Derince-Körfez Sahili Yeşilleniyor - Son Dakika
Güncel

Derince-Körfez Sahili Yeşilleniyor

Derince-Körfez Sahili Yeşilleniyor

88 dönümlük Derince-Körfez sahil parkın içine bin 500 ağaç dikilecek.

10.11.2012 10:00

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yapımına başladığı Derince- Körfez ilçeleri arasındaki sahil düzenleme çalışmaları devam ediyor. Bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek 88 dönümlük Derince-Körfez Sahil Parkı'nın içine bin 500 ağaç dikilecek.

AĞAÇLANDIRMA DEVAM EDİYOR

Derince-Körfez Sahil Parkı'nda peyzaj ve ağaç dikim işi son hızla devam ediyor. Proje kapsamında belirlenen rekreasyon alanı içerisine; 1600 metre boyunda 5 metre eninde ve 1400 metre boyunda 2 metre eninde olmak üzere toplam 3 kilometrelik yürüyüş yolu yapıldı. 88 dönümlük alan içerisinde 10 adet iskele, seyir terası, 25 adet kamelya, 58 adet barbekü ve sağlık kabini ağaçların arasında kalacak şekilde planlandı. Yürüyüş yolu, çocuk oyun gurubu, kumsal yapım işi tamamlanan bölgede ağaçlandırma çalışmaları Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 40 personel ile devam ediyor.

1500 AĞAÇ DİKİLECEK

Büyükşehir Belediyesi'nin ele aldığı sahil parkında devam eden çalışmalar kapsamında şu ana kadar 700 adet ağaç dikildi. Toplam 1500 adet ağaç dikilmesi planlanan mesire alanına, dişbudak, lale ağacı, çınar, mavi akasya türü ağaçlar dikiliyor. Ağaç dikim çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Yardımcısı Ercan Yazıcı ve Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan ile birlikte inceledi. Genel Sekreter Yazıcı, Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun bu sahil parkına çok önem verdiğini, bu park ile birlikte Körfeze altın gerdanlık kazandırıldığını vurguladı.

YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLLARI

Öte yandan sahil düzenlemesi Derince 60 Evler Harikalar Sahili'nden başlayıp, Körfez Tütünçiftlik sahilindeki yarış pistinin bittiği alana kadar devam edecek. Toplam 88 bin metrekare alanı kaplayan Derince Sahil Parkı ve Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında yelken kulübü binası, balıkçı barınağı, iskele, büfe ve tuvalet binası inşa edilecek. Çok geniş bir alanın yeşillendirip ağaçlandırılacağı projede yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, piknik masaları, basketbol ve voleybol sahaları, fitness aletleri ile dekoratif çeşmeler ve aydınlatma yer alacak. Sahil boyunca uygun olan alanlarda ise kumsal oluşturulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Derince-Körfez Sahili Yeşilleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement