Deniz Seki'nin Avukatı: "Kesinleşmiş Bir Mahkumiyet Yok" - Son Dakika
Güncel

Deniz Seki'nin Avukatı: "Kesinleşmiş Bir Mahkumiyet Yok"

Deniz Seki\'nin Avukatı: "Kesinleşmiş Bir Mahkumiyet Yok"

Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya, ünlü şarkıcı hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı olmadığını belirterek, "Müvekkilimi mahkum olmuş gibi gösteren haber ve yayınlar hukuksuzdur, iftiradır" dedi.

02.03.2013 18:03

Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya, ünlü şarkıcı hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı olmadığını belirterek, "Müvekkilimi mahkum olmuş gibi gösteren haber ve yayınlar hukuksuzdur, iftiradır" dedi.

Avukatı Naim Karakaya, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının müvekkili Deniz Seki hakkında verilen hapis cezasının onanmasını istemesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada Deniz Seki hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Karakaya, "Öncelikle ifade edelim ki, anılan haber yeni bir haber değildir. Deniz Seki hakkında kesinleşmiş bir karar yoktur ve Anayasal ve yasal tüm ilkelere göre masumdur. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı verilinceye kadar hiç kimse için mahkum olmuş değildir. Manipülatif haberlere dayanak olarak gösterilen, Yargıtay savcısının görüşüdür. Savcıların görüşünün Yargıtay'da asıl karar mercii olan ve daire olarak adlandırılan yargı makamlarını asla bağlamayacağı hukuk kuralıdır. Anılan haberi kaleme alanlar için en önemli gerçek budur" dedi.

Karakaya, İstanbul Cumhuriyet Savcılığının Deniz Seki hakkına verilen ilk kararın bozulması için temyiz yoluna başvurduğunu hatırlatarak, "Yani İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği henüz kesinleşmemiş olan kararı duruşma savcısını bile hukuken ikna etmemiş ve savcılıkça Deniz Seki'nin lehine kararın bozulması için Yargıtay'a temyiz yoluna başvurmuştur" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

"Deniz Seki hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı yoktur. Onu mahkum olmuş gibi gösteren tüm haber ve yayınlar hukuksuzdur, manipülatiftir ve iftiradır. Müvekkilim çalışma hayatına devam etmektedir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deniz Seki'nin Avukatı: 'Kesinleşmiş Bir Mahkumiyet Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement