Dha Yurt - Bingöl Şehidi Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt - Bingöl Şehidi Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Dha Yurt - Bingöl Şehidi Gözyaşlarıyla Uğurlandı

BİNGÖL'de, önceki gün PKK'lılarla girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan uzman çavuş Abdullah Büyüksoy'un cenazesi düzünlenen uğurlama töreni toprağa verdilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi.

15.06.2017 12:09

BİNGÖL'de, önceki gün PKK'lılarla girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan uzman çavuş Abdullah Büyüksoy'un cenazesi düzünlenen uğurlama töreni toprağa verdilmek üzere memleketi Ankara'ya gönderildi. Törende oğlunun tabutuna sarılan annesi Zeliha Büyüksoy, gözyaşlarıylya "Bayrak damatlığın oldu" diye ağıt yaktı.

Genç İlçesi Yeniyazı Bölgesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda 13 Haziran günü ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün gece şehit olan uzman çavuş Abdullah Büyüksoy için b.ugün Bingöl havalimanında uğurlama töreni düzenlendi. Vali Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, şehit askerin babası İlhami Büyüksoy, annesi Zeliha Büyüksoy, askeri erkan, şehidin silah arkadaşları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldığı tören, şehidin naaşının katafalka konulmasıyla başladı.  Şehidin özgeçmişinin okunması ardından Kuran-ı Kerim okundu.

Törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl'de 4 günde 3 şehidin verildiğini belirterek, "Üçüncü şehidimizi memleketine uğurluyoruz. Acımız tarifsiz, katlanarak artıyor. Ciğerimiz yanıyor. Biz bu vatan için ödenmesi gereken bütün bedelleri peşinen ödedik. Ne ödenmesi gerekiyorsa, peşinen ödemiş bu millet. Siz zannediyor musunuz ki, şehit sayımız arttıkça bizi yıldıracaksınız? Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Bu teröristlerin de, bu kahpelerin de, arkalarında her kim varsa onların da bilmesini bir kere daha haykırıyoruz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi.

Şehidin babası İlhami Büyüksoy törende metanetini korurken, annesi Zeliha Büyüksoy ise fenalık geçirdiği görüldü. Oğlunun tabutuna sarılan Zeliha Büyüksoy, "Bayrak damatlığın oldu" diyerek uzun süre gözyaşı döktü. Daha sonra fenalaşan anne Büyüksoy'a sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin başka bir yakını ise, tabutun uçağa nakledilmesi esnasında "Kanın yerde kalmayacak Apo" diye gözyaşı döktü.

Şehit Büyüksoy'un naaşı, düzenlenen törenin ardından hava yoluyla Ankara'nın Sincan İlçesinde defnedilmek üzere gönderildi.

Görüntü Dökümü

-Şehidin naaşının katafalka konulması

-Saygı duruşu, şehidin özgeçmişinin okunması

-Vali Yavuz Selim Köşger'in Konulması

-Şehidin ailesinden detaylar

-İl Müftüsü Mecit Can'ın dua okuması

-Şehit annesinin tabuta sarılması

-Şehit yakınının 'kanın yerde kalmayacak Apo' diye bağırarak gözyaşı dökmesi

-Naaşın uçağa konulması

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Mesut BUDRAÇ/ BİNGÖL,

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt - Bingöl Şehidi Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement