Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-1

Dha Yurt Bülteni-1

Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevine konulduDiyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Edirne'ye getirilerek F Tipi Cezaevi'ne konulduğu ortaya çıktı.

05.11.2016 08:59

Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevine konuldu

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Edirne'ye getirilerek F Tipi Cezaevi'ne konulduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır'dan uçakla Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı'na getirilen eş başkanlardan Yüsekdağ, buradan sivil araçlarla alınarak Kandıra İlçesi'nde bulunan Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne götürdü.

Selahattin Demirtaş ise bir süre burada bekletildikten sonra, polis helikopterine alınarak Edirne'ye götürülmek üzere yola çıkarıldı. Helikopter, saat 22.45 sıralarında İl Spor Müdürlüğü'nün arkasında bulunan spor kompleksi alanına iniş yaptı. Demirtaş, burada bekleyen Edirne İl Jandarma Komutanlığı'na ait ekipler tarafından sıkı güvenlik önlemleri arasında F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Demirtaş'ın burada ilk gece tek kişilik bölümü alındığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-polis helikopterinin görüntüsü

-Demirtaş'ın helikopterden indirilmesi

-detaylar

Haber: Gurbet GÖKÇE/EDİRNE,

===============================================

Yüksekdağ Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne konuldu

DİYARBAKIR Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne getirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü süruşturma kapsamında tutuklanan HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ uçakla Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı'na getirildi. Polis ve jandarma ekipleri Demirtaş ve Yüsekdağ'ı sivil araçlarla alarak Kandıra İlçesi'nde bulunan Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne götürmek üzere yola çıktı. Yaklaşık 15 araçlık konvoyla cezaevine doğru ilerlenirken yollarda da ekipler önlem aldı. Demirtaş ve Yüksekdağ saat 21.00 sıralarında cezaevine getirildi. Selahattin Demirtaş'ın daha sonra Edirne'ye götürülerek F Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Tutuklanan Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ile Fırat Anlı da aynı cezaevine konulmuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Cezaevine araçların gidişi

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK-Orhan UZUN/ KOCAELİ

================================================

Adana'da HDP operasyonu: 9 gözaltı

ADANA'da HDP il ve yöneticileri ile mahalle başkanlarına yönelik operasyonyapıldı. Operasyonda partinin İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da arasında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, sabahın ilk saatlerinde HDP'li il ve ilçe yöneticileri ile mahalle başkanlarının evlerine operasyon düzenledi. Özel Harekat ve Asayiş Şube ekiplerinin de katıldığı operasyona, polis helikopteri havadan destek verdi. Direnişin yapılabileceği kritik adreslere Özel Harekat timleri ile giden ekipler, açılmayan kapıları koç başlarıyla kırarak girdi. Çok sayıda adreste arama yapan ekipler, HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz'ın da arasında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen 9 HDP'li, daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------

Zırhlı polis araçlarının emniyet binasından çıkışı

Araçların gidişi

Polislerin sokakta güvenlik tedbiri alması

Evlere girilmesi

Uzun namlulu silahlarla çatıda bekleyen polisler

Özel harekat polislerinin görüntüsü

Gözaltına alınanların sağlık kontrolünden çıkarılması

Polis aracına bindirilmeleri

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

========================================

Yozgat'ta cami lojmanında çıkan yangında 3 çocuk öldü

YOZGAT'ın Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Umutlu Beldesinde meydana gelen ev yangınında 3 çocuk hayatını kaybetti.

Umutlu Beldesinde akşam saat 18.00 sıralarında imam Adem Doğan'ın lojman olarak oturduğu evde yangın çıktı. Yangında, Elif Naz (10), Amine (8) ve Hatice Doğan(4) evden çıkamadı. Yangının belde halkı tarafından söndürülmesinin ardından 3 kız kardeşin yanmış bedenlerine ulaşıldı. Umutlu Belediyesi Cami İmamı Adem Doğan akşam namazı için camiye gittiği sırada, Anne Ayşe Doğan'da mutfakta yemek pişirirken 10 yaşındaki Elif Naz Doğan ile 8 yaşındaki kardeşi Amine'nin pürmüz ile sobayı yakmak istediği sırada yangın çıktığı ve alevlerin aniden odayı sardığı iddia edildi. Sobanın yanında bulunan piknik tüpünün de alev almasıyla birlikte kapı tarafında yangın büyüdü. Alevlerden kapıyı açamayan anne Ayşe Doğan, dışarı çıkıp bağırarak komşularından yardım istedi. Eve gelen komşuları alevlerden dolayı içeri giremezken, pencerelerde bulunan koruma demirlerini söküp çocukları çıkartmak istediler ancak başarılı olamadılar. Komşular 8 yaşındaki Amine'nin cansız bedenini alevler arasından çıkartırken 10 yaşındaki Elif Naz ile 4 yaşındaki Hatice Doğan alevlerin arasında kaldı. Beldede itfaiye olmadığı için Akdağmadeni ilçesinden itfaiye istedi ancak itfaiye gelinceye kadar vatandaşlar kovalarla evi söndürdü. Yangının çıktığı odada hayatını kaybeden 3 kız kardeşin cenazeleri olay yerine gelen cumhuriyet savcısının incelemesinden sonra Akdağmadeni Devlet Hastanesi Morgun'a kaldırıldı. Çoçuklarını kurtarmaya çalışırken elinde ve yüzünde yanıklar oluşan anne Ayşe Doğan'da Akdağmadeni Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayı duyan Doğan ailesinin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Umutlu Beldesi Belediye Başkanı Hidayet Karabulut, kasabalarında yaklaşık 8 yıldır imamlık yapan Adem Doğan'ın 3 çocuğunun hayatını kaybettiğini belirterek, "Çocuklar evde sobayı pürmüzle yakarken ellerinde piknik tüpü alev almış. Yangın akşam namazından sonra olduğu için kimsenin haberi olmadı. Vatandaşların ve itfaiyenin çabaları sonuçsuz kaldı, çocukları kurtaramadık. 3 kız çocuğu hayatını kaybetti.. Anneleri de yaralı, üzgünüz. Tahminimiz, annesi mutfakta yemekle uğraşırken çocuklar odanın içerisinde pürmüzle uğraşırken tüp patlamışö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yangın sonrası evden görüntü

Mahalle sakinlerinin yangını anlatması

Çocuklarını kaybeden imam Adem Doğan'ın görüntüsü

Detay

Evden görüntü

Çocukların cansız bedenlerinin evden çıkartılması

Yanan ev içerisinden detay

Haber-Kamera: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,

============================================

Evine ekmek götürürken öldürüldü

BURSA'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde 61 yaşındaki Bünyamin Kaplıca, evine ekmek götürürken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Olay, saat 23.00 sıralarında Maltepe Mahallesi Yetişkin Sokak'ta meydana geldi. Marketten ekmek alıp eve giden Bünyamin Kaplıca, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Vücudunun 4 kurşun isabet eden Kaplıca, ağır yaralandı. Çağırılan ambulansla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Bünyamin Kaplıca, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Olay yerinde yapılan incelemede 6 tabanca mermisi kovanı bulunurken, kaçan saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

polis ekipleri inceleme yaparken

Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN-Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

==========================================

Adana'da market baskını: 1'i ağır 3 yaralı

Güvenlik kamerasına yansıdı

ADANA'da yüzleri maskeli 8 kişi, tabanca ve sopalarla bir marketi bastı. Çıkan arbedede 3 kişi tabancayla yaralandı.

Olay, saat 22.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Onur Mahallesi 45129 Sokak'ta meydana geldi. Remzi Demir, sahibi olduğu markette otururken yüzleri maskeli 8 kişinin saldırısına uğradı. Markete gelen gruptan biri, elindeki tabancayı Demir'e doğrulttu, diğerleri ise sopalarla işyerinin camlarını kırdı. Saldırganlardan biri, Demir'in başına sopayla vurup yaraladı. Demir ise can havliyle masasınIn altında sakladığı sopayla saldırganlara karşılık verirken, olay marketin dışına da taştı.

Arbede sırasında kimin kullandığı bilinmeyen tabancadan çıkan mermiler, 19 yaşındaki Ahmet Kil'in karnına, 22 yaşındaki Selman Bayav ile 17 yaşındaki Hüseyin A.'nın bacaklarına isabet etti.

Yarılalar çevredeki vatandaşların yardımıyla ilk önce yakındaki özel bir tıp merkezine götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralılardan Kil ve Hüseyin A., Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Bayav ise Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastenesi'ne sevk edildi. Ameliyata alınan Ahmet Kil'in hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Tabanca ve sopalarla yapılan baskın anı, marketin güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı. Görüntülere el koyan polis, market sahibi Remzi Demir'i de ifadesini almak için karakola götürdü. Yaralıların saldırganlar arasında olup olmadığı ve silahın kim tarafından ateşlendiğini belirlemek için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------

Darp edilen market sahibinin polislere olayı anlatması(Elinde peçete olan)

Market önündeki kalabalık

Polisin inceleme yapması

Kırılmış vitrin camı

Market önündeki polisler

Sivil polislerin marketten çıkmaları

Sokakta izleyen vatandaşlar

Polis araçlarının ara sokaklarda dolaşması

(GÜVENLİK KAMERASI)

Eli sopalı şahısların koşarak markete girmeleri

Marketin camlarını sopalarla kırmaları

Market içerisinden koşarak dışarı koşmaları

Market sahibi ve eli sopalı şahsın kavga etmeleri

Market içerisindeki malzemelerin yerlere savrulması

Haber: Gökhan KESKİNCİ - Kamera: ADANA,

==================================

Minibüsle çarpışan otomobil üç parçaya ayrıldı: 3 yaralı

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde minibüsle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 3 kişi yaralandı.

Çeltikçi Mahallesi'nden ilçe merkezine doğru giden 25 yaşındaki Umut Sever yönetimindeki 16 KM 363 plakalı otomobil, karşı yönden gelen 44 yaşındaki Haluk Başak yönetimindeki 16 JZR 99 plakalı minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Kazada, üçe bölünerek tarlaya savrulan otomobilin sürücüsü Umut Sever ile yanındaki 27 yaşındaki Hülya Kılıç ve minibüs sürücüsü Haluk Başak yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla kaldırıldıkları İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Kazanın ardından parçalara ayrılan özel otomobilin ön motor kısmı, arka kısmı, kapıları ve vites kolu tek tek toplanarak çekiciyle yoldan kaldırıldı.

Görüntü dökümü:

-----------

-Kaza yeri araçların görüntüleri

-Yaralıların görüntüleri

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL-BURSA,

=======================================

15 Temmuz gecesi kamyonla köprüye insan taşıyan Şerife Boz: 'Allah öyle bir geceyi bir daha yaşatmasın'

15 Temmuz darbe girişi sırasında İstanbul'da, eşinin kamyonuyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne giden Şerife Boz, "Allah 15 Temmuz gibi bir geceyi bir daha yaşatmasın. Eğer o gece evde kalsaydım, vatana hainlik etmiş olurdum. Eğer çarşafım olmasaydı, ben de tankın üzerine çıkmak isterdim" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Konya'da Mevlana Kültür Merkezi'nde, darbe girişimiyle ilgili 'Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar' adlı konferans düzenlendi. Konferansta darbe girişimi sırasında eşinin kamyonuyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne vatandaşları taşıyan Şerife Boz ile Atatürk Havalimanı önünde tankın önüne yattığı görüntülerle gündeme gelen Metin Doğan da katıldı. O gece yaşananları anlatan Şerife Boz, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi benim için çok karanlık, çok zor, çok kötü bir geceydi. Allah bir daha yaşatmasın. Vatan benim için bir ana, bir baba, bir namus gibidir. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz Osmanlı torunlarıyız. Zoruma gitti. Eğer o gece evde kalsaydım, vatana hainlik etmiş olurdum. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine çocuklarımı, torunlarımı, apartmandaki komşularımıda yanıma alarak köprüye kadar gittim. Oraya kadar nasıl gittim bilmiyorum. Çocuklarımıda alarak adeta cihata gittim.

'ÇARŞAFIM OLMASAYDI TANKIN ÜZERİNE ÇIKARDIM'

Çocukları ve kardeşlerinin tankların üzerine çıktığını ve kendisinin de çıkmayı çok istediğini belirten Boz, "Benim oğlum ve kardeşlerim tankın üzerine çıktı. Vallahi billahi çarşafım olmasaydı o kadar istekliydim, hiç korkmadım bende çıkardım. Askerlere çok acıdım o gece. Onlar zaten bizim askerlerimiz, bizim polislerimiz yinede çok acıdım. Eve gidince eşime dedim ki; kamyonu alarak sabah tekrar gidelim. Bana kızdı. Sabah aşağıya indim. Komşulara seslendim, onları aşağıya indirdim. Kamyona atladık ve gittik" diye konuştu.

'100 BİNLERCE İNSANIN KURTULACAĞINI DÜŞÜNEREK ÖLMEK İSTEDİM'

Metin Doğan ise o geceyle ilgili şöyle konuştu: "15 Temmuz gecesi spor salonundan çıkıp otobüsle eve gidiyordum. Orda duydum darbe girişimini. Her şeyi hesaplamıştım. Galeyana gelerek yapmadım. O tankın önünde ölecek biri varsa, o ben olmalıydım. İnsanlar canlı yayında izleyip böylece sokaklara dökülebilirdi. Ben böyle müslüman biriyim ama, çok dindar biri değilim. Çok günahlarım var, şehit olayım kurtulayım diye düşünmedim. Hayatı çok seviyorum. Sadece benim ölümüm 100 binlerce insanın kurtulacağına inandığım için o yüzden ölmek istedim. Yoksa depresif biri değilim. Hayatı çok seviyorum" dedi.

Görüntü dökümü:

-----------

Şerife Boz açıklama

Metin Doğan açıklama

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA-

========================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement