Deprem Kitabının Geliriyle Teknoloji Sınıfı Açtı - Son Dakika
Güncel

Deprem Kitabının Geliriyle Teknoloji Sınıfı Açtı

Deprem Kitabının Geliriyle Teknoloji Sınıfı Açtı

Emekli Yarbay Atilla Çilingir, "Sigortalı hayatımızın gerçekleri" adlı kitabının geliriyle Muradiye'de teknoloji sınıfı oluşturdu.

20.02.2013 14:04  Güncelleme: 13:59

Emekli Yarbay Atilla Çilingir, Van depremi sonrası yazdığı "Sigortalı hayatımızın gerçekleri" adlı kitabının geliriyle Muradiye ilçesinde teknoloji sınıfı oluşturdu.

23 Ekim ve 9 Kasım 2011tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından 'can ve mal kayıpları' konusunda sigortanın önemine dikkati çeken "Sigortalı Hayatımızın Gerçekleri" adlı kitabı kaleme alan emekli Yarbay Çilingir, kitabın geliriyle Muradiye ilçesindeki Akbulak İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na (YİBO) teknoloji sınıfı kazandırdı.

Sınıfın açılış töreninde konuşan Çilingir, kentte 2 yıl önce yaşanan depremlerin tüm ülkeyi yasa boğduğunu belirterek, kendisinin de depremlerden sonra bir kitap yazdığını ve satıştan elde edilen gelir ile içerisinde 20 bilgisayar bulunan teknoloji sınıfı oluşturduğunu ifade etti.

Çilingir, öğrencilerin yüzündeki tebessüme tanıklık ettikçe sınıfı oluşturmanın mutluluğunu yaşadığını bildirerek, şöyle konuştu:

"Bu sınıfın, ülkemizin modern ve aydınlık yüzünü temsil edecek olan sevgili çocuklarımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü bilgi paylaşımından elde edilen gelirin en doğru harcanacağı yerin, bu bilgilerin yaşatılacağı ve ülke geleceğine çağdaş ve modern anlamda hizmet üreten ilim ve bilim yuvaları olduğunu ifade etmek istiyorum. Depremde de buraya çeşitli yardımlarımız oldu ve olmaya da devam edecek. Bu okulumuzun her ihtiyacını elimizden geldiği kadarıyla karşılamaya çalışacağız."

Kaymakam Erol Tanrıkulu ise anlamlı katkılarından dolayı Çilingir'e ilçe halkı ve öğrenciler adına teşekkür etti.

Bilgisayar başında oturan öğrenciler de kurulan sınıf sayesinde daha verimli çalışacaklarını belirterek, bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

Açılış töreni sonunda Kaymakam Tanrıkulu, Çilingir'e bir teşekkür plaketi verdi.

Muhabir: Seracettin Seçkin/ Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deprem Kitabının Geliriyle Teknoloji Sınıfı Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement