Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı - - Son Dakika
Güncel

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı -

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı -

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, törenle kutlandı.

01.07.2014 12:28

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, törenle kutlandı.

Valilik önünde düzenlenen ilk törende, Zonguldak Liman Başkanı Ali Görkem ile Belediye Başkanı Muharrem Akdemir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Görkem, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, 1 Temmuz 1926'da Kabotaj Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle yaklaşık 350 yıldır yabancılara verilen imtiyazların sona erdirildiğini hatırlattı.

Karadeniz'de ticaret hacmi gelişen nadide şehirlerden birinin Zonguldak olduğunu anlatan Görkem, şunları kaydetti:

"Geçen yılın verilerine göre ilimizdeki her iki limandan yaklaşık 6 milyon ton yük eleçlenmiş ve yalnızca Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait limandan 43 bin araç giriş çıkışı ve buna bağlı olarak 33 bin şoför ve yolcu sirkülasyonu olmuştur. Kentte ilk limancılık faaliyetleri 1896'da başladığı düşünüldüğünde halkın sektörde hak ettiği yer ve tecrübesi açıkça görülmektedir."

Törenin ardından, Kargo Rıhtımı'ndan römorköre binilerek liman içinde atılan turda, şehit denizciler anısına Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Akdemir, Zonguldak Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ile Liman Başkanı Görkem ve beraberindekiler tarafından suya çelenk bırakıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement