Dersanelerin özel okula dönüşmesini kolaylaştıracak çalışma - Son Dakika
Güncel

Dersanelerin özel okula dönüşmesini kolaylaştıracak çalışma

Dersanelerin özel okula dönüşmesini kolaylaştıracak çalışma

İzmir İş Dünyası Geliştirme Derneği ve 9 hemşehri derneği, dersanelerin kapatılacağını öne sürerek karara tepki gösterdi.

16.11.2013 14:59

İzmir İş Dünyası Geliştirme Derneği ve 9 hemşehri derneği, dersanelerin kapatılacağını öne sürerek karara tepki gösterdi.

İzmir İş Dünyası Geliştirme Derneği Başkanvekili İsmail Nalbantoğlu, düzenlediği basın toplantısında, ülkenin sosyal ve güncel konularıyla ilgili tepkilerini ortaya koymak istediklerini, serbest ekonominin yaşandığı bir ortamda özel teşebbüslerin desteklenirken diğer yandan da dershanelerin ortadan kaldırılmak istenmesini anlamakta güçlük çektiklerini belirtti.

Okullara alternatif olarak düşünmedikleri dershanelerin kaldırılmak istenmesinin mantıkla izahının olmadığını savunan Nalbantoğlu, "Dershaneler ciddi istihdam sağlıyor. İkincisi ekonomide canlılık ve ülkemizin nesillerini gelecğe taşıma noktasında önemli görev yapıyor. Dershaneler her bütçeye uygun. Gidemeyenlerin burslarla desteklendiği, buna da gücü yetmiyorsa iş adamlarının desteği ile açılan okuma salonlarında, etüt merkezlerinde ücretsiz olarak hazırlandığı, eğitim seviyelirini daha üst noktaya taşımak için çalışmaların yapıldığı yerler. Bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Van İşadamları Derneği Başkanı Doğan Bayram ise dershanelerin Van'dan Diyarbakır'a kadar çocukların umut kapısı olduğunu, çocukların geleceğiyle oynanmasını istemediklerini belirtti. Terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu'da uğraştığı tek yerin dershaneler olduğuna dikkati çeken Bayram, kararın gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Diğer dernek başkanları da dersanelerin, etüt merkezlerinin ve okuma salonlarının kapatılmaması gerektiğini ifade ederek hükümete çağrıda bulundular.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dersanelerin özel okula dönüşmesini kolaylaştıracak çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement