dış görüntüsü

BOYUT: 74.3 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement