Denizli'de Avukatlar Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Avukatlar Yürüdü

Denizli\'de Avukatlar Yürüdü

Denizli Barosu, TBMM Genel Kurulu'na gönderilen 'Arabuluculuk Yasa Tasarısı', '3'üncü Yargı Paketi' ve '4'üncü Yargıyı Hızlandırma Paketi'ndeki bazı maddeleri protesto etmek için eylem düzenledi.

16.05.2012 18:02

Denizli Barosu, TBMM Genel Kurulu'na gönderilen 'Arabuluculuk Yasa Tasarısı', '3'üncü Yargı Paketi' ve '4'üncü Yargıyı Hızlandırma Paketi'ndeki bazı maddeleri protesto etmek için eylem düzenledi. Ellerinde bayraklar ve 'savunma hakkının engellenmemesi' içerikli pankartlarla valilik önünden Çınar Meydanı'na kadar yürüyen yaklaşık 150 avukat, mesleğin yeni uygulamalarla mevzi kaybettiğini ileri sürdü.

Valilik önünden başlayan 'Herkes için adalet, adalet için avukat' yürüyüşü Çınar Meydanı'na kadar devam etti. Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla sloganlar atarak Çınar Meydanı'na gelen avukatlar adına açıklamayı Baro Başkanı Müjdat İlhan yaptı.

Avukatlık mesleğinin ve avukatın dizi filmlerdeki senaryolara kurban edildiğini söne süren Baro Başkanı Müjdat İlhan şunları söyledi:

" Türkiye'nin sosyal yapısı dikkate alınmaksızın getirilmek istenen arabuluculuk sisteminin, vatandaşın hak ve hukuku bakımından büyük sakıncalar doğurabileceğini, yargı birliğini bozacağını daha önce de görüş olarak belirtmiştik. Ama tüm uyarılarımıza rağmen Arabuluculuk Yasa Tasarısı Adalet Komisyonu tarafından genel kurula gönderildi. Adına yargıyı hızlandırma paketi denilerek kamuoyu ile paylaşılan 3'üncü ve 4'üncü paketlerin içindeki değişiklerin hiç biri için görüşümüz alınmadı. CMY 188'nci maddesinde yapılması planlanan değişiklikle, ceza yargılamasından avukat uzaklaştırılmak istenmektedir. Avukatların olmadığı salonlarda asıl mağdurun vatandaş olacağı unutulmamalıdır.

'GELECEK NESİLLER HESABINI BİZDEN SORAR'

Tüm çabalarına rağmen seslerini duyuramadıklarını, avukatların görüşlerinin dikkate alınmadığı için eylemi düzenlediklerini belirten İlhan, "Avukatlar olarak biz sorumluluğumuz yerine getirmediğimiz takdirde, bunun hesabını gelecek nesiller bizden soracaktır. Hiç kimseyi rencide etmeden, ortalığı kırıp dökmeden derdimizi anlatmak niyetindeyiz" diye konuştu.

Avukatlar açıklamanın ardından sloganlar atarak meydandan ayrıldı.

ONB(İÖ/COŞ) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Avukatlar Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement