Dekan Peker: "Ölüm Cezası Mutlaka Getirilmeli" - Son Dakika
Güncel

Dekan Peker: "Ölüm Cezası Mutlaka Getirilmeli"

Dekan Peker: "Ölüm Cezası Mutlaka Getirilmeli"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, “Korkusuzca, hiç endişe duymadan, suçsuz yere adam öldürenler, acaba kendilerinin de öldürüleceğini bilseler, aynı kolaylıkla adam öldürebilirler mi? Kuşkusuz öldüremezler.

16.02.2015 13:10

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, "Korkusuzca, hiç endişe duymadan, suçsuz yere adam öldürenler, acaba kendilerinin de öldürüleceğini bilseler, aynı kolaylıkla adam öldürebilirler mi? Kuşkusuz öldüremezler. Bu nedenle ölüm cezası mutlaka getirilmelidir" dedi.

Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Arslan'ın öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Peker, "Son yıllarda çok kolaylıkla ve acımasızca insanların öldürüldüğü görülüyor. Şiddet olabildiğince yaygınlaştı. Küçük bir tartışma sonucunda bile bakıyorsunuz kan dökülüyor. Hele kadınlara dönük şiddet ve öldürme olayları hemen her yerde gittikçe artıyor. Bunların bir an önce tedbirinin alınması gerekir. Bu konuda elbette küçük yaştan itibaren iyi bir eğitimin verilmesi şarttır. Ahlaklı bireyler yetiştirilmeye çalışılmalıdır. Ancak cezalardaki caydırıcılığın da çok önemli olduğu unutulmamalıdır. Korkusuzca, hiç endişe duymadan, suçsuz yere adam öldürenler, acaba kendilerinin de öldürüleceğini bilseler, aynı kolaylıkla adam öldürebilirler mi? Kuşkusuz öldüremezler. Bu nedenle ölüm cezası mutlaka getirilmelidir. Bu olmaz deniyorsa cezalar ağırlaştırılmalı ve hafifletici, indirime götürücü nedenlere kesinlikle son verilmelidir. Bu vesileyle kızımız Özgecan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dekan Peker: 'Ölüm Cezası Mutlaka Getirilmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement