Demirci: Çeçenler Terorist Değildir - Son Dakika
Güncel

Demirci: Çeçenler Terorist Değildir

Demirci: Çeçenler Terorist Değildir

Kahramanmaraş Kafkas Çeçen Kültür Derneği Şube Başkanı Murat Demirci, Medet Ünlü'nün Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda şehit olduğunu söyledi.

23.05.2013 19:25  Güncelleme: 10:32

Kahramanmaraş Kafkas Çeçen Kültür Derneği Şube Başkanı Murat Demirci, Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü'nün Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda şehit olduğunu söyledi.

Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü, dün Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Kahramanmaraş'ın Göksün İlçesi nüfusuna kayıtlı Ünlü'nün öldürülmesinin ardından memleketinde kurulu Kahramanmaraş Kafkas Çeçen Kültür Derneği Başkanı Murat Demirci, son günlerde Çeçenler'e yönelik bilinçli cinayetler işlendiğini ifade etti.

Demirci, seçimle gelen Çeçen hükümetinin ordu komutanlarının şehit edildiğini belirterek, şöyle konuştu;

"Çeçenistan'da savaşan 8 komutanımız İstanbul'da şehit edildi. Meşru mücadele veren, meşru devletinin bağımsızlık mücadelesini veren, seçimle gelen bir hükümetin ordusunun komutanları şehit edildi. Bunun en son temsilcisi olarak fahri konsolos Medet Ünlü, hain bir saldırı sonucu yine şahadet şerbetine nail oldu. Acımız büyük, ama bu mücadele dünya var olduğu sürece devam edecektir. Saldırıyı yapanların kim olduğuna ilişkin kesin delillere dayanmadan erken konuşmak uygun değildir. Herkesin düşündüğünü biz de düşünüyoruz. Ama 8 komutanın ardından yine bu işin liderliğini yürüten bir ağabeyimiz şehit edilmiştir. Kimin yaptığı, nasıl yaptığı elbette emniyet güçlerinin tahkikatı sonucu ortaya çıkacaktır. En önemli husus biz artık Çeçen toplumu olarak, dünya kamuoyunda Rusya'nın sinsi bir siyaseti olan Çeçenlerin terörist olduğu imajını kabul etmiyoruz. Çünkü vatanını savunan insanlar hiçbir toplumda terörist değildir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirci: Çeçenler Terorist Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement