Davul Zurnacılardan Mehter Takımı Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Davul Zurnacılardan Mehter Takımı Kuruldu

Davul Zurnacılardan Mehter Takımı Kuruldu

Adana’nın Kozan ilçesinde halk eğitim merkezi müdürlüğünün öncülüğünde düğünlerde davul zurna çalan abdallardan oluşan mehteran takımı kuruldu.

02.02.2017 12:27

Adana'nın Kozan ilçesinde halk eğitim merkezi müdürlüğünün öncülüğünde düğünlerde davul zurna çalan abdallardan oluşan mehteran takımı kuruldu.

Kozan Kaymakamı Avni Oral'ın talimatlarıyla kurulan ve kısa sürede büyük bir ilerleme kat eden mehter takımı, marşları ezberleyerek konser verecek düzeye geldi.

Kozan ilçesindeki gösterilerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası ortamlarda da gösteri yapma hedefinde ilerleyen mehter takımı, repertuarını ve kadrosunu genişleterek çalışmalarını halk eğitim merkezi müdürlüğü binasında gerçekleştiriyor.

Türk milletinin mehter sevgisini canlandırmak, farklı gün ve haftalarda hizmet vermesi için kurulan mehter takımını ziyaret eden Kozan Kaymakamı Avni Oral, "Mehter bizim bir kültürümüz, bir değerimiz. Bunu son zamanlarda ülkemizde sıklıkla yaşatır hale gelmiştik. Bu anlamda bizim burada bu arkadaşlarımız zaten doğuştan mahir arkadaşlarımız onları bir araya getirerek böyle bir mehter takımı oluşturabilir miyiz diye değerlendirmiştik. Bunu arkadaşlarımıza talimat olarak vermiştik. Onlar da böyle güzel bir ekibi bir araya getirmişler. Bugün de onların o emeklerinin ürünlerini almış olduk. Eksikliklerinin giderdiklerinde eksiksiz bir mehter takımını Kozan'a kazandırmış olacağız. Eğer başarırsak hem mehter takımı hem de aynı ekiple bir bando takımı kurmayı planlıyoruz. Eğer başarabilirsek bu Türkiye'de bir ilk olur" dedi.

Kozan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Özgüner ise mehterin kültürümüzde ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, "Mehterin sesini duyanın tüyleri diken diken olur. Mehter bir heyecandır, bu milletin geçmişinde ayrı bir yeri vardır. Dolayısıyla mehterin bir eksikliği vardı. Hem Kozanımıza hem bölgemize hizmet verebilecek bu anlamda da ilçemizde yetenekli arkadaşlarımız vardı. Bir altyapı çalışması başlattık hem kostümlerinde hem de enstrümanlarında tedarik ettik. Üç aydır yaptığımız çalışmalar neticesinde iyi bir noktaya geldik. Mevcut ekibin altyapılarının olması yeteneklerini olması işimizi çok kolaylaştırdı. Kozan'a ve bölgemize hizmet verecek profesyonel mehter takımını kurduk" diye konuştu.

Mehter başı Mustafa Güleç de yaptığı açıklamada, "Mehter takımımız üç ay önce çalışmalara başladı. Selahattin Berke yönetiminde eğitimlerimiz devam ediyor" dedi.

Kozan Halk Eğitimi merkezi mehter takımının toplam 23 kişilik ekip ile kurulduğu, bunlardan 21'inin abdallardan oluştuğu kaydedildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Davul Zurnacılardan Mehter Takımı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement