Denizli'de Taraftar Cinayeti Zanlıları Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Taraftar Cinayeti Zanlıları Adliyeye Sevk Edildi

Denizli\'de Taraftar Cinayeti Zanlıları Adliyeye Sevk Edildi

Denizli'deki taraftar kavgasında Fatih Eroğlu'nun öldürülüp, 14 kişinin de yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan 11 kişi, adliyeye sevk edildi.

02.12.2013 17:35  Güncelleme: 09:28

Denizli'de iki taraftar grubu arasındaki kanlı kavgada Yeşil Cephe Taraftar Grubu lideri Fatih Eroğlu'nun pompalı av tüfeğle öldürülüp, 14 kişinin de yaralanmasıyla ilgili gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi.

PTT 1. Lig takımlarından Denizlispor'un geçen cumartesi günü Kütahya Dumlupınar Stadı'nda, Tavşanlı Linyitspor ile oynayıp, 2-1'lik skorla galip geldiği maça otobüs kaldıran Denizlili iki taraftar grubu Yeşil Cephe ve 57 Gençlik arasında Kütahya'da gerginlik yaşandı. İddiaya göre, Yeşil Cephe üyesi bir taraftar, 57 Gençlik taraftar grubu tarafından dövüldü. İki taraftar grubu maçtan sonra kendi otobüsleriyle Denizli'ye döndü. Yeşil Cephe taraftar grubunun önde gelen isimleri olayı konuşmak için 57 Gençlik Grubu'nun Atatürk Stadı'nda bulunan taraftar grubu binasına gitmesi üzerine iki grup arasında tartışma yeniden alevlendi ve silahlı kavgaya dönüştü. İki pompalı tüfeğin kullanıldığı silahlı kavgada, Yeşil Cephe taraftar grubu liderlerinden Fatih Eroğlu (35) ağır yaralı olarak kaldırıldığı Denizli Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi, çoğu hafif 14 kişi de yaralandı. Olayın ardından 57 Gençlik Taraftar Grubu lideri İ.S.?nin (32) ile S.Ş. (30), M.S. (19), İ.A. (19), O.Ç. (19), İ.A. (21), K.C. (20), M.A. (20), R.S. (15), C.A. (17) ve E.Ş. (23) gözaltıan alındı.

Polisteki sorgusunda, olaydaki iki pompalı tüfekten birini kullandığını polisteki sorgusunda itiraf etitği öğrenilen İ.S. ve diğer 10 şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye sevki sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Şüphelilerin bulunduğu midibüse yol boyunca Çevik Kuvvet ve motorize polis ekibi Yunuslar, eşlik etti. Şüphelilerden 57 Gençlik Taraftar Grubu lideri İ.S., emniyet müdürlüğünden çıkartılırken kendilerini görüntüleyen gazetecilere, 'Kendimize savunduk. 100 kişiye karşı 7 kişi kaldıkö dedi.

Öte yandan taraftar grupları arasındaki kanlı hesaplaşma Türkiye'yi sarsarken, Vali Abdülkadir Demir ile Denizlispor Başkanı Mehmet Özsoy sağduyu çağrısında bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Taraftar Cinayeti Zanlıları Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement