Develere Davullu Zurnalı Havut Giydirme Töreni - Son Dakika
Güncel

Develere Davullu Zurnalı Havut Giydirme Töreni

Develere Davullu Zurnalı Havut Giydirme Töreni

Kumluca'da kış aylarının gelmesiyle başlayacak festivallerde güreş yapacak develere törenle havut giydirildi.

08.12.2012 17:15

Kumluca'da kış aylarının gelmesiyle başlayacak festivallerde güreş yapacak develere törenle havut giydirildi.

Kumluca Deveciler Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından organize edilen törene Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile daire amirleri, deve sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Kumluca ve çevre ilçelerden yaklaşık 40 devenin katıldığı havut giydirme etkinliğinde, temsili olarak bir deveye dualar eşliğinde havut giydirildi. Davul zurna eşliğinde, güreşecek develerin güreşlere alıştırma antrenmanlarının da yaptırıldığı etkinlikte, bazı küçük develer rakiplerinden kaçarak vatandaşların arasına girdi. Bu sırada deve sahipleri de develerini yakalamak için uğraş verdi.

Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, gazetecilere yatığı açıklamada, dernek olarak her yıl geleneksel olarak havut giydirme töreni düzenlediklerini söyledi.

Deve güreştirmenin Kumluca ve yöresinde bir gelenek olduğunu ifade eden Karakuş, "Biz de gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Kış aylarında develeri soğuktan koruyacak olan havutlarımızı giydirdik. Yeni güreşe alışan daylaklarımızı güreştirdik. Etkinliğimize ilçemiz, Demre ve diğer ilçelerden yaklaşık 40 deve katıldı" dedi.

Vatandaşların oldukça ilgi gösterdiği havut giydirme törenine gelen vatandaşlara pilav, kavurma ve ayran ikram edildi.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Develere Davullu Zurnalı Havut Giydirme Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement